Fısıltı HABERLERİ
HV
04 MAYIS Cumartesi 06:37

BUGÜN 23 NİSAN 

H. Nuray Lale ( YAZAR )
H. Nuray Lale ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 23-04-2024 15:58

BUGÜN 23 NİSAN 

Bugün 23 Nisan ;
bir şiirin dizesinde yer almakla kalmayıp, gerçekten neşe doluyor insan ..

Atamıza bize bahşettiği bu vatan için ne kadar minnet etsek azdır .. Hele ki son yıllarda bunu liğme liğme iliklerimize kadar işleyen Atamızın emanetine göz dikenlerle verdiğimiz mücadelemizde daha net  anlıyoruz, görüyoruz.. 
 
Düşünsenize, onlarca zaferler kazanılmış sil baştan yeni bir devlet , yeni bir Cumhuriyet kurulmuş ve canım Atamız bu zaferleri kuşaktan kuşağa aktarılan çocuklara , gençlere ülkedeki yaşayan her yaşa hitaben birer de  bayram hediye etmiş. Sen ne büyüksün Atam,  sen ne yüce gönüllüsün de senin kıymetini halâ bilmeyenler var …!!!!

Bu bayramlar,  kazanılan zaferlerin birer sembolü, tarihimizi birer hatırlatıcılarıdır. 
Onun içindir ki bayram deyip geçmek değil , her bayramı neden ve niçinleri ile de araştırma , eksik bilgileri tamamlama ve duygular ile yaşama günüdür . 

Biz dünün çocukları büyüdük çocukluğumuzun bugünkü geleceğini oluşturduk ; birşeyler yanlış gidiyorsa bunu sorgulamalı nerde yanlış yaptık diye ??  Ve düzeltmeliyiz , doğru gidiyorsa daha iyiye doğru hedefleri büyütmeliyiz. 

İşte bu bayramları da çocuklarımıza, gençlerimize neden ve niçinleri ile anlatıp onların da bunu hissederek anlayarak, kutlamalarına rehberlik etmek, biz dünün çocuklarına düşüyor ..

Anlayarak ve hissederek daha nesiller ve asırlar boyunca nice nice güzel bayramlar kutlamaya ..

Bayramınız kutlu olsun çocuklar , bayramınız kutlu olsun yarının büyükleri .

Nuray LALE

YORUMLAR