Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 00:07

Tyb Sakarya'dan Cumhuriyet 100 Yaşında Programı ve Belgeseli

Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi üyesi 32 şair ve yazar, birer eseriyle '32 Kısım Tekmili Birden / Cumhuriyetimiz 100 Yaşında' kitabı yayımladı. Soz konusu kitapla ilgili bir program düzelteyip belgesel de izlettirildi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-12-2023 10:29
Tyb Sakarya'dan Cumhuriyet 100 Yaşında Programı ve Belgeseli

Tyb Sakarya Şubesi, 32 üyesinin eserlerinden oluşan '32 Kısım Tekmili Birden' adıyla hazırladığı kitabını, OSM'de düzenlenen programla kamuoyuna tanıttı. Yahya Bakır'in sunuculuğunu üstlendiği program Tyb Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna'nın açılış konuşması ile başladı. Tuna, Tyb 14. Subeler Toplantısı, Sakaryalı 21 kadın yazarın bir araya gelmesiyle oluşan Tyb Adalı Kadın Yazarlar Grubu, 32 Kısım Tekmili Birden kitabı ve belgeseli gibi özgün çalışmalarla, Türkiye'de 2600 yazarın üye olduğu ve 26 ilde şube veya temsilciliğinin bulunduğu TYB camiasında, Sakarya'nin dikkat cekmesi, son bir yılda düzenlenen 70 program nedeniyle üyelerine teşekkür etti. Tybli erkek üyeler adına Seyahat Yazarı Hasan Sağlam'in, kadın üyeler adına Biyografi Yazarı Leyla Yıldız'in veciz konuşmalarının ardından, Ttyb Sakarya Şubesi üyesi yazarların kendi seslerinden  ikişer dakika süreyle seslendirdikleri belgesel izlendi.

Program, 63 yaş ve üstü üye şair ve yazarlar Âşık Çepni, Ömer Emecan, Osman Suroğlu, Osman Karagüzel, Mustafa Turan, Ibrahim Açılan, Tacettin Ozkaraman, Fahri Tuna, Hasan Sağlam ve Mehmet Özdemir’e 'Türkçemize 40 Yıllık Hizmet Ödülü' belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR