Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 01:03

VHL (Von Hippel Lindau) Damla BADUR Hemşireye Destek için "SASCED" Stk'lar ile bir araya geldi.

Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği seferber oldu...

Damla Hemşire için
destek çağrısı

Korucuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde göz kliniğinde çalışan hemşire Damla Badur, VAL Sendromu hastalığı ile mücadele ediyor ve hastalığına çare olacak ilaçlar için 116 bin Euro gerekiyor. 
Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (SASÇED) genç hemşireye destek için bir basın toplantısı düzenleyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (SASÇED) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmure Çolak, toplantıda yaptığı konuşmada, “Kıymetli misafirlerimiz, Kıymetli Başkanlarımız, Kıymetli basın mensubu arkadaşlarımız; hepiniz hoş geldiniz.
Öncelikle deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunuyoruz, yakınlarına sabırlar diliyoruz. 
Bugün burada Korucuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde göz kliniğinde çalışan hemşire arkadaşımıza destek amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Arkadaşımızın VAL Sendromu denen bir rahatsızlığı var. Dolayısıyla uzun bir tedavi sürecinden geçiyor. Bu arkadaşımızın hastalığının tedavisinde kendisine yardımcı olacak ilacı da yurtdışından temin etmek gerekiyor. Bu da yaklaşık 116 bin Euro değerinde bir ilaçtır. İlacın adı Belzutifan’dır. Bunu kullanırsa arkadaşımız tedavisinde önemli bir yol kat edecektir. 
Bu hastalık, genetik ve aileden geçen bir rahatsızlıktır. Arkadaşımızın yardım için Valilikten onaylı bir izni bulunmaktadır. Biz de dernek olarak desteğimizi sonuna kadar devam ettireceğiz, yanındayız. Tek isteğimiz Damla için bir an önce tedaviye ulaşabilmesi adına sesini duyurabilmek. 
Bundan dolayı toplumun her kesimine, tüm sivil toplum kuruluşlarına, duyarlı olan herkese sesleniyoruz: Lütfen Damla Hemşireye şifa olalım ki o da başkalarına şifa dağıtabilsin! 
Ayrıca VAL denen hastalık, vücudun iç organlarında ve vücudun her yerinde tümörel şekilde kitleler oluşturuyor. Bu beyinde, karaciğerde, böbreklerde ve pankreaslarda birçok farklı şekilde meydana gelebiliyor. Kısacası aynı anda birçok organda kistler oluşturabiliyor. Dolayısıyla bu hastalık arkadaşımızı çok zor durumda bıraktı. Bu hastalıkla ilgili zaten çok da eskiye dayalı bir tanı ve tedavi yoktur. Yeni koyulan bir teşhistir ve tek bir ilacı vardır. Bu ilaç da 2021 yılında FDA onaylı olarak 81 ülkeye dağıtılmıştır. Bu ilacı kullanan birçok hasta kistlerin, kanserli tümörlerin küçüldüğü ya da tamamen yok olduğu geribildirimini vermiştir. O yüzden Damla hemşirenin de bu şansa ve hakka sahip olduğunu düşünürek, elimizden gelen desteği vermek adına burada toplanmış bulunmaktayız. 
EL ELE VERMELİYİZ
Bizler ve sizler el ele verebilirsek ve bu dayanışmayı büyültebilirsek Damla arkadaşımızı şifaya kavuşturabileceğimizi düşünüyoruz. Biz sonuna kadar, Damla Hemşirenin yüzü gülene kadar, bu hastalık ondan tamamen uzaklaşana kadar onun tamamen yanındayız. Ne kadar insana ulaşabilirsek o kadar çabuk tedavi olacağına inanıyoruz, yardımlarınızı bekliyoruz.”
HAYATİ ORGANLARDA TÜMÖR RİSKİ
SASÇED yönetimine ilgi ve destekleri için teşekkür eden Damla Badur, hastalığı ile ilgili şöyle konuştu.
“VHL(Von Hippel Lindau) hastasıyım. Bu hastalık; beyin-omrilik, göz, böbrek, pankreas başta olmak üzere hayatî organlarda kist ve tümörler meydana getiriyor. Beynimde oluşan tümörü (hemanjioblastom) doktorlar beyin ameliyatıyla aldılar. Şuan pankreasım kist dolu. Sürekli büyümeye devam ediyorlar. Ağrılar çekiyorum, sindirim bozuklukları yaşıyorum ve organlarım her geçen gün kanser olmaya daha çok yaklaşıyor. Ama çok şükür Amerika’da bu hastalığın tedavisi bulundu ve Welireg(Belzutifan) adlı bu ilaç 2021 yılında FDA onayı aldı. Bu ilacı alamazsam eğer bu hastalık diğer organlarımda da hızla tümörler oluşturup beni onlarca ameliyata ve kötü bir yaşamın sonuna getirecek. Ama bu ilacı alırsam inşallah iyileşeceğim. Bu ilacı almaya maddî gücüm el vermediği için Valilik izinli ilaç yardım kampanyası başlattım. Almam gereken tedavinin ücreti 116 bin Euro. Sizlerin de desteği ile bu parayı toplayıp tedavime ulaşıp hastalığın bana getirdiği ağır yüklerden kurtulmak ve sağlıklı bir insan gibi yaşamama devam etmek istiyorum. Hepinize sonsuz minnettarım.”
TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM
SASÇED tarafından düzenlenen Damla hemşireye destek çağrısı için düzenlenen toplantıya;
Vatan ve Hürriyet Derneği Genel Başkanı Mustafa Murat Karahan, Vatan ve Hürriyet Derneği Sakarya Şube Başkanı Yaşar Dursun, 
Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Başkanı Mahmure Çolak, 
Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Dernek Başkan Yardımcısı Kerim Çatalbaş, 
Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Huriye Toker,
Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Kezban Kızılay,
Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Onursal Üyesi Ela Ayaş,
DEVA Partisi Arifiye İlçe Başkanı Emine Kumru,
Gaziantepliler Derneği Başkanı Mehmet Durak ve Ampute Derneği Başkanı Sinan Panta katıldı.

Haber
Giriş Tarihi : 27-02-2023 19:10
YORUMLAR