Birinci Sordu : Vatan Ve Hürriyet Derneği ne zaman kuruldu? Genel Merkezli Derneğinizin Şubeleri Olacak mı ?

Başkan Dursun'un Cevabı: Derneğimiz henüz bir buçuk yaşında, Çiçeği burnunda bir derneğiz, Ülkemizde ve şehrimizde sözde tarikatçı, cemaatçi, sosyalist, liberalist veya PKK gibi Atatürk ve Türk Cumhuriyetine karşı yalanlarla, iftiralarla saldırmalara karşı demokratik laik hukuk devletini savunmak için kurduk. Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmayı yeniden devlet yönetiminde yaklaşık 80 yıldan sonra uygulanmaya alınmasını için mücadelesini vereceğiz. 

Vatan ve Hürriyet Genel Merkezi Sakarya'da olan derneğimizin Türkiye Genelinde İl ve İlçe Şube çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Birinci Sordu : Derneğinizin bir siyasi yönü var mı? Herhangi bir partiye veya AK PARTİ hükümetine karşı tavrınız var mı?

Başkan Dursun'un Cevabı : 1938’de büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sonra kurulan bütün hükümetler Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz verdiler. Siyasi partiler iktidar kazanmak için tarikat, cemaat ve PKK gibi kuruluşlara şirin görünmek gayretinde oldular. Bizim amacımız ne iktidar ile ne de muhalefet ile değildir.

1938’den beri uygulanmada tavizler verilerek Atatürk ilke ve inkılaplarında saptırılan Türkiye’yi sömürülen ülke haline getiren herkesle, her kurumla mücadelemiz vardır.

Hedefimiz Anadolu topraklarında Türk milletinin huzur ve güveni için Atatürk ilke ve inkılaplarının iktidarlar tarafından ciddi olarak uygulanmasını sağlamaktır. Bu manada hiçbir siyasi parti ile ne dostluğumuz ne de düşmanlığımız vardır.

Siyasi partilerimizi demokrasinin teminatı olarak görüyoruz ancak demokrasinin nimetlerini bölücülükte, ayrımcılıkta, tarikatçılıkta aramalarına karşıyız. Türk milleti bir bütündür. Hizmet ve hedef Edirne’den Hakkari’ye Türk insanına olmalıdır. Oy deposu gibi görünen oy pazarlığı yapanlara fırsat ve değer verilmemelidir.

Birinci Sordu : Anayasa değişikliği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Başkan Dursun'un Cevabı: Vatan ve hürriyet genel merkezi olarak biliyoruz ki hükümetler geçmişten bugüne var olan anayasaları dahi uygulamada sıkıntılar yaşadıkları ülkenin en problemli dönemlerinde suçu atacak bir yer olarak anayasayı gördükleri bir gerçektir. Şu anda da ortada ortada metni olmayan bir anayasa değişikliği gündemdedir. Nasıl bir anayasa olacağı bilinmeyen anayasa için kavga vardır. Anayasalar halkın talebi ile olmalıdır. Halkın talebi yeni bir anayasa değildir. Halk 17000 TL asgari ücretdre 20000 TL ev kirasına çözüm arıyor. Halk elinden işi alınmış, aşı alınmış, vatan toprakları satılıyor, komşusu olduğu derelere hiç tanımadığı dinini dilini bilmediği örf adet ve geleneklerinden uzak insanlara komşu olmanın korkusunu yaşıyor halk oturduğu mekanda huzur ve güven arıyor tek dil ile konuşan çarşı Pazar okul arıyor. Türk halkı çocuğunu besleyecek gıdaya ulaşamıyor. Bütün bunları bir anayasa suçu gibi gösterip yeni anayasa olursa diye Türk milletinin avutulmasını uygun görmüyoruz.

Bazı gazete ve televizyon haberlerine göre anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi Türk milletinin sofrasına hiçbir şekilde katkıda bulunmaz. Açlığa, sefalete çare olmaz. Bu nedenle anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesini sadece büyük orta doğu projesine hizmet yolunu açar. Kesinlikle karşıyız. Büyük orta doğu projesi Türk milleti için felakettir.