Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 17:20

Cübbeli’nin Platonik Derin Devlet Sevdası 2

Mücahit GÜLER
Mücahit GÜLER
Giriş Tarihi : 05-09-2022 15:13

Cübbeli’nin Platonik Derin Devlet Sevdası 2

Bu konuyla ilgili yaklaşık 2 yıl önce bir yazı yazmıştım (https://www.haberinioku.com/yazarlar/mucahit-guler/cubbeli-nin-platonik-derin-devlet-sevdasi/25599/), şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Linkini paylaştığım yazıda daha öncede söylediğim gibi hocalar hakkında doğrudan konuşmayı sevmiyorum. Fakat Cübbeli Hoca ipe sapa gelmez işlerin peşinde koşmaya devam edince, bende bu konuyla ilgili ikinci bir yazıyı gerekli gördüm.

Bu yazıyı Cübbeli Hoca’ya had bildirmek, hakaret etmek için yazmıyorum. Böyle büyük hocalara bildikleri şeyleri hatırlatmak için yazıyorum. Onlara akıl vermek bizim haddimiz değildir; insanız, bazen bildiğimiz şeyleri unutur, hataya düşeriz. Derdim Cübbeli Hoca’nın unuttuğu hakikatleri O’na hatırlatmaktır.

Siyasetçiler kendileri gibi düşünmeyeni “vatan haini” gördükleri gibi, Cübbeli de kendisi gibi düşünmeyeni “ehli sünnet” dışında görüyor. Yaptığı ehli sünnet tanımı bir tek kendisini kapsıyor, kendisi hariç hemen herkes ehli sünnetin dışında kalıyor. Böyle bir tanım olabilir mi? Kendisi gibi konuşmayan kişileri ehli sünnetin dışına itiyor. Böylece diğer hocaları hedef gösteriyor, onları halkın gözünde küçük düşürmeye çalışıyor. Hocaları küçük düşürme çabasına girerek yükselmeye çalışmak insanın küçüklüğünü gösterir. İnsanları etkileme özelliğin varsa hakikatleri konuşarak bunu yapabilirsin, hocaları küçük düşürerek yükselmek kişinin zaafını gösterir. Kendisine soruyorum, Hocaları basamak gibi görüp üzerlerine basarak yükselmeyi kendisine yakıştırıyor mu?

Cübbeli’nin konuşmalarına baktığımızda, hocaların sohbetlerini, yazılarını cımbızlayarak onları ehli sünnetin dışına atıyor. Bu adamları dinlemeyin, bunlardan uzak durun, bunlar ehli sünnet dışıdır diyor. Bu hocalardan birkaçının adını vereyim: Nurettin Yıldız, Muhammed Emin Yıldırım, Ebubekir Sifil ve Alparslan kuytul gibi hocaları sürekli eleştirip duruyor. Bu hocalardan uzak durulması gerektiğini sürekli dile getiriyor.

Cübbeli Hazretleri! Allah yolunda mücadele eden bu hocalara göstermediği hüsnü zannı Doğu Perinçek gibi din ve tarikat düşmanı birine gösteriyor. Cemaatlerin ve tarikatlerin kökünü kazıyacağına yemin etmiş birine kardeşim diyor, onunla birçok konuda aynı fikirleri savunuyoruz diyor. Çıktığı televizyon programlarını yakinen takip ediyorum diyor. Her fırsatta dine olan kinini açıkça kusan bu adama bu kadar iltifatın sebebi acaba nedir sorusu akıllara geliyor? Bu dostluğun sebebi şantaj mı, makam korkusu mu?

Doğu Perinçek’i öven, hocalara söven Cübbeli’ye sormak istiyorum: Din düşmanı olan bu adamı övdüğün kadar neden hocaları da övmüyorsun? Bu hocaların Doğu Perinçek kadar değeri yok mu? Doğu Perinçek’le birçok konuda hemfikiriz diyorsun ve övüyorsun, adını yazdığım bu hocalarla hemfikir olduğun hiçbir konu olmadığı için mi onlara bu kadar saldırıyorsun. Bu hocaların en ufak bir hatasında onlara reddiye veriyorsun, Doğu Perinçek’e neden reddiye vermiyorsun? Ona muhalif video çekmeye cesaretin mi yok, yoksa sana şantaj yaptılar da onlara göbekten bağlı hale mi geldin?

Doğu Perinçek, birkaç gün evvel Hz. Muhammed (as) hakaret etmişti bir şey söylemedin. 2014 yılında ise, cemaatlerin ve tarikatlerin kökünü kazıyacağına dair gazetecilere bir konuşma yapmıştı. Hocaların her sözünü eleştiren Cübbeli hazretleri! bu konularda neden konuşmuyorsunuz? Sizi susturan şey nedir? Neyden korkuyorsunuz veya ne ile susturuluyorsunuz?

Böyle bir adama hidayet nasip olması için dua etseydiniz sizi takdir ederdim, fakat bu adama yaptığınız dua bile sizin Müslümanların çizgisinden ne kadar uzaklaştığını gösteriyor. Doğu Perinçek’e “Allah kuvvet versin” diye dua ediyorsunuz, bugüne kadar hangi hocaya böyle dua ettin? Bu hocaların hiçbiri dua edilmeye layık olmadılar da Doğu Perinçek mi duaya layık birisiydi. Doğu Perinçek’in kuvveti, gücü artınca ilk yapacağı icraat nedir, biliyor musun? Bütün dini faaliyetleri bitirmek, Allah için mücadele edenleri zindanlara doldurmak ve senin gibi siyasetten anlamayan, makam sevdalısı kişileri avucunun içine alıp istediği gibi konuşturmak olacaktır. Tıpkı şu an size yaptığı gibi…

Allah CC, Müslümanlarla, kendi yolunda mücadele edenlerle beraberdir. İzzet ve şeref Allah ve Resulü ile beraber olanlardadır. Müslümanlardan uzaklaşıp zalimlere yakınlaşmak Allah'ın rahmetini üzerimizden çeker. O halde Müslümanların itibarını zedeleyen açıklamalar yaparak, zalimleri överek Allah'ın bize rahmet etmesini nasıl bekleriz? Allah'tan başka kimse korkuya ve sevilmeye layık değildir. O halde Allah'ın razı olacağı kişilerle ve O'nun razı olacağı işlerle meşgul olalım. Allah'ı ve Resul'ünü karşısına almış kişilerle beraber olmak, Allah'ın azabına davetiye çıkarmak demektir. İstediğiniz bu mu…?

Bir Müslüman olarak hocalarımızın birbirini destekleyen açıklamalar yapmalarını, birbirlerinin ayıbını gizlemelerini, birbirlerini tahkir eden açıklamalar yerine birbirlerini öven açıklamalar yapmalarını, din düşmanlarına, tarikat ve cemaat düşmanlarına karşı hemfikir olup beraber mücadele etmelerini beklerken bu tarz konuşmaları görmek bizi üzmektedir. Hocalarımızın din düşmanlarını öven ve destek veren açıklamalarını görmek hem bizleri üzmektedir hem de dinen caiz değildir. İbadetlerde şeriate bağlılığa dikkat çekenlerin siyasi konularda şeriatın dışına çıkmaları bizler için kötü örnek teşkil etmektedir. Rabbim meseleyi hakkıyla anlayanlardan eylesin.

 

Mücahit Güler

YORUMLAR