İlk Operasyon Başarıyla Tamamlandı

Hastanede gerçekleştirilen ilk vitrektomi operasyonu, diyabet rahatsızlığı nedeniyle göz içi kanaması (vitreus hemorajisi) yaşayan ve sağ gözü tamamen görmeyen bir hasta üzerinde uygulandı. Göz Hastalıkları uzmanları Op. Dr. Ali Altan Ertan Boz ve Op. Dr. Bülent Çüçen liderliğindeki deneyimli ameliyathane ekibi, modern vitrektomi cihazını kullanarak hem hastanın kataraktını hem de göz içi kanamasını başarıyla temizledi. Operasyonun ardından hastanın görme seviyesinde hızlı bir artış gözlendi ve hasta, diyabet kontrolüyle birlikte normal görme seviyesine ulaştı.

İl Sağlık Müdürü'nden Ziyaret ve Teşekkür

Bu önemli gelişme üzerine İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, Yenikent Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek operasyon ekibini tebrik etti. Vitrektomi ameliyatlarının özellikli ve ileri düzey bir operasyon olduğunu belirten Özdemir, bu hizmetin artık Yenikent Devlet Hastanesi'nde de verilmesinin, hastaların daha hızlı ve etkin tedavi edilmesine olanak sağlayacağını vurguladı. Özdemir, aynı zamanda hastanenin özverili ekibine teşekkürlerini iletti ve operasyonun ardından görme oranı hızla artan hastayı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundu.

Ziyarete, Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Alaçam ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem de katıldı. Başhekim Alaçam, yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparken, bu tür ameliyatların hastanenin hizmet kalitesini artırdığını belirtti.

Hızlı ve Etkin Tedavi İmkanı

Yenikent Devlet Hastanesi'nde artık katarakt ve vitrektomi gibi karmaşık göz ameliyatlarının yapılabilmesi, hastaların tedavi sürelerinin kısalmasına ve çok daha hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşmalarına imkan tanıyor. Bu yeni hizmet, Sakarya'daki göz hastalıkları tedavi zincirini güçlendirerek bölge halkına daha kapsamlı bir sağlık hizmeti sunuyor.