Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 14:26
1 Advert

SEDAŞ ilk günden beri deprem bölgesinde yaraları sarıyor

SEDAŞ, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde, kesintisiz ve güvenli elektrik arzının sürdürülebilmesi için arıza onarım faaliyetlerine ve temel ihtiyaçların karşılanması için yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

gundem
Giriş Tarihi : 17-03-2023 15:11
SEDAŞ ilk günden beri deprem bölgesinde yaraları sarıyor

Depremlerin etkili olduğu bölgedeki afetzedelere bir an önce yardım elinin uzatılmasına katkıda bulunmak için kapsamlı yardım çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak adına tüm imkanlarını seferber etti. Depremin meydana geldiği günden itibaren süratle destek ekiplerini oluşturan SEDAŞ, enerji ihtiyacına hızlı çözüm sunan jeneratörleri, elektrik ekipmanlarını ve İSG malzemeleri ile temel ihtiyaç yardım kolilerini depremzedelerin yaralarını sarmak için bölgeye sevk etti. Depremin ilk gününden itibaren gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini belirten SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr.Necmi Odyakmaz, enerji arzının sağlanmasına ve depremzedelere yönelik yardım çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Afetin açtığı yaraların sarılması için zorlu koşullar altında sürdürülen çalışmalar kapsamında bölge ihtiyaçlarının karşılanmasına tüm olanaklarla katkıda bulunduklarını belirten Odyakmaz “Depremin olduğu ilk günden itibaren başta AFAD olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tam koordinasyon halinde deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla 36 kişilik teknik donanımlı destek ekibimizi, 10 adet jeneratörün de yer aldığı 4 tır ve 15 aracımızı Hatay ve Adıyaman illerine ulaştırdık. Bu süre zarfında takviye ekiplerimizi de organize ederek çadırkentlerin enerjilendirilmesi, aydınlatmaların devreye alınması ve arıza onarım faaliyetlerinin yürütülmesi için toplamda 92 saha çalışanımızı bölgede dönüşümlü konuşlandırdık. Başlattığımız yardım kampanyaları ile topladığımız ayni yardımlarımız AFAD aracılığı ile bölgeye ulaştı. Saha çalışmalarında kullanılmak üzere elektrik ekipmanlarının ve İSG malzemelerinin de bölgeye sevk edilmesini sağladık” şeklinde konuştu.

SEDAŞ Üst Yönetim ekibi olarak deprem bölgesini ziyaret eden Odyakmaz ve beraberindeki SEDAŞ Direktörleri, çalışmaları yerinde inceleyerek depremzede vatandaşların gereksinimlerine dönük yardım organizasyonlarını sürdürdüklerini açıkladı. Bu zor günleri ülke olarak kenetlenerek aşabileceklerini sözlerine ekleyen Odyakmaz, depremin yaralarının sarılmasında SEDAŞ Ailesinin üzerine düşeni kararlılıkla gerçekleştireceğinin altını çizdi.

SEDAŞ KURUMSAL İLETİŞİM VE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

www.sedas.com

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR