Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 03:36

28 MAYIS KARAR SENİN

Murat GÜLŞAN ( YAZAR )
Murat GÜLŞAN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 23-05-2023 14:45

28 MAYIS KARAR SENİN

Kıymetli okurlarım. Bu yazmış olduğum köşe yazımı önyargısız tamamını okuyarak bir eleştiri yapmanızı temenni ediyorum. Okuyanlar arasına Millet ittifakını destekleyenlerde var, Cumhur ittifakı destekleyenlerde bu siyaset ve herkes hür iradesiyle oyunu verecek. Dolayısıyla dikkatlice ve tamamını okuyup kararınızı veriniz.

Vah Türkiyem vah. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı oy oranları bana vaah vah dedirtdi. Dersimli Kemal yani CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,mikrofonu elinde zangır zangır "Hakkari'de 'yerel yönetim özerklik şartını getireceğiz' dedim. CHP Kurultayında yine söylüyorum; CHP iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğiz" dedi. Anlamı yıllardır Hdp’nin Pkk’nın Avrupanın istediğini bu aday tüm Türkiyenin gözünün içine baka baka söyledi adayım dedi oy istedi. Bununla yetinmeyen Dersimli Kemal, Selahattin Demirtaşı göğsüne şeref madalyası takacağım onu serbest bırakacağım dedi. Hdp ile de gizli ittifak kuran Dersimli Kemal e soruyorum. Bunca vatan için can vermiş Şehitlerimizden, uzuvlarını kaybetmiş umutları yok olmuş gazilerimizden, yetim öksüz kalmış yavrularımızdan, dul kalan nice şehit bacılarımızdandamı utanmadın. Alenen tüm Türkiyenin gözünün içine baka baka meydan okuyan Dersimli Kemale “kimsin lan sen şehit kanıyla yoğrulmuş bu toprakları babanın arsası gibi pay mı edeceksin, beni topraklarımı nasıl özerklik haline getirerek böleceksin?” desemde 24 milyon 595 bin 178 oy ile yüzde 44,88 oy aldı. Yani 25 milyona yakın insanımız aynı fikirdeyiz gel Cumhurbaşkanı ol ve bu kanunları uygula der gibi mührünü basarak onayladı.

Yani Demokrasi bu işte dedirten bir yapı o yirmi beş milyona yalkın seçmen içinde Hdpli,  Atatürkçü, Saadet partili, Komünist, Muhafazakar, Milliyetçi insanlarda var. Ha birde tatlı vaatleride var ya Kurban bayramında tüm emeklilerinin hesaplarına onbeş binlara yatıracağım bu sözüm olsun demesi mi insanları cezbetti acaba der insan.
  Kılıçdaroğlu özellikle Atatürk ismi geçtiği bir çok konuşmasında Mustafa Kemal olarak bahsetmesi en son olarakta İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlunun Gazi Mustafa Kemal söyleminde sonra Chp içinde tartışmalara sebebiyet vermesi asla tesadüf değildir. Anlamı şudur Atatürk ikimizinde atası değildir biz Türklüğe ve Türk’e karşıyız anlamındadır. Hatırlarsanız Canan Kaftancıoğlu sözde ‘Ermeni Soykırımı’na atıfta bulunmak ve Ermeni tezlerini destekleyen “23 Nisan'dan bir sonraki gün neydi? Bilmek istemeyenler için ipucu:1915” şeklindeki ifadeleri büyük tepki toplamıştı. Kılıçdaroğlu da her defasında Ben Dersimli Kemalim diyerek adeta Atatürk’ün Dersim ismini Tunceli olarak değiştirmesine meydan okuyor. 
Dersim ismi, bildiğiniz gibi Atatürk tarafından değiştirilerek Türkiyenin bir vilayeti Tunceli ili olmuştur. 
Hdp li Sırrı Sakık’ın, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye ziyaretine dikkat çekerek “Kılıçdaroğlu da açık ve net olarak önümüzdeki dönem ne yapacağını kamuoyuyla paylaşmalıdır. Kapalı kapılar ardında söylenenlerin, kamuoyuna da bunların deklare edilmesi gerekir” demişti.
Soruyorum ne konuştunuz kapalı kapılar ardından ne vaatler verdin. Kılıçdaroğlu vaatler vermiştir belkide ben ona yanmamda onun izinde giden ben dava adamıyım diyen muhafazakar ve milliyetçi insanlara yanarım. Nasıl bir kandırılma içine düştünüz de bu söylemleri duymuyorsunuz. Bir tarafta Hdp'li aday bir tarafta Hüdaparlı aday. Düştüğümüz duruma bak yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. 
Deprem bölgelerinden yeterli oy alamayan Chp zihniyeti o bölge insanımıza seçim sonrası hakaretler etmiş, Chp belediyeleri yardımları kesmiş söylemlerinin tersine harekletlerde bulunmuşlardır. 
Soruyorum! siz bu depremzedelere İnsanlık için mi yardım ettiniz yoksa oy için mi?
Birinci turda istediğini bulamayan Kılıçdaroğlu ikinci tur çalışmalarına Milliyetçi insanların oylarını alarak faaliyete başladı. peki bunu ta en başında Meral Akşener söylemedimi seçilebilecek bir adayla milliyetçi oylarına talip olalım dedi hatta masadan kalktı, bu tepkiye dahi aldırmayan Kılıçdaroğlu kendi adaylığında direterek Hdp oylarına talip oldu onları büyük güç olarak görüyordu yüzde onbeş çantada diyordu ama umduğunu bulamadı sekiz nokta sekiz oyda kaldı ve kaybetti. Meral hanım burada haklı çıkmış oldu. Hdp nin içinde olduğu ittifaka milliyetçi vatandaşlar oy atmadı. Oysaki Mansur Yavaş aday olsaydı Millet ittifakı belkide yüzde altmış oy oranıyla birinci turda işi bitirmiş olacaktı.

20 yıldır iktidar olan Erdoğan ve ekibi birinci turda neden seçilemedik hesabını iyi yapsınlar İstanbul ve Ankara kayıplarından sonra yedikleri ikinci tokat bu olsa gerek. Sayın Erdoğan 49.51 oy oranıyla adeta şok yaşadı. Tv programlarında başta kendisi olmak üzere birçok Ak partili milletvekili çok rahat birinci turda yüzde 53 gibi bir oy oranıyla geçeceklerini söylemişlerdi. Neden birinci turda olmadı, Ben kendimce tespit ettiğim bazı sebepleri yazayım.
Sayın Cumhurbaşkanı her konuşmanızda “bu Millet” ifadenizi değiştiriniz, biz bu millet değiliz TÜRK MİLLETİYİZ.
Cumhurbaşkanlığı Otobüsünden Türk milletinin üzerlerine çay paketi ve oyuncak atmayınız ne size yakışıyor nede Türk halkına yakışıyor böyle bir adetimiz töremiz yok.
Tuik verileri yıllardır düşük gösterilerek milyonlarca memur ve emekli maaşları zamları düşük ödeniyor. Enflasyon ile maaş arası giderek açılıyor geçmiş hükümetler gibi adil ve adaletli açıklansın oranlar neyse o zam olarak maaşlara yansıtılsın. Üç beş sene önce iki asgari ücret emekli maaş alanlar günümüzde maalesef Asgari ücretin altında emekli maaş alıyorlar.
Kızılay gibi büyük kurumlarda başkanlığı yapamayan kim olursa olsun görevden alınması gerekliliği ivedi olması lazımdı maalesef gönüller acıdıktan sonra bu zat istifa etmiş anca gönlümüz rahatlamıştır.
Özellikle et üreticisi ve kabzımal üreticileriyle tüketici arasındaki aracılar kontrol altına alınmalı stokçuluk fahiş kazanç elde ettirilmemeli. Hükümet olarak buna dur demelisiniz.
Liyakatsız insanların artık göreve gelmemesi gerekmektedir, sayın Başkan bu konuya hassasiyetle yaklaşmalı Türkiye'nin geleceği düşünülerek hareket edilmelidir.
Sekiz milyon Suriyeli, Afganlı, Afrikalı insanları ülkemize doldurdunuz artık yeter. Bu sessiz işgal artık son bulmalı.
Emlak satın alanlara vatandaşlık verilmesi uygulaması ne kadar rahatsız edici bir durum resmen parası olan özellikle araplara peşkeş çekiliyor güzel ülkem bu uygulamaya da son verilmesi gereklidir.
Her kurumun başına sürekli İmam hatip mezunu insanları atamak zorunda değilsiniz, İmam hatip mezunu olmayan nice liyakatlı dürüst insanlarda var onlarda mezuniyetlerinin ve liyakatlarının ödülünü almalıdırlar.
Özellikle Savunma sanayisini, Petrol ve Doğalgaz arama tarama çalışmalarını, Ulaşım bakanlığının çalışmalarını takdirle karşılıyorum. 20 yıldır ülkeyi yöneten İktidara şu mesajı büyük harflerle vermek istiyorum. Bizlerde ekonomik olarak rahatlayarak bir avrupalı gibi özgürce seyahat edebilelim. Geçim derdiyle mücadele etmeden normal yaşam standartlarında yaşayalım Türk halkı bunu çoktan hak etti. Bu hakkı yerinde ve zamanında verelim.
Şimdi geldik işin püf noktasına bu iki madde üzerinde düşün öyle karar ver sevgili Milletim karar senindir özgür hür iradenle oyunu verebilirsin. Şimdi oy verecek kardeşim şöyle bir düşün. 
1- (Hdplilerin seçtirmek istediği bir adaya ben  oy atarmıyım. Ne işimiz var bizim Libya da diyen zihniyete, Anayasanın ilk dört maddesine dokunulur, iha'lara siha’lara gerek yok diyenlere, İstanbul sözleşmesin geri getirmek isteyene, lgbt ile elele olanlara, Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsan bana oy atacaksın diyene 5-6 Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağına, özerkliğe evet diyorsan, parlamenter sistem geri gelsin diyorsan, Atatürk’ü ağzına almayan Saadet, Gelecek, Deva, Hdp partilerinin içinde olduğu Chp’ninde hızla Atatürk çizgisinden uzaklaştığını hatırlatarak, içine siniyorsa özgürce oy hakkı senin 74 yaşındaki Kılıçdaroğlu'na atabilirsin.)

2-( Suriyelilerle mutluyuz iç içe yaşıyoruz sıkıntı yok diyorsanız. Emlak satışlarında vatandaşlığa rıza gösteriyorsanız. Milli bayramlar eskisi gibi kutlanmıyor evet farkındayım zaten alıştım diyorsanız, Dolar almış başını gidiyor 25 katı paramdan dahada değerli, olsun umurumda değil diyorsanız, Bulgar vatandaşlarının Edirnede arabalarını doldurarak gitmelerinden rahatsız değilseniz, Benzine mazota hafta hafta gelen zamlardan rahatsız değilseniz, Hastanelerde Suriyelilerin öncelikliğine alıştık önemli değil diyorsanız, Trt kanalının iktidarın arka bahçesi olmasını sakıncasız buluyorsanız, Market fiyatlarını özellikle üç harfli marketlerin belirlediklerinden şikayetçi değilseniz, üreticiden çok aracıların, taşeronların kazanmasından rahatsız değilseniz, Adalet ve kanunlar herkes için eşit işliyor diyorsanız ve en önemlisi Başkanlık sistemi harika biz çok sevdik devam etsin diyorsanız, Atatürk’ün Milli bayramlarda bile isminin anılmadığına ayrıca hatırlatarak hiçbir baskı altında kalmadan, 69 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan ile yola devam diyerek gönül rahatlığıyla oyunuzu verebilirsiniz.) 
Kıymetli okurlarım. Ben sadece söylenenleri ve olanları yazdım. İftira kulaktan dolma ve olmayan şeyleri yazmadım. Siyasetçilerin söylemlerini, hükümetin icraatlarını var olan gerçekleri yazdım. Oyunuz sizlerindir takdir sizlerindir. Kim seçilirse seçilsin biz yine bir arada yaşayacağız. Demokrasilerde halkın seçtiğine herkes razı olacak. Ülkemiz iyi yönetilirse hep beraber güzel günler yaşarız. Krizler, kaoslar olursa sıkıntıyı yine halk olarak biz çekeriz fatura yine zam olarak bize kesilir.
Her iki adayın doğruları da var yanlışları da Allah güzel vatanımızı korusun, birlik beraberliğimiz bozdurmasın diyerek sözümü noktalıyorum.
Saygılarımla.

YORUMLAR