Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:19

Sasçed Başkanı Mahmure Çolak 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Unutmadı

SASÇED Başkanı Mahmure ÇOLAK 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çolak gazetecilik mesleğinin insanlık için önemine değindi. Çolak, "Bilgiyi dürüstçe yazan gazeteciler bu ülke için çok kıymetli bir iş yapıyor. Şehrimizin ve Türkiye'nin yarınlarına katkı sunan her bir basın emekçisinin günün kutlu olsun" dedi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-01-2024 17:21   Güncelleme : 10-01-2024 19:10
Sasçed Başkanı Mahmure Çolak 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Unutmadı

Başkan Çolak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Derneğimize katkı sunan Gazetecilerinden Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sayın Sabahattin Birinci, Haber Müdürü Aslı Kılıç Bizim Sakarya Gazetesi Muhabiri Muhittin Güven'i makamında ağırladı.

“Basın emekçilerinin günü kutlu olsun”

Başkan ÇOLAK,  Medyanın, kamuoyunu doğru, objektif, ön yargılardan arındırılmış, tarafsız bilgilerle aydınlatan, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirten ÇOLAK, "Ülke ve dünya gündemiyle ilgili gerçek bilgilerin halka aktarılması, toplumsal bilincin oluşturulması, güncel sorun ve sınamalara karşı yenilikçi çözüm önerilerinin ortaya konulması, sesini duyuramayan kesimlerin kamuoyu nezdinde temsil edilmesi ancak sağlıklı bir medya ikliminde mümkün olacaktır. Bu doğrultuda hakikatin ışığında ve mesleki etik ilkeleri doğrultusunda görev yapan tüm gazeteciler, son derece muteber bir mesleğin mensupları olarak kabul edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

SASÇED Başkanı Mahmure Çolak, Başkan Yardımcısı Kerim Çatalbaş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü süpriz hediyeler ardından  pasta keserek kutladı.

SASÇED Başkanı Mahmure ÇOLAK, Fısıltı Haberleri Haber Müdürü Aslı Kılıç ile Kısa Sohbet ederek günü yorumladı.

Başkan Çolak, gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekti.

Başkan Mahmure ÇOLAK; "Bugüne kadar duvara çizilen resimlerden ateşle haberleşmeye, posta güvercininden ulak gönderimine kadar birçok çeşitli haberleşme araçları kullanılmıştır. Devletler ve bireyler, matbaanın icadı ile toplumun haber alma ihtiyacını yazılı olarak karşılamaya başlamıştır. Günden güne gelişim göstermesi bu mesleğin; bir ülkenin kalkınmasında, pazar payının artmasında, insanların doğruya yönlendirilmesinde ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermektedir. Bilgiyi dürüstçe yazan gazeteciler bu ülke için çok kıymetli bir iş yapıyor. Şehrimizin ve Türkiye'nin yarınlarına katkı sunan her bir basın emekçisinin günün kutlu olsun" dedi.

Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci, Sasçed Başkanı Sayın Mahmure Çolak teşekkürlerini ifade ederek BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI verdiler..

Başkan Yardımcısı Kerim Çatalbaş, Sosyal medya ve internetin 'haber alma' ihtiyacının karşılanması için farklı bir boyut kazandırdığını ifade eden Çatalbaş, "Biliyorsunuz günümüz dünyasında bilgiye ulaşmak çok kolay hale geldi. Sosyal medya ve internet aracılığıyla anında tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. Medya öyle bir şeydir ki; kimisi bilgi kirliliği ile yangın çıkartır kimisi doğru haberi ile karanlığı aydınlatır. Doğru habere ulaşmak, ulaştığını da dürüstçe aktarmak gazeteciliğin ta kendisidir. Gerek ülkemizdeki haberleri gerek şehrimizde ki haberleri aktaran, hemşerilerimizle iletişim kurmada önemli bir köprü olan  Başta Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sayın Sabahattin Birinci olmak üzere Ulusal ve yerel gazetecilerimizi kutluyorum"

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR