Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 09:33

YÖKAK saha izlemesini tamamladı SUBÜ tam akreditasyon yolunda

YÖKAK İzleme Takımı, ‘İzleme Programı’ kapsamında 2 yıl içerisinde yapılan iyileştirmeleri ve atılan adımları incelemek amacıyla SUBÜ’ye bir saha ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İzleme Takımı’ndan gelen olumlu geri dönüşlere atıfta bulunarak tam akreditasyon yolunda ilerlediklerini söyledi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 20-09-2023 13:24   Güncelleme : 20-09-2023 23:18
YÖKAK saha izlemesini tamamladı  SUBÜ tam akreditasyon yolunda

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne (SUBÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun (YÖKAK) görevlendirdiği İzleme Takımı tarafından ‘İzleme Programı’ kapsamında bir saha ziyareti gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyda Atalay, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı ve Kocaeli Üniversitesi’nden Öğrenci Değerlendirici Asya Özdemir’den oluşan İzleme Takımı gün boyu süren görüşmeler yaptı ve incelemelerde bulundu. 2021 yılında da YÖKAK dış değerlendirmesinden geçen SUBÜ’nün aradan geçen süreçte güçlü yönlerinin sürdürülebilirliği ve yapılan iyileştirme çalışmaları ele alındı. İzleme Takımı Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Kalite Komisyonu üyeleri, Senato üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerle ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Karşılıklı görüşmelerle SUBÜ’de kalite süreçleri için yapılanlar ve yapılacaklar hakkında istişarelerde bulunuldu. İzleme Takımı, saha ziyareti ve ‘İzleme Programı’ için detaylı sonuçları hazırlayacağı ‘İzleme Raporu’ ile YÖKAK’a bildirecek.

Büyük bir adım attık

Başarılı bir İzleme Programı’ndan geçtiklerini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Üniversitemizin ilk kuruluşundan itibaren kalite süreçlerine büyük önem veriyor, her zaman daha iyisi için çalışıyoruz. İzleme Takımı’nın 2 yıl içerisinde kat ettiğimiz mesafeden ve attığımız adımlardan övgü ile bahsetmesi, kurumsal akreditasyon yolunda başarılar dilemesi ve rapor ile bildirdiklerimizden çok daha fazlasını yaptığımızı ifade etmeleri bizleri son derece mutlu etti. Hedefimiz olan tam akreditasyon yolunda büyük bir adım daha attığımız kanaatindeyiz. Bu süreçte emek gösteren çalışma arkadaşlarıma ve üniversitemize gelerek incelemelerde bulunan İzleme Takımı’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR