Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:35

BAŞ ÖGĞRETMEN  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Hayrettin BULUT ( YAZAR )
Hayrettin BULUT ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 24-11-2023 17:05

BAŞ ÖGĞRETMEN 
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


Başta, baş Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet minnet ve saygıyla anıyorum .

Öğretmenlik kelime kökeni ile öğretici bilgili ,bilinçli programlı çalışan toplum yararına işler yapan toplumu bilinçlendiren  ileri muasur ve medeni seviyelere çıkaran kişi veya kişilere öğretmen denir. 

Öğretmenlik öğretici insan öğretici adam anlamındadır. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu işin en büyük örneğidir .

"Baş ögretmen Mustafa Kemal Atatürk"

Bizleri ve bizim gibi ezilen toplumları  okuma,yazma giyim kuşam konuşma hitap, davranış gibi eğitim konularında  içerde,dışarda medeni ve muasır devletler seviyesine çıkartmak için çok çaba harcamıştır. 

Bu konuda ciddi devrimler yapmıştır. 
Başlıca ilke ve inkılapları. 

Öğretmenlik çok ⛪ bir görev dünya  da iki kutsal görev vardır .

Bu kutsal görevlerin başında annelik gelir ikincisi öğretmen gelir bir çocuğun annesi ilk öğretmenidir ,ilk doktorudur,eğitim öğretim donanım yetişme gelişim topluma uyma toplum değerlerini öğrenme ilk önce ailede başlar ailenin de en iyi öğreticisi ve öğretmeni anne dir. 

Bu bağlamda annelerimizi rahmetle anıyorum. 

"İyiki varsınız, size minnet borçluyuz." 

Anne nden  ve aileden  aldığım derslerle öğretmenin vermiş olduğu teorik ve pratik dersleri birleştirerek hayatta başarılı olabilirsin

İkinci kutsal meslekse öğretmenliktir .

Hayantını anlamlandıran ileriyi gösteren eğitici ögret içidir. 

Bu iki kutsal mesleğin

Ne ustası biter. 

Ne sıtajyer i biter. 

Ne öğreticisi biter 

Ne asistan'ı biter 

Ne kapısı kapanır 

Ne de ismi Unutulur 

Annelik ve öğretmenlik sevginin tek kaynagıdır. 

Aç kalabilirsin, sevgisiz ama asla yaşayamazsın. 

Elbette ki beni de bugüne getiren çok kıymetli iki öğretmenim var Birisi Annem birisi bana bilgisi ile tecrübesiyle rehber olan kıymetli öğretmenlerim .

Bu güzel günde yine söylüyorum başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutluyorum Nice güzel günlere kutlu olsun .

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 
Diyorki! 

"Bizim asıl düşmanımız cehalettir"

Onu ilim ve teknikle yeneceğiz. Ve ekliyor. 

"İlim Çin'de olsa arayınız, istikbal göklerdedir"


Ey Atam 
Açtığın yolda Kurduğun ülkede Gösterdiğin hedefe hiç durmadan  yürüyeceğimize and içeriz. 

Ne mutlu Türküm diyene. 

"Ruhunuz şad olsun "

Öğretmen im. 

Hayrettin Bulut

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!  SANATKAR İNSAN  ROMEN LER SEVGİYLE BAK  HOŞGÖRÜLÜ OL  HOŞGÖRÜ VE ERDEMLİK Hep kazanmak olmaz, insan bazen kazanır, bazen kaybeder. BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! YAŞAMAK YAŞATMAK İSTİYORUZ KORKMA  !..  DEPREM DEĞİL BİLİNÇSİZ YAPILAŞMA İNSANI ÖLDÜRÜR!  SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR  !  Haydi Bursa şimdi birlik zamanı.Bursa için el, ele Cumhuryet Halk Prtisi inegöl ilcesinin kıymetli üyeleri .  UĞURLAR  ÖLMEZ  !  DOĞAYI SEV ORMANLARI KORU !  Basın Milletin Ortak Özgür Sesidir Üyesi Olduğum      EMNİYETLİ HAYAT DERNEĞİ'nin BURSA'NIN  İLMEK İLMEK SEVGİSİ TÜM YURDU SARACAK.  ATATÜRK  KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR GÜN GELE  HARMAN OLA SARIKAMIŞ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM SANATLA BULUŞAN ELLER OYMA SANATÇISI  AHMET USLU  BURSA BURSA'DAN  KARS'A İLMEK İLMEK SEVGİ KÖPRÜSÜ  OLGUN OKTAY DEMİRCAN İLE  DENİZLİ'DE DEĞİŞİM  ZAMANI EY İNSANLIK!...  KADIN OLMAK SUÇMU?  BU  ÇOĞRAFYADA.  ATATÜRK DİYOR 'Kİ!  YURT SULH, CİHANDA SULH...  SÜRGÜNDE KAYBOLUP GİDEN HAYATLAR AHISKA!  "Unutma, unutturma" GAZİ MUSTAFA  KEMAL ATATÜRK Ulusların  milli kahramanları vardır.  BURSA'NIN UMUDU  İLMEK İLMEK  SEVGİ GURUBU  !  İLELEBET YAŞASİN  CUMHURİYET!  CUMHURİYET VE KADIN!  EL ATKI YAŞASIN  LANETLİYORUM! Muhtar Küçük Ağa Büyük Taarruz ve Başkomutan BURSADA BAL GÖÇ RUZGARI BURSA'NIN HOŞ SEDASINDAN GÜZEL NAĞMELER YAŞANTIMIZI ŞEKİLLENDİREN KADINLAR ! İLK ADIM 19 MAYIS BURSA'YA BAHAR ÇOKTAN GELMİŞ ! HAYIRLI RAMAZANLAR! BEN ANA 'YIM ! ÇÜNKÜ BİR KADINIM! ÜLKEM RANTA KURBAN GİTMESİN GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEM ! ZEYTİNİN MUCİZESİ ALTIN YÜREKLİ KADIN ! SESİM OLURMUSUN DÜNYA DUYSUN ! SİYASETTE CESUR KADIN ! BULUT KADIN SİZLERLE !.. UNUTMAYINKİ SEVGİ İLAÇTIR! BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL SEVMEYİ UNUTTUK GALİBA! ŞİİRE KADIN'CA DOKUNUŞ! MİLLİ KAHRAMAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ONLARIN ADI Z KUŞAĞI 29 EKİM YAŞASIN CUMHURİYET ! ŞAİRCE "EZELDEN YARALI"! MOR EŞARP VE SIRLARI ! DUNDEN BUGÜNE KADRO ! TOPRAĞIN ELLERİ ! ANADOLUDAN BİR SELAM VAR ! EĞİTİM CİDDİ . MİLLİ MESELEDİR ŞAKAYA GELMEZ! NERESİNDEN BAKARSANIZ ! SANAT'TA KADIN ESİNTİSİ ! YURTTA SULH CİHANDA SULH! KURTULUŞA GİDEN YOL 30 AĞUSTOS BÜYÜK TAARU ŞANLI TARİHİMİZ ANAFARTALAR KANAYAN YARA EMLAK PİYASASI ! SINIR ÖTESİNDE ATATÜRK KİMDİR!
ÇOK OKUNANLAR