Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 23:43

Meraklı Köfteci Yakup Barış Özgür Usta'dan 5'nci Geleneksel İftar Yemeği

Sakarya'nın sevilen Esnaflarından olan Yakup Usta Oğlu Barış Özgür Usta, ile her yıl olduğu gibi bu yılda 5'ncisini düzenlediği geleneksel iftar yemeğini Kumköy yolu üzerinden bulunan İşyerinde verdi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-04-2024 21:07   Güncelleme : 06-04-2024 21:32
Meraklı Köfteci Yakup Barış Özgür Usta'dan 5'nci Geleneksel İftar Yemeği

Düzenlenen iftar yemeğine katılanlar arasında, Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci, Bizim Sakarya Gazetesi Duayen Gazeteci Muhittin Güven, Çark Dergisi İmtiyaz Sahibi Cengiz Olgaç, Kasaplar Odası Başkanı Levent Büyükdemir, Sakarya Şöförler Odası Denetim Kurulu Başkanı Aziz Başoğlu, Kasaplar odası çalışanları ile Yağcılar Mahallesi Halkı iftar yemeğine katılanlar arasında yerini aldı.

Meraklı Köfteci Sahibi, Yakup Usta,  iftar yemeği konuşmasında birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Özgür Usta, Ramazan-ı Şerif’in gönüllerimizi yumuşatan, kalpleri birbirine yaklaştıran manevi iklimine daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçtiğimizi belirtti. 

Mübarek Ramazan ayını anlamına ve önemine uygun bir şekilde tüm milletimizle idrak etmeye çalıştıklarını ifade eden Yakup Özgür, bireysel olarak oruç tutarak, ibadet ederek, hayır ve hasenatı artırarak, garip gurebanın hal ve hatırını daha fazla sorarak bu ayın müjdelerinden istifade etmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Azı olan azdan, çoğu olan çoktan vererek bu iyilik kervanında yer aldıklarını belirten Özgür, Ramazan'ın her şeyden önce infak ayı olduğunu vurguladı. Peygamberimizin "Yarım hurma ile de olsa cehennem ateşinden korunun. Bunu da bulamayan güzel bir sözle ateşten korunsun." diyerek bizlere çok temel bir ilke imza attığını hatırlattı. Bu sebeple, bir Müslüman'ın durumunun iyi olduğu zaman veya şu seviyeye geldiğinde hayır yapacağı gibi bir düşünceyle bu meselelere yaklaşamayacağını, bilakis yarım hurma da olsa infak ederek, paylaşarak kendini ateşten korumanın yollarını arayacağını ifade etti. 

MERAKLI KÖFTECİ Yakup Usta ile oğlu Barış Usta, Katılan Tüm Dostlarına Teşekkür Etti.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR