Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 13:33
1 Advert

TÜGVA DEPREMZEDE ÇOCUKLARI UNUTMADI

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sakarya İl Temsilciliği tarafından Sakarya’da misafir edilen depremzede çocuklar için KYK Yurdunda çocuk şenliği düzenlendi. Birbirinden eğlenceli anların yaşandığı, TÜGVA Gönüllülerinin hazırladığı şenlikte çocukların yüzlerindeki mutluluk, renkli kareler ortaya çıkardı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-04-2023 12:33
TÜGVA DEPREMZEDE ÇOCUKLARI UNUTMADI

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sakarya İl Temsilciliği, ilimiz Sakarya Arifiye’de bulunan Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk KYK Öğrenci Yurdunda misafir edilen depremzede ailelerin çocukları için çocuk şenliği düzenledi. Düzenlenen çocuk şenliğinde TÜGVA Gönüllüleri çocukların yüzlerini boyadı, balonlar şişirdi, çeşitli oyunlar oynayıp, çizgi film karakteri maskotları gibi giyinerek çocukları eğlendirdiler. Bando gösterisi de bu şenliğe eşlik edip, çaldıkları müzikler ile çocuklara keyifli anlar yaşattılar. Çocukların ve ailelerin yüzlerindeki mutluluk ise görülmeye değerdi.

BİZİ YALNIZLIĞIMIZA BIRAKMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

TÜGVA Gönüllüleri ile birlikte Çocuk Şenliğini organize eden TÜGVA Sakarya Kadın ve Aile İl Koordinatörü Hümeyde AYDIN ŞAHİN, “TÜGVA Sakarya ailesi olarak içinde bulunduğumuz Ramazan ayının bu manevi günlerinde depremzede çocuklarımızı unutmayarak onlar için bir şenlik organize ettik. Bando takımının çaldığı neşeli müzikler, yüz boyamalar, balonlar ve oyunlar ile şenlendiler. Maskotlarımızla birlikte dans ettiler. TÜGVA Sakarya ailesi olarak kardeşliğimizi, birliğimizi iliklerimize kadar hissederken geleceğimiz olan bu güzel çocukların yüzündeki tebessümün vesilesi olduğumuz için mutluyuz. Ailelerle vedalaşırken “bizi yalnızlığıma bırakmadığınız için teşekkür ederiz” cümlesiyle uğurlandık. Bu bizi çok duygulandırdı. Bundan sonra da daha önceleri olduğu gibi bizi biz yapan müstesna değerlerimize sımsıkı bağlanarak etkinliklerimize devam edeceğiz. Dünya çocukların renklerine boyansın diyerek tatil döneminin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

TÜGVA Sakarya İl Temsilcisi Murat Selim DEVECİ yaptığı açıklamada; “TÜGVA olarak tüm koordinatörlüklerimiz ile, ülke olarak yaşadığımız asrın felaketinin ilk gününden itibaren afet bölgesindeyiz. Sadece afet bölgesi ile sınırlı değil, aynı zamanda Sakarya’da bulunan depremzede ailelerimize de destek oluyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Çocuk Şenliğinin yanı sıra depremzede gençlerimizle iftar ve sahur programları, geziler ve derslere yardımcı etkinlikler yapıyoruz. Depremzede hanım kardeşlerimize vakfımızı açıyor, yöresel yemek pişirmelerine, çeşitli el işi çalışmalarına olanak sağlıyoruz. Depremzede vatandaşlarımız ile Sakarya halkı arasında bir kardeşlik köprüsü kurmaya çalışıyoruz. Tüm bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim, bizleri böylesi bir felaketin tekrarından korusun.” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR