Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 02:21

Savaşçı, TEKNOFEST 2022 Türkiye İkincisi Öğrencimizi Okulunda Ziyaret Etti

Valiliğimiz himayesinde Müdürlüğümüz tarafından yürütülen #BilimSakarya projesi kapsamında İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, TEKNOFEST 2022’de Türkiye ikincisi olan ve ödülünü T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’ın elinden alan Özel Şahin Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Buse Çetinel’i okulunda ziyaret ederek tebrik etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-09-2022 10:18
Savaşçı, TEKNOFEST 2022 Türkiye İkincisi Öğrencimizi Okulunda Ziyaret Etti

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’e 'Sağlıkta Yapay Zekâ' kategorisinden katılan ve 461 proje arasından Adapazarı Özel Şahin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Buse ÇETİNEL, Sakarya Üniversitesi danışmanlığında geliştirdiği Abdomen (Karın) Bölgesi Hastalıklarının Tespiti İçin Derin Öğrenme Tabanlı Bir Yaklaşım projesi ile Türkiye ikincisi oldu. Aynı zamanda En İyi Sunum Ödülü ve TEKNOFEST Karadeniz Sunum Özel Ödülü alan öğrencimiz ilimizin gururu oldu. 

Bilgisayarlı tomografi görüntülerini inceleyerek karar destek sistemi geliştiren öğrencimiz, sağlık alanında bir probleme dayalı yazılımla çözüm üretmeyi amaçladığı ve Sağlık Bakanlığımızın da yakından ilgilendiği proje için İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı, "#BilimSakarya projesiyle gençlerimizin; değişen ve gelişen dünyada bilginin kaynağına nasıl ulaşabilecekleri, bunları nasıl değerlendirebilecekleri ve elde ettikleri bilgiyi kullanarak günlük yaşamda karşılaşacakları problemleri çözme becerilerini kazanmaları amaçlanıyor. Gençlerimiz birbirlerine bu konularda rol model olacaklar, bizler de onların her daim destekçisi olacağız“ dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR