Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 17:26

Tyb Adalı Kadın Yazarlardan Erenler'de Edebiyat Şöleni

Tyb Sakarya Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Adalı Kadın Yazarlar Topluluğu, Sapanca, Karasu, Bolu'dan sonra dördüncü edebiyat dinletisini dün Erenler ilçesinde gerçekleştirdi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 28-12-2023 14:45
Tyb Adalı Kadın Yazarlardan Erenler'de Edebiyat Şöleni

Erenler Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşen edebiyat dinletisi Deneme Yazarı Filiz Toklu'nun açılış konuşması ile başladı. Ardında sırasıyla Çocuk edebiyatı yazarı Büşra Özden Koç, Çocuk edebiyatı yazarı Cevriye Oymak, Masal yazarı Elif Sevinçgül, Çocuk edebiyatı yazarı Elif Yıldız, Deneme yazarı Filiz Toklu, Yemek yazarı Gülsen Yıldız, Masal yazarı Mine Üye, Hikâye yazarı Nalan Aşkın Solmaz, Şair Neslihan Cebesoy, Şair Nursel Camcı, Şair Selma Meriç ve Deneme - roman yazarı Semra İmamoğlu eserlerini seslendirdiler. Cok sayıda öğrencinin ilgiyle izledigi edebiyat dinletisinin finalinde söz alan Tyb Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna, 130 bin kelimesiyle dünyada yaşayan 4 bin dil arasında 5'nci sırada yer alan zengin Türkçemizi yaşatmanın ve dünyanın yarısını oluşturan kadınların arasından çıkan kadın yazarların önünü açmanın öneminden söz ederek, Adalı Kadın  Yazarlara içtenlikle ev sahipliği yapan FSAL müdürü Melik Hayri Çetinkaya ve okulun başarılı Türk dili ve edebiyatı öğretmeni İsmail Tekdal'a teşekkür etti. Kapanışta söz alan Erenler FSAL müdürü Melik Hayri Cetinkaya ise Tyb Sakarya Şubesi  Başkanı Fahri Tuna ile onun öncülüğünde edebiyat dinletisi gerçekleştiren on iki Adalı Kadın Yazara çok teşekkürler ederken her katılımcı şair ve yazara da birer teşekkür belgesi takdim etti.

Tyb Sakarya Adalı Kadın Yazarların beşinci dinletilerini Ocak ayı içerisinde Kaynarca'da gerçekleştirecekleri öğrenildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR