Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:55

Tatvan’da öğrenci ve öğretmenlere proje konulu seminer verildi.

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Tatvan’da öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-09-2022 11:01
Tatvan’da öğrenci ve öğretmenlere proje konulu seminer verildi.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tatvan Fen Lisesi Müdürü Servet Karaca’nın daveti üzerine Prof. Dr. Mustafa Böyükata, 14 Eylül 2022 Çarşamba günü “Proje Tasarımı ve Proje Danışmanlığı Eğitim Semineri” verdi.

Öğrenciler için proje tasarımı konusunda yaptığı konuşmada kendi eğitim ve öğretim hayatındaki tecrübelerinden de bahseden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilere ne olmak istediklerinden ziyade ne yapmak istediklerine odaklanmalarını önerdi ve yakın çevrelerinden hareketle gerçek hayat problemleri başta olmak üzere ilgi alanlarına, yatkınlıklarına ve yeteneklerine yönelik belirleyecekleri konularda projeler geliştirerek kendilerine projeksiyon tutabileceklerini hatırlatıp geliştirmeleri gereken yanları ve güçlü yanlarını daha kolay görebileceklerini vurguladı. Her günün herkes için 24 saat olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Böyükata, bir mahalle bakkalı işleten kişinin de bir fabrika ya da holdingi yöneten kişinin de aynı süreyi kullanarak iş yaptığının altını çizerek, zamanın daha verimli, etkili ve üretken biçimde kullanmanın büyük oranda kişinin kendisine bağlı olduğuna dikkat çekti. Öğrencileri sorularına da cevap verilen buluşmaya öğretmenlerin yanı sıra Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Arslan’da katıldı.

Okulun öğretmenleriyle gerçekleştirilen buluşmada ise Prof. Dr. Mustafa Böyükata, proje döngüsü yönetimi, proje hazırlık ve uygulama süreçleri ile projelerin başarısızlık sebepleri üzerinde durdu ve öğrenci projelerinde öğretmenlerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda bilgiler paylaştı. Etkileşimli bir biçimde ve sohbet havasında gerçekleştirilen seminerde, TÜBİTAK programları hakkında bilgiler paylaşılarak öğretmenlerin sorularına cevap verildi. Yer yer tartışmalar açılan konuların derinliğine ele alınmasıyla, proje süreçlerine ilişkin temel kavramların daha iyi anlaşılması sağlandı.

İlgiyle izlenen etkinliklerin kendileri ve öğrencileri için çok değerli ve faydalı olduğunu ifade eden Okul müdürü Servet Karaca, içtenlikle ve ilgiyle takip edilen toplantı gününün sonunda Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya teşekkür etti ve günün hatırası olarak bayrak motifli hediye takdim etti.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR