Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:41

Tülay Sevin Çoşkun: “Halkın sesi olacağız”

31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala Korucuk Mahallesi Muhtar Adayı Tülay Sevin Çoşkun, projelerinden bahsetti. “Korucuk mahallesi için acil olarak yapılması gereken, 112 acil istasyonu, gece bekçisi ve polis merkezidir” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 19-03-2024 15:48
Tülay Sevin Çoşkun: “Halkın sesi olacağız”

“Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?” sorusunu yanıtlayan Korucuk Mahallesi Muhtar Adayı Tülay Sevin Çoşkun, “1975 Bayburt doğumluyum. 29 ve 17 yaşında iki çocuk annesiyim. 30 yıllık evliyim. 15 yıl kurumlar firmalarda muhasebe müdürlüğü yaptıktan sonra açtığımız aile işletmesinde esnaflık yaptım. İki yıl TOKİ ilköğretim okulunda Okul Aile Birliği başkanlığı ve sosyal yardımlaşma derneklerinde gönüllü olarak görev aldım. 15 yıldır Korucuk Mahallesinde ikamet etmekteyim” dedi.

Si̇zce bir mahalle muhtarı nasıl olmalıdır?

Benim gözümde mahalle muhtarı profili şudur; vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlere ihtiyaç ve isteklerini ileterek, mutlu ve huzurlu yaşamaları için yönetimler arasında köprü vazifesini yeri getirmektir. Muhtarlık vaat makamı değildir. Bizzat mahallenin sözcüsü konumundadır Mahallemizde birçok eksiğimiz var. Bunları uzun yıllardır burada yaşadığım için çok iyi bilmekteyim. Ayrıca mahallemizin her hanesini kapı kapı gezerken istek ve şikayetlerini dinleme fırsatını yakaladık. Bunların gereğini yapmak amacıyla yola çıktık. Muhtarlık ek işimiz değil, asıl işimiz olacak. Bir kolda iki karpuz taşınmaz. Görevimizi hakkıyla yapmak için bu yola baş koyduk.

Eşiniz ve aileniz adaylığınız konusunda ne düşünüyor?

Eşim ve ailem en büyük destekçilerim. Bu yorucu süreçte daima yanında oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Aileden biri olduğum için değil, muhtarlığı hakkıyla yapacağıma emin oldukları için destekliyorlar.

31 Mart akşamı eğer seçilirseniz i̇lk yapmak i̇stedi̇ği̇ni̇z icraat nedi̇r?

Korucuk mahallesi Adapazarı'nın en büyük mahallesinden biridir. Muhtarlık bürosunun halkın daha ulaşılabilir bir yerde olması gerekmektedir. İlk olarak bunu yapmamız gerekmektedir.  Daha sonra bütün site yönetimleri ile aylık toplantı yapmak istiyorum. Sitesinde bulunan ihtiyaç sahibini, özel gereksinimli vatandaşlarımızı ve eksiklerine daha mivaffaktır. Yöneticilerimizin fikirleri ve verdikleri bilgiler doğrultusunda ortak yol alacağız. Tabi biz çalışma planı oluşturduk. Ama yönetimlere birlik olarak daha güçlü ilerleyeceğiz.

Mahallenizde bulunan si̇teleri̇n muhtarlık seçi̇mi̇ne i̇lgi̇si̇ nasıl?

Site yönetimlerinin hepsine teşekkür ediyorum. Kapı kapı gezerek site sakinleri ile buluşmamıza izin verdiler. Mahalle halkı kapılarını çalınca bizleri sevgi ve ilgiyle karşıladılar.  Hiç tanımadığımız mahalle sakinleri evlerine yemek yemeye, kahve içmeye girmemiz için ısrar ettiler. Muhteşem bir halka sahip mahalleyiz. Hepsine minnettarım. Onların sevgisi bu yorucu yolda bizi daha da güçlü kılıyor. O.A.B başkanlığı döneminden, sosyal yardımlaşma derneklerinden birçok insanla karşılaştım.  Bu kadar tanındığımı bilmiyordum. Başkanlık ve dernekler de yaptığımız çalışmaları takdir ettiklerini, muhtarlık yolunda da aynı başarıyı sağlayacağımıza inanarak destekçimiz olduklarını söylediler.

Korucuk Mahallesi̇ni̇n eksi̇kleri̇ nelerdi̇r?

Mahallemizin ulaşım, aydınlatma, eğitim, yollar, sokak canlarımız, ev hanımlarımıza yönelik eğitici kurslar, el emeklerini satacakları noktalar gibi daha birçok eksiği bulunmaktadır. Asıl acil olatak yapılması gereken, 112 acil istasyonu, gece bekçisi ve polis merkezi olması gerekmektedir.

Son olarak ne eklemek i̇stersi̇ni̇z?

Gezerken şunu gördük ki. Ev hanımları ve emekli vatandaşlarımız sorunlar ve yapılması gerekenlere daha hakimler. Çünkü zamanlarının çoğunu mahallede geçirmektedirler. Evi̇ ve sokağı var edenler kadınlardır.  Kadınlarımızın desteği, emeklilerimizin bilgi ve tecrübeleri bizim bu yolda emin adımlarla yürümemizi sağlayacaktır. Bu işi yapacağım konusunda kendimden çok eminim. Talep etmekten ve talebimi takip etmekten istediğimiz olana kadar asla vaz geçmeyeceğim. Ekibimle bu konuda iddialıyız. Güçlü güvenilir, halkla iç içe bir ekibe sahibim. Halkın sesi olacağız.

Levent CANDANLevent CANDAN

YORUMLAR