Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 07:58

The Game Plan Çalıştayı Açılış Töreni Yapıldı

Bu sayının 160 binini kombine satışı olarak gerçekleştiriyoruz. Toplam seyirci kapasitesinin yüzde 20’sine tekabül eden bir rakam. Şu ana kadar 2022-2023 sezonunda Süper Lig’de ve 1. Lig’de toplam 732 bin bilet satışı gerçekleşmiş. Toplamda da 6 milyon 870 bin passolig üyemiz var. Bildiğiniz gibi son ihaleyle de 120 milyon dolara ulaşan değerde bir yayın ihalesi gerçekleştirdik. Bu durum geçmiş yıllarla mukayese ettiğimizde şu an Türk futbolunda yaşamış olduğumuz problemin ana kaynaklarından bir tanesi olarak göze çarpıyor. Ülkeler sıralamasında FIFA’da 44. sırada UEFA’da ise 12. sıradayız. Süper Lig piyasa değeri Avrupa’da 7., Dünyada ise 9. sırada. İşte bütün bunları, hep beraber bugün öğleden sonra başlayacak olan çalıştaylarda hep birlikte değerlendireceğiz ve yol haritamızı çıkaracağız. UEFA Ülkeler Sıralaması’nda 2022 yılında 20. sıradaydık. Bu sene 12. sıraya yükseldik. Bugün burada bulunan kulüplerimizin Avrupa’daki başarıları, bizi bu sene 8 basamak yukarıya taşıdı. Kulüpler gelirler sıralamasında İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ve Rusya’nın ardından 670 milyon dolarlık geliriyle Türkiye geliyor. Önümüzdeki 4 ay boyunca Türk futbolunun gelirini artıracak önemli stratejik plan ve uygulanabilir eylem planlarımızı ortaya koyacağız. En değerli 5 ülkenin öne çıkan odak noktalarına baktığımız da çok değerli başkanımın ve bakanımın da bahsettiği gibi İngiltere merkeze markalaşmayı koymuş. İspanya dijitalleşme ve iyi yönetişimi merkeze koymuş. Almanya altyapı ve sürdürülebilirlik üzerine, İtalya sürdürülebilirlik üzerine ve Fransa finansal sürdürülebilirliği strateji planının merkezine alarak bir çalışma gerçekleştirmiş.

SPOR
Giriş Tarihi : 13-01-2023 19:21   Güncelleme : 13-01-2023 19:24
The Game Plan Çalıştayı Açılış Töreni Yapıldı

“Futbolumuzun nereye ve nasıl gideceğini, futbol ailesinin tüm bileşenleri ile düzenleyeceğimiz çalıştaylarla ortaya koyacağız”

Stratejik planlama çalışmalarıyla başarılı olan İngiltere, İspanya ve Avusturya’nın çalışmalarından detaylar paylaşan TFF 1. Başkan Vekili İbrahim Burkay,  “The Game Plan adını verdiğimiz stratejik çalışma yaklaşımımız için göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli Türk futbolunun ve dünya futbolunun durumunu tespit edecek çalışmalar yaptık. Türk futbolunun mevcut durumunu ve dünyadaki başarılı örnekleri kıyaslayarak benchmark yaparak biz bu çalışmanın altyapısını oluşturduk. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz araştırmalarımızda nerede olduğumuz sorusunun cevabını kıyaslamalı örneklerle biz ortaya koymaya çalıştık. Nereye ve nasıl gideceğimizi ise sizlerle yani futbol ailesinin tüm bileşenleri ile düzenleyeceğimiz çalıştaylarla ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

“Yönetişim, Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Marka İmajı stratejik planımızın 4 odak noktası olacak”

 Futbol Federasyonu olarak hazırladıkları stratejik planın 4 odak noktası olduğunu vurgulayan İbrahim Burkay, “Bizim stratejik planımızın 4 odak noktası var. Bunlar yönetişim, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve marka imajı. Odak noktalarımızdan yönetişimde, futbol ailesini oluşturan tüm paydaşlarımızın kurumsal yapıları, regülasyonları da başta olmak üzere; tüm yapıları sürdürülebilir, güçlü, geleceğe taşıyacak çalışmaları önümüzdeki 4 ay birlikte yapacağız. Türkiye Futbol Federasyonu’nda Strateji Direktörlüğü kuruyoruz. Bu strateji direktörlüğü altında hem ARGE hem tüm strateji planımızın yürütülmesi sağlanacak. Tüm paydaşlarla, futbol ailesiyle strateji direktörlüğü üzerinden, strateji planının hayata geçmesinde beraber görev alacağız. İkinci odak noktamız olan sürdürülebilirlikte ise Futbol Akademi başta olmak üzere, Hakem Akademi, Finansal Sürdürülebilirlik, Altyapı sürdürülebilirliği gibi birçok konuda, önümüzdeki süreçte sizlerle birlikte bize özgün yol haritalarımızı çıkartacağız. Dijitalleşme odak noktamızda ise Mehmet Başkanımın göreve geldiğimiz günden bu yana hep dillendirdiği birçok konuyu, artık günümüzün gerekliliklerini karşılayacak şekilde; hem federasyona hem Türk futboluna dijitalleşmeyi entegre edeceğiz. Transferden, kurul raporuna, lisanslardan hakem atamalarına ve espor’a kadar, bilgi teknolojileri ile donatılmış bir futbol ailesine, ortaya koyacağımız strateji ile kavuşmuş olacağız. Dördüncü odak noktamız olan marka imajında, merkezinde güvenin olduğu, etik değerler ve şeffaflıkla, küresel arenada Türk futbolunun marka değerini bu stratejik planla birlikte yükseltmiş olacağız. The Game Plan çıktılarına baktığımızda; öncellikli Türkiye Futbol Federasyonu Paydaş Yönetişim yapısını oluşturacağız. Ardından Kurumsal İletişim Planımız ile birlikte vizyon, misyon ve stratejik hedeflerimizi şekillendireceğiz. Uygulanabilir aksiyon planlarıyla stratejik yol haritasını 3, 5 ve 10 yıllık süreçlerle Türk futbol ailesinin önüne koyacağız. The Game Plan çalışmasıyla, hedef odaklı bir strateji ile eylem planlarımızı hayata geçirip, tüm paydaşların dahil olduğu bir yönetim anlayışıyla, inşallah enerjimizi kaybetmeden futbolumuzu geleceğe taşıyacağız.” şeklinde konuştu. 

“Milat niteliğinde bir çalışmaya hep beraber start veriyoruz”

İnsanların, kurumların ve ülkelerin kader anları vardır diyen TFF 1. Başkan Vekili Burkay, “Kimlerle ne zaman, nereye yol yürüyeceğiniz sizin kaderinizi belirler. Ben bugünkü toplantıyı da Türk futbolu için kader anı olarak görüyorum. Bugün bu salonu dolduran bizler Türk futbolunun geleceğini belirleyecek aktörler olarak milat niteliğinde bir çalışmaya hep beraber start veriyoruz. ‘Yeni yüzyıla yeni bir başlangıç’ diyerek çıkmış olduğumuz bu yolda, milyonların tutkuyla bağlandığı bu güzel oyunu hep birlikte çok daha iyi bir seviyeye yükselteceğimize yürekten inanıyorum.” dedi.

Urbano ve Kucheriavyi sunum yaptı

İbrahim Burkay’ın sunumunun ardından Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes bir konuşma yaparken, Portekiz Futbol Federasyonu CEO Yardımcısı Mafalda Urbano, Portekiz futbolunun strateji planını anlatan sunumunu gerçekleştirdi.  Tanıtım toplantısı UEFA İş Geliştirme Müdürü Oleksandr Kucheriavyi’nin ‘En İyi Strateji Çalışma Örnekleri’ sunumuyla sona erdi.

Çalıştayın ilk oturumu gerçekleştirildi

Açılış törenin ardından TFF Riva Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda çalıştayın ilk oturumu gerçekleştirildi. Bu oturumda Türk futbolunun vizyon ve misyonunun ne olması gerektiği konusunda çalışma yapıldı. Oturuma UEFA’nın Futboldan Sorumlu Başkanı Zvonimir Boban da katıldı. Ayrıca oturumda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Kurul Üyeleri ve profesyonelleri, Kulüpler Birliği Vakfı ve kulüp temsilcileri, akademisyenler ile sponsor temsilcileri yer aldılar. Çalıştaya yarın düzenlenecek olan ikinci oturumla devam edilecek.

TFF Başkanı Büyükekşi, Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Gomes ile bir araya geldi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes ile "The Game Plan" Stratejik Plan Toplantısı öncesinde bir araya geldi. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşen görüşmede iki ülke federasyonu arasındaki ilişkilerin daha da artması temennisinde bulunuldu.

 

Görüşmede Başkan Mehmet Büyükekşi, Fernando Gomes'e A Milli Takım forması takdim etti.

PROGRAM SONUNDA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER...

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR