Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:01

ŞEHİT ALİ GAFFAR OKKAN HENDEK’TE MEZARI BAŞINDA ANILDI

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 23. sene- i devriyesinde İl-İlçe protokolünün katılımıyla kabri başında dualarla anıldı. Yoğun katılımın yaşandığı anma programı sonrasında mevlit okutulurken, şehidin anısına düzenlenen resim sergisiyle program son buldu. YOĞUN KATILIM Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 2001 yılında uğradığı hain saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen Ali Gaffar Okkan, Hendek Kaymakamlığı öncülüğünde; Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen program kapsamında İl- İlçe Protokolünün katılımıyla kabri başında dualarla anıldı. Düzenlenen anma programına Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Sakarya İl Emniyet Müdür Vekili Tansu Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, Sakarya Cumhuriyet Baş Savcı Vekili Şükrü Arslan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, kurum müdürleri, Okkan’ın ailesi, Gaziler, Emniyet Teşkilatı ve Askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. BAŞKAN BABAOĞLU: 'ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ' Törende ilk konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Şehit Emniyet Müdürümüz, 23 yıl önce bugün; Beş silah arkadaşıyla birlikte şehadete yürürken, bir anlamda tüm Türkiye’nin kalbine de yürümüş oldu. O günden sonra da herkesin Gaffar Babası, Türk Milleti’nin evladı olarak gönüllerde mümtaz bir yer edindi. “Şehit vurulunca değil, unutulunca ölür” sözünden de hareketle; Geçtiğimiz Pazar günü 14 şehirden, 700’e yakın pırıl pırıl sporcu evladımızı ilçemizde ağırladık. Hendek Belediyesi olarak; Geleneksel hale getirdiğimiz, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Karate Turnuvasında da ifade ettiğim gibi; Bu vatana hizmetleri ve şehadetiyle tüm Türkiye’ye malolmuş Gaffar Okkan büyüğümüz için bir Hendek parantezi açacak olursak; Doğup yetiştiği bu topraklarda; Mütevazı ve saygıdeğer ailesiyle, bu ilçenin her köşe başındaki anıları ve dostluklarıyla da unutulmayacaktır. Hendek unutmayacak, Diyarbakır unutmayacak, Türkiye unutmayacak. Bu vesileyle Şehit Emniyet Müdürümüze ve onunla birlikte şehadete yürüyen polislerimiz Atila Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy’u ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 25-01-2024 13:42   Güncelleme : 25-01-2024 13:46
ŞEHİT ALİ GAFFAR OKKAN HENDEK’TE MEZARI BAŞINDA ANILDI

KAYMAKAM ACIR: VATANINA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Ülkesini çok seven ve vatanın her karış toprağında görevini layıkıyla yerine getirebilmek için ter döken Şehidimiz Ali Gaffar Okkan gerekli görevini yerine getirirken teröristler tarafından şehit edilmiştir diyerek sözlerine başlayan Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, “ İnsanların gönüllerine giren gönüllerine dokunan bu değerli insan aziz milletimiz tarafından takdir edilmiş ve hiçbir zaman hatıralardan silinmeyecektir. Necip Türk milletinin kalbinde taht kuran ülkemizin birliği ve beraberliği için can sipare çalışan ve tek düşüncesi vatana hizmet etmek olan Emniyet Müdürümüz Şehit Ali Gaffar Okkan’ı ve kendisiyle birlikte şehit olan 5 polis memurunu, ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

VALİ KARADENİZ: DEVLETİN ŞEVKAT YÜZÜ

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, “ Devlet ile milletimiz kaynaşmasını sağlayan Diyarbakır halkına devletimizin ve polisimizin şevkat yüzünü gösteren Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı şehadetinin 23.yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Din, dil, ırk, fikir ayrımı gözetmeksizin görev aldığı bölgedeki insanları kanatları altına alan bir devlet adamıydı Ali Gaffar Okkan, dolasıyla güneydoğu Anadolu halkının gönlüne taht kuran bir yöneticiydi. Devletin halkın yanında olduğunu hissettiren devletin yetiştirdiği devlet karakteriydi. Ona göre polis halktan uzak duramazdı. Görev aldığı yerde özellikle Diyarbakır’da halkla kurduğu gönül bağı ülkeyi bölmek isteyen hain terör örgütlerine fazla gelmişti. Anadolu topraklarında ilelebet sürecek olan bu gönül bağı yasal dışı terör örgütleri militanları tarafından hain bir pusuyla son bulacak zannedildi. O gün şehadet mertebesine yükselen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, koruma memurları Atila Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy için sadece Diyarbakır’da değil Türkiye zaman durmuştu. Hain terör örgütlerinin yok ettiklerini düşündükleri vatan evlatlarımız manen bin olarak geri döndüler. Türk Milleti bu vatan perverleri hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır. Vatanın her köşesinde gururla onurla görev yapan ve makamlarım en yücesi olan şehitlik makamına erişen Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Ali Gaffar Okkan ve tüm aziz şehitlerimiz için dualar edildi. Protokol tarafından Şehidin mezarına karanfiller bırakıldı.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR