Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 05:39
1 Advert

Şef Esra Tokelli “Sous Vide” tekniği ile yaptığı vişneli yaprak sarmanın patentini aldı.

SARMA DOLMANIN PATENTİNİ ALDI Masterchef eski yarışmacısı olan yaptığı yaratıcı yemeklerle adından sıkça bahsettiren ve Amiral Roof by Esra Tokelli isimli restoranı ile hizmet veren şef Tokelli bir ilke imza attı ve Türk sarmasını Fransız tekniği olan Sous Vide tekniği ile beş saatte pişirdi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 17-04-2023 16:21
Şef Esra Tokelli “Sous Vide” tekniği ile yaptığı vişneli yaprak sarmanın patentini aldı.

Sous Vide tekniği nedir?

Gastronomi de oldukça kullanılan bu teknik ağırlıklı olarak beyaz ve kırmızı et pişirirken şefler tarafından tercih edilen bir tekniktir. Basit tanımı ile yiyecekleri düşük ısıda vakumlu bir poşetin içinde suya ve buhara temas etmeden pişirir. Et ürünlerinde dış yüzeyde fazla ısıdan oluşma riski olan kansorejen maddelerin oluşumunu da engellediği için sıkça tercih edilen bir yöntem olan “Suvi” tekniği Esra Tokelli tarafından ilk defa vişneli yaprak sarmada kullanıldı. 

Tokelli” Yaprak sarma en fazla bir saatte pişebilen bir meze iken suvi tekniği ile pişme süresi beş saate çıkıyor. Fakat vişne sosundan tutun içinde bulunan bütün aromaların tadını alabiliyorsunuz. Bu yüzden patentini almak istedim. Sarma konusunda oldukça iddialıyım.” Dedi. 

SUADİYE TİKE VE KARIŞMASEN BALIK’TA SOĞUK VE SICAK MEZE TARİFLERİ ESRA TOKELLİ’NİN ÖZEL SUNUMLARI İLE GERÇEKLEŞECEK.

Ünlü Şef Esra Tokelli et ve balık konusunda alanında oldukça iddialı olan iki marka ile danışmanlık vermek üzere el sıkıştı. Yaptığı yemekler kadar soğuk ve sıcak mezelerde ki çeşitliliği ve farklı pişirme teknikleri ile tatları ön plana çıkarabilen şef, Türkiye’nin et ve balık konusunda sayılı restoranlarından olan Tike ve Karışmasen Balık ile farklı tadımlar yaptıracak.

Haberin görselleri için;

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR