Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 03:56

ŞEKER PANCARININ ÜRETİMİ VE GELİŞİMİ

Şeker pancarı dünyanın dört bir yanında ekim alanı olan, üretime her açıdan katkı sağlayan ürünlerden biridir. Üretim sahası artıkça istihdamı da aynı oranda artış göstermektedir. Üretimin, istihdamın olduğu her dal ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi ülkenin refah seviyesini de artırmaktadır.

gundem
Giriş Tarihi : 03-01-2023 14:53
ŞEKER PANCARININ ÜRETİMİ VE GELİŞİMİ

Şeker pancarını  eken ve üretime destek veren her bir paydaşın emeğine sağlık. Böylece Şeker pancarını üretimi ülke ekonomisinin dışa bağımlılığını azaltacak önemli sahalardan biridir.  Böylelikle ihracat artar, ithalat ve buna bağlı olarak da işsizlik azalır .

Bizler de bu doğrultuda hizmet etmeye yediden yetmişe her üreticinin yanında olmaya, doğru ekim, sulama, doğru tohum, ilaçlama, sürüm noktasında elimizden geleni yapmaya gönlü destek sunmaya devam edeceğiz. 

Üretimin  yanısıra,  toprağın ömrünü uzatacak bilinçli ve duyarlı bir üretici neslin oluşmasını sağlayarak geleceğe güzel bir miras bırakmış olacağız .

Duyarlı , bilinçli üretici de  olması gerekenler,

- Analiz yapabilmek 
- Analiz dogrultusunda hareket etmek 
- Anız yakınını engelemek 
- Suyu verimli kullanmak 
- İyi sürüm yapmak 
- Doğru tohum kullanmak  
- Toprak erozyonuna karşı önleyici çözümler üretmek 
- Bilinçli ilaç kullanmak 
Bunlar gibi daha da sayabileceğimiz onlarca madde var 
Toprak için oldukça önemli olan tüm bu özelliklere sahip bilinçli üreticiyi topluma kazandırmaya devam edeceğiz .

Şeker pancarı özel bir ürün olmakla birlikte, doğru sekilde  ekimi yapılır ise üreticisine daima kazandıracaktır. Bizlerde üreticinin kazanmasına,  alın terinin karşılığını almasına , üretimi üst seviyelere taşıyarak ekonomiye katkı sağlamasına rehber olarak daima destek vereceğiz .

Değerli paydaşlar ve değerli üreticiler,  her konuda üreticinin yanında olan desteklerini esirgemeyen sahalarda yanımızda olan NESİM TARIM 'ın sahibi  saygıdeğer Lokman DEMİRKAYA'YA tüm okurların huzurunda teşekkür etmek isterim .

Nesim Tarım, şeker pancarinda  geniş ürün yelpazesi ile üreticilere muhteşem nitelikte kaliteli tohum sunmaktadır .
Danimarka kökenli Maribo firması ile hizmet veren Nesim Tarım Türkiye 'nin dört bir yanında üretici memnuniyeti ile sahada yer almış ve almayada devam etmektedir .

Ürünler yüksek tonaj , yüksek polar ile her daim yüzleri güldürmektedir. Böylesi güzel hizmetleri sunan tüm üreticilerimize ve şeker panacarında öncü marka olan Nesim Tarıma Sonsuz Teşekkürlerimi sunuyorum .

Hizmet eden ve öncü olan her bir insanımız ayrı bir değere sahip olmala birlikte, bu değerler karşısında destek verilmeli ve toplumda örnek gösterilmelidir .

Üretim varsa herkes için ayrı bir güzellik ve herkes için refah bir sevye demektir.

Ülkmeizin dört bir yanında alternatif ürünlerin baş göstermesi ve uretimin odağı olması ümidiyle ....


Sevgi ve saygılarımla;

Fen, doğa, çevre, stem, ziraat, tarım, ekoloji, rehber, yardımsever, Uluslararası ilişkiler, yardımlaşma ve doğaya aşikar bir avuç gönüllü.

Engin Akyol

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR