Başkan Adayı Dr. Aydoğan Arslan’dan “çılgın proje”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Serdivan Belediye Başkan adayı Dr. Aydoğan Arslan yaptığı açıklamada özellikle Serdivan'ın tamamına etki edecek projelerde vatandaş iradesinin yönetime yansıyacağını belirtti.

SİYASET - 24-03-2024 18:27

Başkan Adayı Dr. Aydoğan Arslan’dan “çılgın proje”

Projelerini açıklayan Aydoğan Arslan şu açıklamalarda bulundu;

"Çılgın proje kelimesini biz kullandığımızda aklınıza beton, asfalt, inşaat gelmesin. Bizim belediyecilik anlayışımızda bunlar zaten yapılması gerekenler. Ancak bizim için gönül köprüleri, ortak hedef yolları, akıl birliği inşa etmek en büyük çılgın projedir. Ve biz bunu Sardovan 4.0 ile başaracağız. Serdivan ikametli tüm vatandaşlarımıza tercih olanağı sunacağız. Yönetime direkt ortak edeceğiz. Bunu nasıl mı yapacağız?

Bir mahalleye bir yatırım yaparken, Serdivan’ın tamamına etki edecek bir projeye karar verirken, o kentte yaşayan ve o bölgede yaşayan hemşehrilerimize soracağız? Kuracağımız Sardovan 4.0 sistemi üzerinden aplikasyon aracılığı ile oy vererek halkımızın iradesini yönetime yansıtmasını sağlayacağız. Sistem TC kimlik numaraları üzerinden mernis adresleri ile koordineli şekilde çalışacak ve sadece ilgili yerde ikameti olanlar oy kullanabilecek.

Bir mahalleye kütüphane mi, park mı yoksa başka bir hizmet mi yapacağımıza o mahallede yaşayan insanlara sorarak karar vereceğiz. Çünkü oranın gerçek ihtiyacını mahallede yaşayan bilir. Bu proje yerel yönetimde bir devrimdir. Günümüz teknolojisi ile yapılması çok basit ama yürek isteyen bir proje. Çünkü anket sonuçlarını tüm hemşehrilerimiz görebilecektir.. Ve biz bilim ve imkanlar ile ters düşmediği sürece bu kararlara uygun hareket edeceğiz. Ayrıca belediyemizin mali durumu, gelir gider dengesi, çalışan sayısı, ihaleler gibi sizin paranızla yapılan tüm faliyetleri anlık kontrol edebileceksiniz. Bunun yanında bir çok hizmetimiz olacaktır.

SerdivanTECH Eğitim Merkezi

Bu projeyi hayata geçirirken üniversite ve STK’lar ile ortak çalışma platformu düzenleyeceğiz. Bu platform aracılığı ile yazılım, oyun ve teknoloji konularında eğitim, sertifikasyon ve proje desteklemesi yapacağız. Gençlerimiz öncelikli olmak üzere tüm girişimcilerimiz ile projeler üreterek hayata geçireceğiz. Unutmayın, bu şehrin sahibi sizsiniz. Bu makamlar, sıfatlar gelip geçici, aslolan sizsiniz. Bu sebeple; Sadece şeffaf belediyecilik yetmez, birlikte yöneteceğiz."

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

Başkan Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

27-04-2024 - SİYASET

İZMİR’DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA   YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İZMİR’DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

27-04-2024 - SİYASET