Fısıltı HABERLERİ
HV
02 HAZİRAN Pazar 12:36

19 MAYIS, KURTULUŞUN İLK ADIMI

H. Nuray Lale ( YAZAR )
H. Nuray Lale ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 19-05-2024 15:01

19 MAYIS, KURTULUŞUN İLK ADIMI

19 Mayıs 1919, “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Millî mücadelenin 101. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Milli bayramlarımız daha önceden rutin hazırlıklar ile alışılagelmiş çok da sorgulamadan okul hayatımızda  akademik öğretilerle beraber bir gelenek halinde kutlanırken , son yıllarda içinde bulunduğumuz durumlardan dolayı , geleneğin dışına çıkarak daha bir  anlayarak , hissederek önem arz etmektedir ve  büyük bir çoğunluk ,bu bayramlar neden var ? Nasıl ilan edilmiş gibi sorular ile bildiklerimiz dışında tarihimizi daha ayrıntılı araştırma, anlama eğilimi içerisine girmişizdir..!! 

Her şerde bir hayır var denilir ya ..
Aslında her kriz bir fırsattır .. biz sadece akademik bilgiler ışığında bu bayramların önemini bilirken , şimdilerde milli değerlerimize daha bir sarılıp daha bir sahip çıkma içgüdüsü taşıyoruz .. 

Egemenliğimizin , bize ait olanların değerini daha bir anlar hisseder olduk.. 

Bundan sonrası ne olacak ? 
Şu krizi atlattığımızda Cumhuriyetimize daha bi sımsıkı sarılarak daha güçlü yarınlar olacak elbet .
    Millî değerlerin ışığında Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlu olsun!

NURAY LALE

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR