Basın İlan Kurumu (BİK) Ankara Bölge Müdürü deneyimli gazeteci Atakan Çelik, TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ve Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni, Araştırmacı Gazeteci Yazar, TİGAD Sakarya İl Başkanı Sabahattin Birinci aynı masada bir araya geldi.
Bu anlamlı gecede Atakan Çelik, dört yıllık titiz bir çalışmanın ürünü olan ve Anadolu Ajansı'nın asırlık öyküsünü anlatan "Yüzyılın Tanığı" adlı muhteşem kitabını, TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ve Sakarya İl Başkanı Sabahattin Birinci’ye isme özel olarak imzalayarak takdim etti.
BİK Ankara Bölge Müdürü Atakan Çelik Kimdir? Vizyonu ve Çalışmaları
Kırşehir'deki dev organizasyonda kitabını imzalayan Atakan Çelik, Türk basınının mutfağından yetişmiş, saha tecrübesi son derece yüksek ve saygın bürokrat-gazetecilerinden biridir.
Eğitimi ve Meslek Hayatı: Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunudur. Gazetecilik mesleğine yerel medyada adım atan Çelik, ardından Türk medyasının amiral gemilerinden Anadolu Ajansı’nda (AA) 2001-2025 yılları arasında çeyrek asra yakın bir süre aralıksız görev yaptı.
Önemli Görevleri: AA bünyesinde muhabirlik ve editörlüğün yanı sıra Balkanlar Bölge Müdürlüğü ve TBMM Parlamento Haberleri Müdür Yardımcılığı gibi kritik ve üst düzey yöneticilik görevlerini başarıyla yürüttü. 2025 yılının Ekim ayında ise Basın İlan Kurumu (BİK) Ankara Bölge Müdürlüğü görevine atandı.
Tarihe Geçen Başarıları: 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, bombaların hedefi olan TBMM’den ilk haberi dünyaya servis eden gazeteci olarak basın tarihine adını altın harflerle yazdı. Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğu gibi pek çok sıcak coğrafyada, savaş bölgelerinde ve kriz anlarında sahada görev aldı.
Aldığı Ödüller: Meslek hayatı boyunca imza attığı başarılı işlerle Uluslararası Merhamet Ödülü (2023) ve Milli Birlik ve Demokrasi Mücadelesi Ödülü (2021) gibi saygın ödüllerin sahibi oldu.
Gelecek Vizyonu: BİK Ankara Bölge Müdürü olarak en büyük hedefi, ulusal ve yerel basın kuruluşları ile kurum arasındaki iş birliğini, iletişimi ve dijital dönüşümü en üst seviyeye taşımaktır.
"Yüzyılın Tanığı: Anadolu Ajansı'nın Asırlık Öyküsü" Kitabı Hakkında
Atakan Çelik’in çeyrek asırlık saha tecrübesini akademik bir süzgeçten geçirerek kaleme aldığı bu eser, Nobel Akademik Yayıncılık tarafından okurlarla buluşturuldu.
Kitap, sadece bir haber kurumunun kronolojisini değil; Anadolu Ajansı’nın Milli Mücadele yıllarındaki kurucu ruhundan küresel bir medya devine evrilme sürecini, 15 Temmuz gecesi yaşananları ve Arap Baharı gibi dünya tarihini değiştiren olayları perde arkasıyla gözler önüne seriyor. Atakan Çelik bu değerli yapıtı, İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden fedakar meslektaşlarına (gazetecilere) ithaf etmiştir.
"Hafızalarda Kalacak Muhteşem Bir Hatıra"
Kitabı büyük bir mutlulukla teslim alan Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni ve TİGAD Sakarya İl Başkanı Sabahattin Birinci, anlamlı geceye dair şu ifadeleri kullandı:
"TİGAD Kırşehir Çalıştayı'mızda, mesleğimizin duayen isimlerinden BİK Ankara Bölge Müdürümüz Sayın Atakan Çelik ile bir arada olmak gurur verici. Türk basınının asırlık çınarını anlattığı 'Yüzyılın Tanığı' adlı muhteşem eserini kendisinden imzalı olarak teslim almak, bu çalıştayın en unutulmaz hatıralarından biri oldu. Kalemine, emeğine sağlık."
