Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:19

TİNGADER Sakarya Şubesi Kurularak 1'nci Genel Kurulunu Yaptı

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Sakarya Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçim sonucu yönetim kurulu başkanlığa Levent Bayri getirildi. İnternet gazetecilerinin bir araya gelerek örgütlenmesinin büyük önem taşıdığını belirten Bayri, ‘Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir, birlikte çalışmak başarıdır’ inancıyla yola çıktılarını söyledi. Türkiye genelinde internet gazeteciliği ve çeşitli yayın organlarında gazetecilik mesleğini sürdüren basın mensuplarını bir çatı altında toplayarak, sektörün yaşadığı sorunları çözme hedefiyle kurulan TİNGADER, şubeler zincirine yeni bir halka daha ekledi. GÜNÜN FOTOĞRAFLARI VE AYRINTILARI....

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-09-2023 16:16   Güncelleme : 19-09-2023 09:52
TİNGADER Sakarya Şubesi Kurularak 1'nci Genel Kurulunu Yaptı

68 ilde şube başkanlıkları bulunan TİNGADER’in Sakarya Şubesi, kuruluş çalışmalarının ardından ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Güçlü ve nitelikli üyelerden oluşan bir yönetim kurulu belirleyen Sakarya Şubesi, düzenlediği görkemli bir genel kurulun ardından faaliyetlerine başladı.

Genel merkezin büyük önem ve destek verdiği Sakarya şubesi genel kurul toplantısına katılmak üzere, TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik’in görevlendirdiği; Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Hasan Sadi Kahyaoğlu, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şener Taşören ve Genel Başkan Yardımcısı Hayriye Yıldız’dan oluşan heyet önceki gün Sakarya’ya geldi.

SIRA DIŞI GENEL KURUL

TİNGADER genel merkez heyeti, Sakarya Şubesi tarafından Adapazarı’nda Büyükşehir Belediyesi Belpaş Elegante Kafe Restoran’da 9 Eylül 2023 cumartesi günü düzenlenen 1. olağan genel kurul toplantısına büyük destek verdi. Yoğun katılımın sağlandığı genel kurul toplantısına büyük ilgi vardı.

Divan Başkanlığını; 29 Vali ile çalışmış, 196 adet takdir ve taltif belgesi almış, komşu ilimizde Kaymakamlık görevinde bulunmuş, emekli İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü TİNGADER Genel Sekreteri Hasan Sadi Kahyaoğlu’nun yaptığı genel kurulda; şube başkanı, yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Diğer genel kurul toplantılarından farklı bir atmosferde gerçekleşen ve gündeme; tarihî bir film gösterimi ve müzik dinletesi ile renk katılan Sakarya Şubesi’nin genel kurulu, konuklarda hoş bir seda bıraktı…

Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle çekilen belgesel film gösterimi ve bu tarihî olayın hikâyesinin anlatıldığı sunumda duygusal anlar yaşandı. Seçimlerin ardından sahneye çıkan TİNGADER Genel Başkan yardımcısı ses sanatçısı Hayriye Yıldız ise okuduğu eserlerle katılımcılara neşe dolu anlar yaşattı. Konukların da eşlik ettiği genel kurul çok renkli bir etkinliğe dönüştü. ‘‘BİRLİKTE ÇALIŞMAK BAŞARIDIR’’

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan TİNGADER Sakarya Şubesi Kurucu Başkanı Levent Bayri, tüm konuklara, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Konuşmasında derneğin amaç ve hedeflerini açıklayan Bayri, ‘‘Sakarya şubemizi oluşturan her üyemizin taşıdığı heyecan, azim ve birlikte çalışma ruhu, umarım hedeflerimize varmamızda en büyük etken olacaktır. Biz, yönetimi ve üyeleriyle aynı inançla yola çıkan, bugün sayısı az ama hayalleri büyük olan bir topluluğuz. Çünkü başarıda çokluğun değil niteliğin etken olduğuna inanıyoruz’’ dedi.

Genel kurula hitabında, ülkenin kurtuluş mücadelesindeki inanca vurgu yapan Bayri, ‘‘Bazen az, daha çoktur! Tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi… Az bir kuvvetle çoğunluğa galip gelen o yüksek mücadele ruhu gibi… Biz de bu anlayışla genel kurulumuza alışılagelmiş olanlardan farklı bir yaklaşımla; değer katmak, geçmişi zaferlerle dolu şanlı tarihimizi yâd ederek, millî ve manevi duygularımızı diri tutmak istedik.

Bugün günlerden 9 Eylül… İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü. 101 yıl önce bugün ecdadımız, gelecek nesiller özgür ve bağımsız yaşasın diye hiç çekinmeden canlarını ortaya koyarak düşmanı ülkemizden kovmuştur.

Bugünü anlamlı kılan bir başka önemli hadise ise İzmir’in işgaline karşı direnişin sembolü olan; düşmana atılan ilk kurşundur… Bir gazetecinin, yani meslektaşımız olan Hasan Tahsin’in 15 Mayıs 1919’da İzmir’in Konak Meydanı’nda ilerleyen Yunanlara attığı kurşun; Anadolu’da Millî Mücadele’nin başlamasında önemli bir aşama olmuştur. O tarihe kadar Anadolu’da işgallere karşı düşünce ve örgütlenme biçimleri dağınıkken, İzmir’in işgali; Anadolu insanının direniş düşüncesini körüklemiş, örgütlenmeler Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar yayılmıştı.

Bu olay; aşılması imkansız zorluklar karşısında; insanların bir olup, ortak hareket etmesi ile neleri başarabildiklerini gösteren en güzel örneklerden biridir..

‘Birleşmek başlangıçtır, birliği sürdürmek gelişmedir; birlikte çalışmak başarıdır.’

Bu nedenle, internet gazetecilerinin de aynı ruh ve inançla bir araya gelerek örgütlenmesi, birçok açıdan hayati bir önem taşımaktadır.

İşte biz bu anlayışta bir aradayız…

Genel kurulumuzun hemen ardından yapacağımız görev bölümü ile başlayacağımız meslekî çalışmaların ülkemiz ve şehrimiz Sakarya için hayırlara vesile olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı. HEDEF TÜM GAZETECİLERİ BİR ARAYA GETİRMEK

Bayri’nin konuşmasının ardından kürsüye davet edilen TİNGADER Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Hasan Sadi Kahyaoğlu, genel kurula hitap etti. 1920 yılında Isparta ilinde kurulan TİNGADER’in çok kısa sürede ülke geneline yayılarak her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Kahyaoğlu, “Amacımız basın mensuplarının özlük ve sosyal haklarını en üst düzeye çıkarabilmektir. Hedefimiz sadece yazılı değil; görsel, işitsel ve farklı mecralarda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın tamamını bir araya getirmektir. 67 ilde kurduğumuz, özellikle şube başkanları, mütevazılıkta sınır tanımayan sevgili kardeşim Levent Bayri gibi insanlar. Bu bir tesadüfi seçim değil’’ dedi.

‘’MEVDUATLA DEĞİL MEVZUATLA İLGİLİYİZ’’

TİNGADER’in kuruluş felsefesi ve değerlerine de vurgu yapan Kahyaoğlu, TİNGADER’in hiç bir cemaat ve kuruluşa tabi olmadığını, çizgilerinin; vatan, millet, bayrak sevgisi ve ülkeyi kuran kurucu değerler olduğunu söyledi. Kahyaoğlu, ‘‘Bunun dışında başka bir değerimiz yok. Dolayısıyla mevzuatla çok yakından ilgiliyiz, mevduatla ilgili değiliz. O, bankaların veyahut sektörlerin işi’’ diye konuştu. Genel kurul toplantısına gösterilen ilgiden memnuniyetini ifade eden Kahyaoğlu, katılımlarından dolay tüm konuklara teşekkür etti.

GENEL KURULA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Yoğun bir katılımla gerçekleşen TİNGADER Sakarya Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na; Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Sakarya eski il Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Çileli, Sakarya Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdülkadir Şen, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) Başkanı Av. Ü. Önder Döker ve eş başkanlar; Dr. Dursun Bostancı, Hamdi Şenoğlu, Oğuz Kalay, Adapazarı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Haluk Akbay, Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı, Afet Gönüllüleri Derneği (AFGD) Sakarya Şube Başkanı Mustafa Suiçmez ve yönetim kurulu üyeleri, SASCED Başkan Yardımcısı Kerim ÇATALBAŞ, Vatan ve Hürriyet Derneği Başkanı Yaşar Dursun ve yönetim kurulu üyeleri, Deli Dumrul Gönüllüleri Derneği Başkanı Mehmet Canlı, Sakarya Akademik Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Gaye Doğan, SÖKSED Başkanı Mesut Taşçıoğlu, SAKADER Başkanı Birol Şahin, Sakarya Arıcılar Birliği Başkanı Kamil Özkan, Eşraf Platformu Başkanı Faruk Kır, Sakarya Kadın Gelişim Derneği Başkanı Hülya Lüleci, Sakarya Valiliği eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Bahar, İnsan Kaynakları Uzmanı Kemal Dumanlıova, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası eski başkanı Hüsnü Gürpınar, Pekşen Yatırım Holding  A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Pekşen, Dr. Hüseyin Karabıyık, NLP Uzmanı Harun Gökçekaya, Turizm işletmecisi Semra İzmire, Gazeteci-Yazar İbrahim Damar, Metin Damar, Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sedat Balta, Medya Derneği Başkanı Mehmet Sağlam, Sakarya İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Hüseyin Pınarlı, Sakarya Yerel Haber İmtiyaz Sahibi Selçuk Öner, Sakarya 54 Net İmtiyaz Sahibi Fehmi Duman, Haber Müdürü Necla Bakan, Sakarya Kent Net İmtiyaz Sahibi Recai Yüksel, Haber Müdürü Pelin Kuzgun, Radyo Net imtiyaz sahibi Hakan Coşar, Gazeteci-Yazar Hamdi Yuluğ, Fevzi Günal, Adnan Tosun, Mali Müşavir Mustafa Keskin, Endüstri Meslek Liseliler Platformu; emekli Öğretmen Edip Dokumacı, mezunlar; Orhan Karaman, Birol Gültekin, Recep Baltürk, Yeni Sakarya Gazetesi İdari personeli Hüseyin Çimen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve konuklar katıldı.

LEVENT BAYRİ BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

TİNGADER Genel Sekreteri Hasan Sadi Kahyaoğlu’nun Divan Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı Hayriye Yıldız’ın Yazman, Mahmure Çolak’ın divan üyesi olduğu genel kurulda yapılan seçimde; Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Levent Bayri getirilerken, Yönetim Kurulu Asil Üyeler şu isimlerden oluştu: Şule BayriGürsu ErinçBahtiyar Bodurİbrahim FilAslı KılıçMahmure ÇolakÖzcan Yemiş.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise; Yağmur KüçükküseMert YavuzSabahattin BirinciOrhan İnanÖmer PalabıyıkYusuf Samet ElmasNedim Ergün KırımlıAli Arıcı getirildi.

Denetim Kurulu Asil Üyeler; Hale Berna SakallıoğluHüseyin Avni Karal ve Nazmiye Bodur’dan oluştu.

Denetim Kurulu Yedek Üyeler; Şenay YemişResul AkdağAhmet Faruk İnan olarak belirlendi.GENEL BAŞKAN ÇELİK TELEFONLA KATILDI

Seçimlerin sonuçlanmasının cep telefonundan canlı bağlantı kurulan TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, 1. olağan genel kurulu sonucu başkanlığa seçilen Levent Bayri ve yönetim kuruluna başarılar dileyerek Sakarya Şubesi’nin yönetim ve üyeleri ile örnek bir genel kurul gerçekleştirdiklerinden dolayı tebrik ettiğini ifade etti. TİNGADER’in kurumsal yapısını anlatan Genel Başkan Çelik, ‘‘İlk Genel Kurulunu Ocak 2020 tarihinde yaptıktan sonra TİNGADER Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar kısa zamanda 67 ilde şubelerini kurarak emin ama istikrarlı ve kararlı adımlarla yoluna devam etmektedir.

Hem internet, hemde yazılı ve hemde TV ve radyoların sorunlarının kökten çözümü için kurulan TİNGADER var olduğu her ilde Şube Başkanlıklarıyla il yönetimlerini kurmuştur.

Biz TİNGADER ailesi olarak Türkiye basın emekçilerine olan güvenimiz gereği her ilde yeni bir dernek kuruyor gibi şubeler kurmaktayız. Sadece şubeler kurmuyoruz. İlçeler illere, illerde bulundukları Bölge Borumluları ile organik sağlam bir oluşum içerisindedirler. O nedenle TİNGADER’de yer almak, sorumluluk üstlenmek çok önemli bir ayrıcalık olarak kabul edilmelidir inancındayız. Bu sorumluluğu üstlenen Sakarya Şubemiz yönetim üyelerini tebrik ediyor başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.VALİ YARDIMCISI POLAT’DAN BAŞARI DİLEĞİ

TİNGADER Sakarya Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Polat, yaptığı konuşmada “TİNGADER’in varlığından henüz yeni haberim oldu. Derneğinizin amaç ve faaliyetlerini öğrendiğimde çok mutlu oldum. Değişen, gelişen ve hızla dijitalleşen dünyada gazeteciliğin de kendini yenilemesi şüphesiz en zorunlu yollardan birisi. Bu yolda doğru bir çaba içerisinde olduğunuzu, Türkiye çapında örgütlendiğinizi öğrenmekten de mutlu oldum. Ayrıca ülkesini seven, milletini seven bir doğrultuda ilerleyeceğini duymuş olmaktan da gurur duydum, mutluluk duydum. Bu yolda başarılar diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

Genel kurul toplantısının sona ermesinin adından yönetim ve üyeleri tebrik eden katılımcılar birlikte bol bol hatıra pozu verdi. 

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Teşekkür eder...

#TİNGADERSakarya

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR