Fısıltı HABERLERİ
HV
26 NİSAN Cuma 20:44

BU MEMLEKETTE SADECE SURİYELİ VEYA ARAP SEÇMENLER YOK.

Nesibe TÜKEL ( YAZAR )
Nesibe TÜKEL ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 29-05-2023 11:12

BU MEMLEKETTE SADECE SURİYELİ VEYA ARAP SEÇMENLER YOK.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yapıldı. Yapılan bu seçimlerden çıkan ilk tur sonuçlarına göre  Cumhurbaşkanlığı makamına seçilecek olan zat,  28 Mayıs'ta yapılacak olan ikinci tur seçimlerine kaldı.

    İlk tur seçimler bitti. Bitti bitmesine lâkin herkes birşeyler söyledi. Oyların çalınmasından, yanlış ve hatalı kayıtlara kadar bir çok şey söylendi. Tüm bu söylenenin sözlerin üzerinde âdeta bir yerlerden düğmeye basılmış sözler, paylaşımlar vardı. 

   Paylaşımlar, ülkemizde vatandaşlık hakkını kazanmış Arapların özellikle seçimde AK Parti için oy kullanan bunun için para karşılığında vatandaşlığa geçirilmesi ve oylarını iktidar ve Cumhur İttifakı için kullandıkları noktasında idi. 
   Peki bu memlekette sadece Suriye'den savaş nedeni ile göç eden  Suriyeli ve Afganlı kardeşlerimiz mi var?

Konu ile alâkalı olarak YSK'nın 5-Haziran-2022 tarihli yayımladığı seçmen listesine göre; yurt dışı doğumlu seçmen sayısı 1 milyon 326 bin 496 olduğunu açıkladı. 130 farklı ülkeden gelen yurt dışı seçmenlerin en fazla olan ülke 466 bin ile Suriyeliler oldu.

PEKi, KAÇ YABANCIYA VATANDAŞLIK VERİLDİ?

Suriyeli seçmen  466.105, Almanya 210.684, 
Bulgaristan 188.057,  Yugoslavya 60.496, 
Rusya 34.120, 
Azerbaycan 33.500, Özbekistan 20.230, 
Fransa 27.750, 
Hollanda 22.187, 
Yunanistan 17.400, 
İran 16.203, 
Afganistan 15.362, S.Arabistan 13.064

Şimdi bu resmi verilere baktığınız zaman demek ki bu memlekette Rus da Alman da, Fransız da hatta ve hatta şu bizim 9 Eylül'de denize döktüğümüz palikaryalarda var, hani bürokratlarımızın bir araya geldiklerinde sirtaki yaptıkları Yunanlı kardeşlerimiz.

  O halde derdiniz ne?
Etnik kimlikleri mi?
İnanç birlikteliğimiz mi?
Yoksa İslâm ve Müslüman oldukları için mi bu ayrımcılık?
Diyebilirsiniz.
"40.000 TL ye vatanı, vatanın topraklarını satıyorlar." 

O HALDE SORUYU DEĞİŞTİRELİM.

Bahsettiğiniz rakamları Suriyeliye, Afganlıya, S.Arabistanlıya satarken yanlış oluyorda burnumuzun dibinde adaları cephaneliye çeviren Yunanlılara, Bulgarlara veya burnunuzun dibinde Ruslara veya her siyasi ekonomik bir takım görüşmelerde dünya ülkeleri ile önünüze âdeta set çeken, ambargolar koyan Fransızlar için söyleyecek bir sözünüz yok mu?
   
Bu tür alicengiz oyunları, Bizans entrikaları, dezanformasyonlar ile zannetmeyin ki vatandaşı aldatacaksınız. 

   Son bir nokta daha, nefret söylemleri ile Suriyeli kardeşlerimizi âdeta hedef tahtasına oturtup "geldikleri gibi gidecekler, göndereceğiz" diyenlerin artık nasıl çark ettiklerinin son ispatı Istanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. 

   Canan Kaftancıoğlu, sohbet odasında,
   "21. yüzyılda 10 milyon yabancının geldiği bir ülkede ne yaparsanız yapın, evrensel hukuk diyorum. Evrensel hukuk kuralları çerçevesinde bu insanların tamamını gönderme gibi bir gerçeklik yoktur. Gerçek olmayan bir şeyi söyleyemem ben. Parti de bunu söyleyemez." 

ifadelerini kullanarak bunca zamandır bu insanlar üzerinde nasıl bir kirli siyaset yaptıklarının güzel örneğidir. 

Sözün özü:
Ne yaparsanız yapın! KAZANAN MİLLET OLACAK!!!
KAZANAN VATAN OLACAK!!!

   
Sağlık ve afiyet ile
Nesibe Tükel

YORUMLAR