Serdivan Belediye Başkan Adayı Murat Durak, ulusal basına konu oldu

31 Mart seçimleri yaklaşıp seçim meydanları kızışırken, DEVA Partisi Serdivan Belediye Başkan adayı Murat Durak, yaptığı farklı seçim çalışmalarıyla ulusal basının dikkatini çekerek haber programına konu oldu.

SİYASET - 26-03-2024 18:37

Serdivan Belediye Başkan Adayı Murat Durak, ulusal basına konu oldu

Serdivan’da tespit ettiği problemleri vatandaşa kurguladığı skeçlerle espirili bir dille anlatarak dikkat çekmeye çalışan Murat Durak, problemlerin çözümünü de kendi görüntüsü ve sesiyle ifade ederek oluşturduğu kısa videolar ile Sakarya Siyasetine farklı bir tarz getirdi.

Kayıp aranıyor ilanı verdi

Mevcut iktidar Partisi’nin yönetimindeki Serdivan’da 2019 seçim döneminde vaat edilmiş olan projeleri bulamadığını ifade eden Murat Durak, bir yerel gazeteye tam sayfa “kayıp aranıyor” ilanı vererek bu projelerin nerede olduğunu, yeni yapılacak projelerin bu projelerden önce mi sonra mı yapılacağını muhataplarına sordu. Bu sıradışı ve esprili seçim çalışmaları KRT Televizyonu’nun dikkatini çekti ve bu haberler KRT TV haber bülteninde yayınlanarak gündeme getirildi.

“Vatandaşın gündemi seçim değil; geçim”

İktidar ve muhalefet partisi adaylarının bir topluluk gördüklerinde hemen projelerinden bahsedip projelerini yarıştırdıklarını, kimsenin vatandaşın sorun ve şikayetlerini dinlemediğini, vatandaşın gündeminde seçim olmadığını ve geçim derdinde olduğunu anlatan Murat Durak; ekonomik krizi atlatana kadar vaat edilen bu projelere ayrılan paraları, Avrupa’da örnekleri olduğu gibi vatandaşa kira, beslenme, öğrenci ve fatura yardımı yaparak harcayacağını, bu problemlere dikkat çekmek için de esprili bir dil kullandığını belirtti.

“Eleştirim şahıslara değil makamlarına”

Murat Durak açıklamasında, “Rakiplerim olan mevcut belediye başkan adayları hakkında ortak tanıdıklarımızdan ve yakın çevremden çok iyi şeyler duyuyorum, çok iyi bir baba, çok iyi bir işadamı ve çok iyi bir dost olduklarını dair geri dönüşler alıyorum. Ama belediyecilikte başarı, kamu bütçesini doğru ve yerinde, şehrin ve vatandaşın ihtiyaçları için kullanmak, vatandaşa hizmet etmektir. Belediye başkanının başarı kriteri, sadece sosyal hayatlarında katıldıkları düğün ve cenaze sayısının yüksek olması değildir. Benim eleştirilerim, bu adayların kişiliklerine değil, mevcutta bulundukları makamlarını doğru kullanmamalarıdır” ifadelerini kullandı.

“Ben daha iyisini yaparım"

“Bugüne kadar işimle alakalı yaptığım projelerle bir çok ulusal haber kanalına başarılarımla konu oldum, çeşitli üniversitelerden ve toplum kuruluşlarından girişimcilik ödülleri aldım. Şimdi Serdivan‘a hizmet ederken ödüllü belediye başkanı olmak için bir yola çıktım. Ben emekli maaşına yada asgari ücrete zam yapamam fakat, beton projelere ayrılmış bütçeleri daha doğru kullanarak, mevcut yönetimden çok daha iyisini yaparım. Önümüzdeki ekonomik kriz dönemini atlatana kadar kaldırım taşlarını söküp yerine kaldırım yapmayacağım. Vatandaşa kira, beslenme, öğrenciye eğitim desteği, fatura desteği yaparak vatandaşın bütçesine katkıda bulunmaya çalışacağım’’ dedi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

Başkan Yusuf Alemdar'dan ilk icraat, ilk müjde: Sakarya’da suya yüzde 20 indirim

27-04-2024 - SİYASET

İZMİR’DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA   YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

İZMİR’DE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

27-04-2024 - SİYASET