Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:17

Vali Çetin Oktay Kaldırım'dan Veda Büsesi gibi sözler; Güzelliklerin şahikası Sakarya’m

Adam gibi Adam Sakarya'dan Geldi Geçti, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, görevden ayrılması nedeniyle Sakarya halkına bir veda mesajı yayınladı. Sakarya'ya ve Sakarya halkına övgü dolu dolu ifadeler içeren Vali Kaldırım'ın mesajında Sakarya halkının haklarını helal ekmesini istedi. İşte Vali Kaldırım'ın o mesajı

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-08-2023 11:54   Güncelleme : 22-08-2023 11:59
Vali Çetin Oktay Kaldırım'dan Veda Büsesi gibi sözler;  Güzelliklerin şahikası Sakarya’m

Dünyanın en nadide güzelliklerine sahip bir yeryüzü cenneti,

Asil insanların mukim bulunduğu; vatan, bayrak ve millet sevgisinin zirveleştiği mübarek diyar,

Asaletin usaresi,

Güzelliklerin şahikası Sakarya’m…

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın takdir ve tensipleriyle, Vali olarak 3 yılı aşkın bir süredir hizmet ettiğim bu kutlu şehire artık veda etme vakti. Tarihi bakiyesi, medeniyet birikimi, sağlam kodları, aziz insanları, vatan ve bayrak sevgisiyle zirveleşen, sağlam duruşu, milli ve manevi hasletleriyle müsemma, hizmet etmekten şeref duyduğumuz Aziz Elazığ’dan sonra tarih sahnesinde var olduğu günden beri birçok tarihi sürece şahitlik etmiş, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarında hep ön safta bulunmuş, Anadolu’nun kalbi, özü ve nirengi noktası olmuş, bulunduğu bölgede necip Türk Milletini hep şanla şerefle temsil etmiş, vatanımız için muhkem bir kale hüviyetinde olmuş, vatanseverlik, bayrak sevgisi, civanmertliği ve misafirperverliğiyle zirveleşmiş asil insanların mukim olduğu Şanlı Sakarya’mızda hizmet etme şerefine nail oldum.

Görev yaptığım her yerde Valilik benim için makamda oturulan değil, aziz vatandaşlarımızla birlikte, iç içe, hemdem olduğumuz, onların gönlünde makamların en güzelini bulduğumuz şerefli bir vazife oldu. Gerçek sahibinin Aziz Milletimizin olduğu oturduğumuz makamlardan şeref alan değil, o makamlara şeref veren, değer katan bir anlayışla hizmet etme cehdinde olduk.

Valilik vazifesini uhdemize aldığımız günden beri, insanı merkeze alan, onu baş tacı eden ve eşrefi mahluk bilen bir anlayışla milletimize hizmetkar olma gayretinde olduk. Bu kutsal görevimizi ifa ederken kahraman Şehitlerimizin değerli emanetleri kıymetli Şehit ailelerimiz, yiğit Gazilerimiz, yetimlerimiz, öksüzlerimiz, kimsesizlerimiz, eli öpülesi yaşlılarımız, engellilerimiz, toplumumuzun dezavantajlı kesimleri baş tacımız olarak her daim birinci önceliğimiz ve sorumluluğumuz oldu.

Gönüller yapma, kalp kapılarını çalma, dertlerle dertlenme, çözüm odaklı olma, devletimizin şefkatli yönünü göstererek güler yüzü olma, her türlü imkânı kullanarak sorunlara çare üretme temel felsefemiz oldu.

Ben ve çok değerli eşim, üstlendiğimiz ağır sorumluluğun bilincinde olarak; mahallelerde, köylerde, beldelerde, en ücra köşelerde velhasıl şehrimizin her yerinde vatandaşlarımızın bizzat yanında olduk.

Valiliğimizi halkın evi, Valilik Makamını rıza kapısı bildik, herkese açık tuttuk. Kapı kapı, ev ev, sokak sokak dolaşarak milletimizin devletimizden razı olmasını hedefledik.

Garibana el uzatma, yetimlerimizin, öksüzlerimizin, devletimizin şefkatine teslim edilmiş yavrularımızın başını okşama, kimsesize kimse olma, dertlilere çare olma, insanı aziz kılma, vatana ve millete hizmetkar olma, her daim başucu düsturumuz olmuştur. Görev yaptığım süre boyunca omuzlarımda hep bu ağır sorumluluğu hissettim ve bu şerefli görevin hakkını vermek için çalıştım. Hep halkın içinde olarak, vatandaşlarımızla el ele, gönül gönüle vererek görev yaptığımız şehirler ve bu şehirlerin şerefli mukimleri için çalışma gayreti içinde oldum. Vali olarak yönettiğim Elazığ depreminden beri; Sakarya’da havai fişek fabrikası patlaması, pandemi, seller, yangınlar ve en son olarak da 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde milletimizin en zor zamanlarında görev alıp acılı vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışma şerefine nail oldum. İnşallah görevimizi layıkıyla yapmış, bize bu şerefli görevleri tevdi eden Aziz Milletimiz ve Devletimize mahcup olmamışızdır. Bu önemli süreçlerde görev aldığım her yerde şahsıma duyulan itimat, muhabbet, güven ve gösterilen teveccühe can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

Tabi güzellikleri, verimli toprakları ve kadirşinas insanlarıyla ülkemizin en müstesna vilayetlerinden birisi olan Sakarya’da görev yaptığım zamanlar, hayatımın en müstesna yıllarından birisi olarak hafızamda yer alacaktır.

En kalbi duygularla bu güzel şehre veda ederken, bir Vali olarak bu kutsal makamlarda Aziz Milletimize hizmet etme imkanını şahsıma bahşeden Yüce Rabbimize sonsuz şükürlerimi sunuyorum.

Takdir ve tensipleriyle bu şerefli görevi bizlere layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a en kalbi hürmetlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum.

Birlikte görev yaptığım bütün mesai arkadaşlarıma, artık bir hemşehrisi olduğumuz bu şehrin bütün güzel insanlarına şükranlarımı sunuyorum. Haklarını helal etmelerini talep ediyor, her daim kalbimizde olacak güzel insanlardan dua beklediğimizi belirtiyor,

Hepinizi Allah’a emanet ediyorum…

Çetin Oktay KALDIRIM

Sakarya Valisi

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR