Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 20:08
1 Advert

VEDAT TOZYILMAZ; ‘HAYATTAN AŞK ÇIKARSA AMAÇ DA KALMAZ.’

3 Eylül’de 35.yaşına yeni şarkısı ‘Aşk Uyur mu? ile merhaba diyen sanatçı, sözü Neşe Şen’e, müziği Cem Yıldız’a ait olan ikinci cover çalışması ile müziğe kaldığı yerden devam ediyor. Aynı zamanda başarılı bir iç mekan tasarımcısı olan sanatçı, her iki alanda da çalışmalarını sevenleriyle buluşturuyor. Yeni şarkısına ve hayatına dair gelişmeleri kendisine sorduk.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 04-10-2022 15:24
VEDAT TOZYILMAZ; ‘HAYATTAN AŞK ÇIKARSA AMAÇ DA KALMAZ.’

Sizce de Aşk uyur mu, uyanır mı?
Hayattan aşk çıkarsa amaç da kalmaz; Yanlış da olsa herhangi bir limana ulaştıran güç, bir sonraki seviyeye ulaşmayı sağlar. Ve en büyük aşk, kendi bedeninde büyümeye çalışan ruhu hissetmektir. İnsan, hayatına yansıyan her şeye aşık olmalı. Neye, kime olduğu fark etmez. O hissin tedavi edemeyeceği şey yoktur. Bu yüzdendir ki içimizde uyuyan aşkı, sadece karşı cinse değil de, her nefesteki anda ve hatta içtiğimiz suya karşı bile uyanık tutmak zorundayız. 


Fazıl Say’ın evini de siz yapmıştınız. Hem müzik, hem iç mimarlık aynı anda hayatınıza nasıl bir yön veriyor?
    İnsan düşündükleriyle var oluyor. Hayal kurmak; var oluşun en basit ve en gerçek yolu. Yaptığım her iki meslekte de hayallerimden, ruhumdan ne varsa en şeffaf şekliyle ortaya koyuyorum. Bu da beni, kendimi gerçekleştirmemi sağlayan en büyük güç kaynağı. Dolayısıyla iki alanda da karşılaştığım şeyler, zihnimden ve ruhumdan bağımsız şeyler değil. Hayatı böyle dengelediğimi düşünüyorum. 

Twitter’da ‘Kendime Notlar’ adı altında bir başka konuyu ‘Varoluş’a dair anektodlarınızı paylaşıyorsunuz ve bu çok seviliyor. Neler hissediyorsunuz?
    Adında da anlaşılacağı üzere, orada hep kendime notlar bırakıyorum. Daha sonrasında oturup okuyorum. Kim olduğumu ne düşündüğümü hatırlatıyor. Günlük hayat temposu içinde o kadar çok kayboluyoruz ki, insana kendini hatırlatan en önemli şey de yine insanın kendisi oluyor. Çünkü kelimelerin altında yatan gücü, onu yazdığınız anda hissediyorsunuz. Bunu sonradan farketmek, sahip olduğu değeri taşımak süreklilik açısından önemli. Böyle olunca da sizinle aynı frekansta olan kişiler, aynı hislerde ve düşüncelerde oluyor. Bunu paylaşmak özel ve kıymetli benim için.    


Sevenleriniz yeni çalışmalarınızı merakla bekliyor. Yeni şarkı ne zaman gelecek?
    Multidisipliner olmanın vermiş olduğu bir ağırlıkla, yavaş ama gerçekten insanların duygularına, hayatlarına dokunabilecek şarkılar, projeler yapmaya çalışıyorum. Akustik şarkılar projesi önümüzdeki ay kendi youtube kanalımda yayınlanmaya başlayacak. Hem aranjörüm aynı zamanda yakın arkadaşım Burakcan Güneren’le beraber bu süreci yönetiyoruz. Önümüzdeki günlerde düzenlemesi Burakcan’a, sözü-müziği bana ait olan bir şarkı yayınlayacağız. Destek veren, dinleyen herkes takipte kalsın. Çok özel şarkılar hazırladık. 

Son olarak sizi dinleyen, takip eden kitleye ne söylemek istersiniz?
    Garip bir geçiş dönemindeyiz. Hayata dair her ne olursa olsun, kalplerini dinlemekten vazgeçmesinler. Bizi var eden şey, hisler dolayısıyla da düşüncelerdir. Siyaset, ekonomi, hayat şartları vs.. her ne olursa olsun hayatımıza yansıyan şeyleri kabul edip, anda kalmayı, mutlu olmayı, cesur olmayı, harekete geçmeyi bilmeliyiz. ‘Andır yaşamak andadır, hayat nefes aldığımızdadır’ diyerek, alınan her nefeste doya doya yaşamayı, iyi ve kötü gibi tüm düalitik kavramlardan uzak, her şeyin bizden kaynaklandığının bilincinde aydınlık, ışık, barış ve sevgi dolu, aynı zamanda karanlığın da hayatın bir parçası olduğu gerçekliğinde bir yaşam diliyorum.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR