Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:12

CİHAD ZULME KARŞIN HAYAT İÇİNDİR   Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Ravza Zeybek ( YAZAR )
Ravza Zeybek ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 13-11-2023 11:26

CİHAD ZULME KARŞIN HAYAT İÇİNDİR
  Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

  ‘’Hani Rabbin melekler,’’Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım’’ demişti. Onlar ‘’Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın? Dediler. Allah ‘’Şüphe yok ki ben sizin bilmediklerinizi bilirim’’ Buyurdu (Bakara 30)
Dünya bir sınanma yeriydi. Bizden öncekilerinde sınandığı gibi Allah’a verilen ahde vefanın imtihanıydı. Yüce kitabımızda ki bazı ayetlerin ne kadar açıklamasını okusak da Allah bu ayetleri bizlere bazen yaşatarak da idrak ettirir.
  Meleklerin ‘’yeryüzünde  fesat çıkaracak ve kan dökecek insanı’’ Rabbimize söylediklerinde  Allah hikmet sahibi ve meleklerin de bilmediklerini bilen Allah yarattığı insandan ümitsiz değildir. Tüm Kuran-ı Kerimi okuyun Allah kötülüğü zulmü ve günahı anlatır ama ardından  Allah’ın ne kadar affedici oluşundan bahseder. 
   Evet, şuan  ahir zamanın en zor imtihanını veriyor Gazze ve Filistin. Bizim ölülerimiz ölürken bile kazanarak varırlar Rabbimizin yanına. Savaşın belki en iğrenci masum çocuklara ve onlara olan nefrette saklı. Böylesi bir fesat ve insanlıktan çıkma hali ve Sabredenlerin en hayırlısı olan Allah’ın bir bildiğinin var oluşuna olan inancımızdır.
  Bu savaşla beraber tüm dünya artık önü alınamaz bir şekilde İslam’a yönelmeye başladı. Filistinli kardeşlerimizin imanı tüm dünyaya örnek oldu. Zalim aslında kendi eliyle Allah’ın hak dinine yol açmış oldu. Onlar yok ettik zannettiler ama kalplere ektikleri İslam tohumlarına yapmış olduklar zulüm vesile oldu. Allah hiçbir zulmü karşılıksız bırakmaz. 
  Elimizden duadan başka bir şey gelmese de acıyı duymak bile bizleri diğerlerinden ayırıyor. Tüm dünya tüm ve  şehirlerinde ki insanlar Filistin için ayakta ve kalplerinden dualar edip gözyaşı dökebiliyor. Bu insanlık adına çok büyük bir ümittir. 
İslam Cihadı emreder. Çünkü cihat öldürmek için değil yaşatmak içindir. Okuduğum bir kitap da ‘’Semasını zulmetler sarmış insanlığın, daha yüksek bir semaya geçmesini sağlamak içindir cihad. Kimin ki seması daraltılmaktadır onun için cihad gerekir.’’
Ve akabinde der ki’’Cihad insanlara emredilmiştir, o yüzden önce insan olmak gerekir’’  Allah için verilen mücadeleyi kendi kafamıza  göre veremeyiz. Önce İnsan mıyız ona bakmamız gerekiyor ki bizim bedenlerimiz ölürken buna şahit olan ruhlar hayat bulsun! 
   Şuan tüm dünyaya bir hayat dersi veren,  şehit olurken ölü ruhların İslam’la hayat bulmasına vesile olan şehitlerimiz var elhamdülillah. Aynaya baktığımız zaman ne kadar gafil davranmışız demekten alı koyamıyor insan kendini ? Müslümanları dünyalık bir çok şeylerle oyalayıp, kendileri dünya hakimiyeti için nasılda çalışmışlar. Güçlü bir devlet olma yolunda her alanda var olmuşlar. Peki biz ne yapmışız? Evlerimizin içinde ne kullanıyorsak onlara ait olmasına mı yanalım güya güçlü devletmiş gibi tüm dünyaya yalan dolanla baskılamaya çalışmasına ses çıkaramayışımıza mı yanalım?  Esas sorumuz bu olmalı koskoca dünya da ne büyük bir gaflet etmişiz de yine  Filistinli kardeşlerimiz direnişleriyle İsrail gibi terörist bir devletin ilerleyişinin önüne geçerek bize iman dersleri verdiler.
  Dünya bu uyanışıyla umut vaat ediyor. Bir güzellik olabilir dercesine haykırıyor ve zulüm altında ki Müslüman kardeşlerimiz için yapabilecekleri ne varsa yapmaya çalışıyor. Kim bilir Rabbimizin bizden beklediği zulme direnişin birlik ve beraberliğin ve  barışın ayak sesleri olabilir mi olabilir?
  Ahiretin cennetin ve cehennemin ne kadar yakın olduğunu hissettiren Rabbimize hamdolsun! Filistin de ve Gazze de şehit olan kardeşlerimizin şehadetleri mübarek olsun. Nerde ve ne şekilde olursa olsun bu zulme dur diye haykıran insanların  uyanışlarına vesile olsun .
Ravza Zeybek

YORUMLAR