Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:17

SATSO’dan Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Anlamlı Konser

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında konser düzenledi. 2008 yılından bu yana SATSO bünyesinde faaliyet gerçekleştiren Şef Hamdi İtil yönetimindeki SATSO Türk Müziği Topluluğu ve TRT Sanatçısı Esra İçöz katılımcılara coşkulu ve eğlenceli bir akşam yaşattı. Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan’ın ev sahipliğindeki etkinliğe SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Barosu Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Resmi Kurumların İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ile Temsilcileri, SATSO Meclis üyeleri, Tabii meclis üyeleri, komite üyeleri, kadın ve genç girişimciler kurulları, komisyon üyeleri, SATSO üyeleri ve çok sayıda davetli ile basın mensupları iştirak etti. AYRINTILAR VE FOTOĞRALAR HABERİN AYRINTILARINDA.

gundem
Giriş Tarihi : 28-10-2023 10:41
SATSO’dan Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Anlamlı Konser

SATSO Cumhuriyetin 100. Yıl Konseri, Şef Öğr. Gör. Hamdi İtil SATSO Türk Müziği Topluluğu’nun orkestra gösterisi ile başladı. Sazendeler eşliğinde Cumhuriyetin 100. yılına özel ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği koro ve solo şarkılar çalındı. SATSO Türk Müziği Topluluğu’nun performansının ardından sahneye TRT Sanatçısı Esra İçöz çıktı. Sanatçı SATSO Türk Müziği Topluluğu eşliğinde şarkılarını seslendirerek salondakileri özel bir gece yaşattı.

Konserin ardından açıklamada bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. SATSO olarak milli duygularımızı, 100. Yıl coşkusunu, ve bu bir asırlık gururumuzu paylaşmak içi düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında özel bir konser tertip ettik. 15 yıldır bizim uhdemizde faaliyet gösteren SATSO Türk Müziği Topluluğumuz ve TRT Sanatçısı Esra İçöz bizlere unutulmaz bir gece yaşattı. Salonumuz neredeyse tamamen doldu ve davetlilerimiz de Türk marşları ile duygu dolu bir akşam geçirdi.

Bizlere bu toprakları vatan yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ne yapsak da borcumuzu ödeyemeyiz. Amacımız bu özel haftanın gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktı; öyle de oldu. SATSO Türk Müziği Topluluğumuza, TRT Sanatçısı Esra İçöz hanımefendiye ve bizlerle bu gururu yaşayan davetlilerimize katılımları için teşekkür ediyorum.” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, “Gururlu ve duygu dolu bir gece yaşadık. Şehrimizin her alanında etkili olan Odamız bünyesindeki SATSO Türk Müziği Topluluğu ve misafir TRT Sanatçısı Esra İçöz ile yine Sakarya için önemli bir etkinliğe imza attı. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan katılımcılara şükranlarımızı sunuyorum.” diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR