Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:52

VERGİ DAİRESİ BAŞKANI İLHAN AKÇAY'DAN SGC'YE ZİYARET

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Sezai Matur’u ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, Sakaryalılara 31 Mayıs’ta sona erecek yapılandırmadan yararlanma çağrısında bulunarak, “Son günü beklemeyin” dedi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-04-2023 12:26
VERGİ DAİRESİ BAŞKANI İLHAN AKÇAY'DAN SGC'YE ZİYARET

12 MART’TA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ 

Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay ve Grup Müdürü Şahin Demirci, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. SGC Başkanı Sezai Matur tarafından karşılanan Akçay, 12 Mart’ta yürürlüğe giren yapılandırmayla ilgili olarak bilgi verdi. Akçay, başvuruları süren borç yapılandırmasının Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması olduğunu söyledi.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR

Yapılandırmanın vergi borçlarının yanı sıra bir çok borçların ödenmesine de kolaylık sağladığına dikkat çeken Akçay, “Ödenmemiş Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik ve idari para cezaları, öğrenim ve katkı kredileri, dava konusu yapılan vergi tarhiyatları da yapılandırma kapsamında. Ayrıca peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında yüzde 90 indirim yapılacak” dedi.

SON GÜNE BIRAKMAYIN

Sakaryalıları yapılandırmadan yararlanmaya çağıran Akçay, “Şu ana 25 bin 500 dosyanın işlemi tamamlandı. Bu imkanlardan faydalanmak için 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Biz Sakaryalılardan son günü beklememelerini talep ediyoruz. Eğer imkanları varsa peşin ödeme yaparak sağlanan avantajlardan yararlanabilirler” diye konuştu.

BORÇ YÜKÜ AZALACAK

Yapılandırmayla birlikte vatandaşın kamuya olan borç yükünün azalacağına dikkat çeken Vergi Dairesi Başkanı Akçay, “Borçlar taksitler halinde ödenebilecek. Vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisillerle ilgili ihtilaflar sonlandırılacak. Biz toplumun her kesimine hitap eden kanunu anlatmak için tüm personellerimizle hazır bulunuyoruz” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR