Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 08:04

Türkiye'nin Usta sazancıları Kocaeli'de yarışıyor.

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) tarafından 10-17 Kasım 2023 tarihlerinde "16.Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması" düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-11-2023 11:30   Güncelleme : 13-11-2023 13:47
Türkiye'nin Usta sazancıları Kocaeli'de yarışıyor.

KAMADER'den yapılan açıklamaya göre, 
Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları Ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER)'in, Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Kocaeli Kent Konseyi, YEDEP (Yerel Destek Programı) kapsamında hazırlamış olduğu “Sapanca Gölü’nün Korunması ve Sürdürülebilir Ekosistem İçin Hayalet Ağların Temizlenmesi ve Balıklandırma Projesi” nin hayalet ağların temizlenmesi ve 100 bin adet sazan balığı yavrusu ile balıklandırma çalışmasının ardından, projenin üçüncü etabını kapsayan, balıkçılık turizmini geliştirmek ve ülke sportif balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak amacı ile Ulusal düzeyde (Uluslararası katılımlı) sportif sazan balığı tutma yarışması düzenlendi.
Kartepe Eşme Sahili, Serdivan Esentepe ve Sapanca Uzunkum bölgelerinde, 20 hakem ve 20 görevli nezaretinde 7 gün boyunca aralıksız devam edecek yarışmaya 4’er kişiden oluşan 26 takım katıldı. Yarışmada yakalanan balıklar ağırlık ve boy ölçümleri alındıktan sonra, sportif balıkçılık gereği, ait oldukları yere geri iade edilecekler.
10 Ekim cuma günü saat 10.00'da Eşme sahilde toplanan yarışmacılara ve bölge halkına proje kapsamında yapılan çalışmalar ve proje çıktı sonuçları hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirme semineri verildi. Yarışmacılar 2 aşamalı kura çekimi ile yarışacakları sektörlerini belirlediler ve aynı gün yarışacakları sektörlere kamplarını kurdular.

17 Kasım cuma günü saat 12.00'ye kadar, en büyük ve en çok balığı tutmak için kıyasıya mücadele edecek takımlarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri, aynı gün Eşme sahilinde düzenlenecek törenle verilecek.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kartepe'nin doğal güzellikleri ve doğa sporlarına uygunluğuyla Marmara Bölgesi'nin göz bebeği haline geldiğini vurgulayarak, "Bu özellikleriyle ülkemizde sayılı organizasyonlara ev sahipliği yapabilme avantajına sahibiz. Görevimiz de bu avantajları turizm ve ilçemizin tanıtımı açısından fırsata çevirmek istiyoruz. Kamader ile birlikte her yıl geleneksel olarak yaptığımız sazan balığı tutma yarışmasına  yurt içinden ve yurt dışından profesyonel sportif balıkçılar katılarak bölgemizin hem balıkçılık turizminin gelişmesine, hem de bölgemizin doğal güzelliklerinin tanıtılmasına katkı sağlamaktalar. Bu anlamlı proje  ve sportif balıkçılık yarışması için emeği geçenleri kutluyor ve yarışmaya katılan takımlara başarılar diliyorum." açıklamasında bulundu.

Dernek Başkanı Engin Uztürk de Başkan Kocaman'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, geçen yıl 15.'sini yaptığımız yarışmanın ödül töreninde Mustafa başkanımla birlikte Göle balıklandırma çalışması yapmaya karar verdik ve bunu orada deklare etmiştik. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde,  Kocaeli Kent Konseyinin açmış olduğu yerel destek programı bizim için fırsat oldu. Kamader olarak “Sapanca Gölü’nün Korunması ve Sürdürülebilir Ekosistem İçin Hayalet Ağların Temizlenmesi ve Balıklandırma Projesi” yazdık. Kocaeli Kent konseyi tarafından ilgiyle karşılandı ve kabul gördü. Doğrudan ya da dolaylı olarak yaklaşık 3 milyon insanı ilgilendiren bu anlamlı projede bizlere paydaşlık yapan Kartepe Belediyesi, Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su ürünleri Şube Müdürlüğü, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, Kartepe Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KASOBDER) ve Uzuntarla Adige Kültür Derneği başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmaya katılan tüm yarışmacılarımıza rastgelsin dileklerimi sunuyorum. dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR