Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:04

SGC'den Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'e ziyaret

SGC Başkanı Sezai Matur ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan Vali Yaşar Karadeniz, depremin bir Sakarya gerçeği olduğunu ifade ederek, “Önemli olan depremin felakete dönüşmemesini sağlamaktır” dedi.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 15-09-2023 12:28   Güncelleme : 15-09-2023 12:30
SGC'den Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'e ziyaret

SGC’DEN ZİYARET

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve yönetim kurulu üyeleri, ilimize yeni atanan Vali Yaşar Karadeniz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan SGC Başkanı Sezai Matur, şehrin en önemli gündem maddesinin deprem olduğunu belirterek, “Yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Bu şehrin en öncelikli gündem maddesi depreme hazırlık olmalıdır” dedi.

ADA BAZLI DÖNÜŞÜM

Vali Yaşar Karadeniz de depreme hazırlıkta yerel yönetimler eliyle ada bazlı dönüşüm yapılabileceğini belirterek, “Böylece bir adada bulunan tüm sorunlu binaların dönüşümü de sağlanmış olur. Adapazarı’nın handikabı depremden sonra yapılmış bazı binaların dönüştürülememesi. Burada yerel yönetimlere görev düşüyor. Hiçbir şey insan hayatından kıymetli değildir” şeklinde konuştu.

SANAYİLEŞME VURGUSU

Depremin bir Sakarya gerçeği olduğuna da değinen Vali Karadeniz, “Önemli olan depremin felakete dönüşmemesini sağlamaktır” dedi. Sakarya’da yapılacak sanayi yatırımları için de konuşan Vali Karadeniz, “KDV’si yüksek, teknolojiye dayanan ve çevreye en az zararı verecek sanayiye yönelmeliyiz. Organize Sanayi Bölgeleri yapılırken mutlak tarım alanlarına girilmemeli” dedi.

DİLOVASI ÖRNEĞİ

“Sakarya olarak neyi nerede yapacağımıza karar vermemiz gerekiyor” diyen Vali Yaşar Karadeniz, “Pandemi döneminde paranız olsa bile gıdaya ulaşamadığımızda tarımın önemini gördük. Sanayileşme, sonsuz ve sınırsız değildir. Sakarya’nın Kocaeli ve Dilovası’na dönüşmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de doğru sanayileşmeye hepimizin dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR