Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 22:28

Yüce'den 17 Ağustos’un 24’üncü yılında önemli mesaj: “Acıyı hisseden bilir.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde önemli mesajlar verdi. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden de önemli dersler çıkardıklarını ifade eden Yüce, yıkımın canlara mal olmaması için depreme hazır bir şehir inşa etmenin hayati taşıdığını söyledi. Yüce, "O gece Sakarya'da binlerce canımızı toprağa verdik. Bir ders çıkarmıştık, ancak Kahramanmaraş merkezli depremler bize deprem gerçeğini çok daha net şekilde gösterdi. Bu yıl sadece 17 Ağustos’ta kaybettiklerimizi değil, 6 Şubat’ta kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi de dualarımıza katıyoruz. Rabbim tekrarını göstermesin” dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 17-08-2023 12:38
Yüce'den 17 Ağustos’un 24’üncü yılında önemli mesaj: “Acıyı hisseden bilir.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 24'üncü yıldönümünde çok önemli mesajlar verdi. Yüce, bu yıl 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sebebiyle acıların tazelendiğini ve bu yıldönümünde yalnızca Marmara'nın şehitlerini değil, aynı zamanda Kahramanmaraş'taki deprem şehitlerini dualarla yad ettiklerini söyledi.

24 yıl öncesi

Sakarya'da 17 Ağustos’ta yaşananları anlatan Başkan Yüce, bir şehrin küllerinden doğuş hikayesini anlattı. Aynı şekilde Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve diğer kentlerin de omuz omuza ayağa kaldırılması için gündüz-gece demeden çalıştıklarını kaydeden Yüce, depreme hazır kentler inşa etmenin önemine değindi. 24 yıldır Sakarya için aldıkları her kararda yatay mimari, depreme dayanıklı yapı ve acil durum stratejilerini ön planda tuttuklarını belirten Yüce, Sakarya'da çok katlı binaların yerini müstakil yaşam alanlarına bıraktığını ifade etti.

“Enkaz altından çıktık”

Yüce, "17 Ağustos gecesine dair birçok hatıra zihnimizde ve elbette hiç silinmiyor. Ömrünü bu topraklarda geçirmiş bir kardeşiniz olarak malum, biz de bu acıyı bizatihi yaşayanlardan biriyiz. Enkazların altından çıktık ve vatandaşımızın imdadına koşmak için uykusuz geceler geçirdik. Deprem coğrafyamızın elbette bir gerçeği. Sakarya yaşadığı bu depremden çok büyük dersler çıkardı. 24 yıllık süreçte birçok şey değişti. Yüksek katlı binalar ortadan kalktı ve molozları kaldırıp yerine depreme daha hazır bir şehir inşa ettik. O gece birçok kişi annesini, babasını, kardeşini, yakınını toprağa verdi. Her konusu geçtiğinde, her hatırladığımızda birlikte dost meclislerinde gözyaşı dökeriz. Bu yüzden depremin hüzne dönüşmemesi için gündüz-gece demeden çalışıyoruz. Kentsel dönüşümü, yatay mimariyi her masada hatırlatıyor ve adımlarımızı buna uygun şekilde atıyoruz" dedi.

“200 bine yakın binayı taradık”

Başkan Yüce, Kahramanmaraş merkezli depremlerde acıların tazelendiğini kaydederek, "Yaşadıklarımız kolay değil. Özellikle bu yıl depremin yıldönümü bizim için farklı bir anlam ifade ediyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz her can yüreğimizde sızı oldu. O geceye geri döndük, aynı hisleri yeniden yaşadık. Bu yüzden bölgeye el uzatan ilk insanlar Sakaryalılar olarak bizlerdik. Acıyı yaşayan bilir, sevdikleri enkaz altında bırakmak ne demek biz biliriz. İşte bu yüzden 24 yıldır modern, güçlü,

depreme hazır bir Sakarya için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Sakarya’da 200 bine yakın binayı taradık. Kentsel dönüşümün ilk adımlarını attık ve yatay mimariyi Türkiye'ye örnek bir model olarak literatüre yerleştirdik. Aynı acıları yeniden yaşamamak için…" ifadelerini kullandı

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR