Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 15:12

-Deprem Çocuklarının Dili-2 – Proje Sezon Finali Hatay – Hassa – Aktepe İÖO

Cevâhir Aydın / Küçük Dünyam
Cevâhir Aydın / Küçük Dünyam
Giriş Tarihi : 22-06-2023 11:09

----------Deprem Çocuklarının Dili-2 – Proje Sezon Finali
Hatay – Hassa – Aktepe İÖO

Haberinioku.com Gönüllü Yazar Kadrosu olarak 6 Haziran 2023 tarihinde, 7 Bölge 7 Nokta Projesi Kapsamında Adıyaman Merkeze Bağlı Elmacık Köyü İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencileriyle buluşmuştuk.

Çocuklarla birlikte Parmak Boyası, Flüt Çalma ve Patates Baskı Boyama Aktivitelerini gerçekleştirmiştik. Elmacık Köyü İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri boyama, flüt çalma ve patates baskı boyama gibi çeşitli etkinliklere katılarak çok eğlenmişlerdi.

Projemizin sezon finali ise depremin en çok yıkıma uğrattığı Hatay ilimizde gerçekleştirdik. 13 Haziran 2023 Salı günü Hatay ilimizin Hassa ilçesine bağlı Aktepe kasabasında Aktepe İlköğretim Okulu’ndaki 160’a yakın anaokul ve ilkokul öğrencimizle bir araya geldik.

Projemize Hassa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü ve aynı zamanda Aktepe Merkez Camii İmam Hatibi Mustafa SOYDAN hocamız öncülük ederek şahsen destekte bulundular.

Etkinliklere hazırlık sürecinde etkinlik materyali temininde gönüllü yazar kadromuz başta olmak üzere; Nartest Yayın Evi Sahibi Halil İbrahim AKÇETİN,  Psikologlar ve Sosyologlar Derneği, Aksaçlılar Derneği, Gaziantep’te faaliyet gösteren Kıyak Yayıncılık-Mehmet KIYAK, Köyevi Doğal Ürünler firmaları ile personel ve koordinasyon desteği olarak, Hassa İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinasyon merkezi destek sağladılar.

Etkinlik kapsamında öğrencilerimizle etkinliklerde kullanmak ve sonrasında kendilerine hediye edilmek üzere Flüt, Parmak Boyası, Baskı İpi, Türk Bayrağı, Resim Defteri ve Şablon Figür Çıktıları kullanıldı. Finalde meyve suyu ikramı yapıldı.

Boyama etkinliği; en sevdikleri hayvanların, çiçeklerin ve diğer nesnelerin resimlerini boyarken, ip baskı ile soyut baskı yapan, yaratıcılıklarını ortaya koyabilen tüm çocuklarımız tarafından çok beğenildi. Flüt çalma etkinliği de çocukların basit flüt çalmayı öğrenmesiyle büyük ilgi gördü. 

Bazen tek ses çalan çocukları dinledik bazen ritim tutturan çocukları. Amatör ama yeni deneyim heyecanı ile ilk başta çekingenlik yaşasalar da tüm okul flüt konserine şahitlik etti :)

Yüzlerine yansıyan mutlulukları küçük boya dokunuşları ile tamamladık. Yüzünü boyatmak isteyenler sıraya bile girdi :) 

İp baskı boyama etkinliği birçok öğrenci için yeni bir deneyimdi, ancak çabucak kavradılar ve kendi benzersiz sanat eserlerini ortaya koyarken çok eğlendiler.

Çoğu etkinliği okul öğretmenlerimiz, Merkez Cami imamı Mustafa Hocamız ve gönüllü katılımcı arkadaşlarımızla birlikte öğrenci sıralarına oturup, öğrencilerimizle birlikte icra ettik.

Mahcubiyetle teşekkürlerini ileten öğrencilerimize Haberinioku Ailemiz adına: “Hediyelerimizi kabul ettikleri için” teşekkürlerimizi ilettik. 

Tüm okul ile birlikte drone eşliğinde hatıra videosu ve fotoğrafı çekip etkinliğimizi tamamlayarak bölgeden hüzün, sevinç ve heyecanla karışık duygularla ayrıldık.

Çok yakında etkinlik sunum videosunu sizlerle paylaşmış olacağız.

Tüm bu faaliyetler HABERİNİOKU.COM GÖNÜLLÜ YAZAR KADROSU olarak 7 Bölge 7 Nokta Projesi Kapsamında organize edildi ve projemizin sezon finali etkinlik programıydı.
HABERİNİOKU.COM GÖNÜLLÜ YAZAR KADROSU olarak 7 Bölge 7 Nokta Projesi ile gelecekte bunun gibi daha fazla etkinlik sunmayı planlıyoruz.

Neden bu tarz etkinlik düzenledik?

Barınma ve günlük ihtiyaçların kamu kurum ve kurumları ile STK’larca karşılandığı bir süreçte bölge insanına Psikososyal desteklerin devam etmesi noktasında oluşan hakim kanaat sonrası gönüllü katılımcılarımız ve koordinasyon birimiziz ile ortak faaliyetler planlandı.

Boyama, Flüt Çalma ve İp Baskı Resmin Faydaları..

Boyama, flüt çalma ve ip baskı boyama, çocuklar için birçok faydası olan aktivitelerdir.

Boyama, boya kalemlerini veya keçeli kalemleri kontrol etmek için ellerini kullandıkları için çocukların ince motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Kullanmak istedikleri renkleri ve tasarımları seçmekte özgür oldukları için yaratıcılıklarını geliştirmelerine de yardımcı olabilir. Boyama aynı zamanda rahatlatıcı ve sakinleştirici bir aktivite olabilir, bu da çocukların stres ve endişelerini azaltmalarına yardımcı olabilir.

Çocukların flüt çalmak için parmaklarını koordine etmeleri gerektiğinden, flüt çalmak çocukların el-göz koordinasyonlarını geliştirmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca ses üretmek için flüte üflemeleri gerektiğinden akciğer kapasitelerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Flüt çalmak, çocukların müzik ve ritim hakkında bilgi edinmeleri için de harika bir yol olabilir.
İp baskı resim için ellerini kullandıkları için çocukların ince motor becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Kullanmak istedikleri renkleri ve tasarımları seçebildikleri için yaratıcılıklarını geliştirmelerine de yardımcı olabilir. İp baskı boyama aynı zamanda eğlenceli ve dağınık bir aktivite olabilir, bu da çocukların gevşemesine ve eğlenmesine yardımcı olabilir.

Bunlar renklendirmenin, flüt çalmanın ve ip baskı resmin faydalarından sadece birkaçı. En önemlisi çocuklarımızın bölge dışından kendilerine destek için özel mesai ayırılması ve hediyeler sunulmasıydı.
Bir sonraki etkinliğimiz Gaziantep’te Proje Final Etkinliği olacaktır.

Proje etkinliğine ev sahipliği yapan çocuklarımız ilimizde günübirlik misafir etmeyi planlıyoruz. Piknik, Hayvanat Bahçesi Gezisi ve Söyleşi gibi etkinliklerle projemiz tamamlanmış olacaktır.

Gaziantep final etkinliklerinde görüşmek dileğiyle.

Projenin her safhasında katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunar, 2022/2023 sezonu final etkinliğinde buluşmayı diliyoruz.

Gaziantep Proje Koordinatörü
Cevâhir AYDIN – Küçük Dünyam Yazıları

YORUMLAR