Fısıltı HABERLERİ
HV
26 NİSAN Cuma 01:46

Eğlence Değil

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 03-06-2023 17:27

Eğlence Değil

        Dün ikindi vakti idi. Bağcılar'dan Başakşehir'e gidiyorum. İkitelli köprüsündeyim. Her zamanki gibi trafik kelimenin tam anlamıyla kilit. Hak hukuk tanımaz, kulundan utanmaz, Allah'tan hiç korkmaz, haramizadeler, trafik kurallarına uymadıkları için trafiği daha da kitliyorlar. 
        Bu arada önümdeki aracın içinde erkek şoför ile bir kadının bir birlerine sürekli vurduklarını görüyorum. Önce şakalaşma sandım. Ama, bir birlerine vurmalar, daha da şiddetlendi. Bu arada erkek şoför kadının tarafındaki kapıyı içeriden açıp kadını yolun ortasına itmeye çalışıyor. Bir sürü araç var ve bir sürü insan. 
        25, 30 yaşlarındaki kadın daha fazla dayanamayıp kapıdan dışarı, yola düştü. Ve kalkıp ağlaya ağlaya oradan uzaklaştı. Kadın bağırıp çığırmadı, kimseden yardım istemedi. Öylece bakakaldık. Trafik adım adım ilerlediği için biz de adım adım yolumuza devam ettik. 
        Hayat sanıldığı gibi eğlence değil. Gülmek de var ağlamak da. Ancak, ağlayanların çoğunluğu kendi elleriyle, kendi özgür iradeleriyle, düşünmeden, aceleyle yaptıkları, karar verdikleri şeyler yüzünden oluyor. Zaten ayeti kerimede,
        Bismillahirrahmanirrahim
        Eğer yüz çevirirlerse, bilesin ki biz seni onların üzerine bekçi göndermedik. Sana düşen sadece duyurmaktır. Biz insana katımızdan bir rahmet tattırdığımız zaman ona sevinir. Ama, ELLERİYLE YAPTIKLARI YÜZÜNDEN başlarına bir kötülük gelirse, işte o zaman insan pek nankördür! Sadekallahül Azim. Şura Suresi, Ayet No :48
        Burada iki insanın konuşarak halledebileceği sorunlarını, öfkeleri sebebiyle, acele karar vermeleri neticesinde her gün, her saat, her dakika, bozulan onlarca, yüzlerce, binlerce, arkadaşlıklar, kırılan kalpler, yıkılan yuvalar, yetim kalan, perişan olan çocuklar daha neler neler. 
        Acilen, toplumumuz daha fazla ifsat olmadan devlet büyüklerimiz yeni yetişen neslimize sahip çıkmalı, sahip çıkanlara destek olmalı, teşvik etmeli. 
        Günümüz o hale geldiki ne anne baba, ne dede nine, ne de büyükler, abi,abla, hala, teyzeler, çocuklarının yetişmesinde görev almıyorlar. Ellerinde telefon veya televizyon karşısındalar, oyun, eğlence, dedi kodu, sosyal medya çılgınlığı, müstehcen paylaşımlar...
        İslami bir şey öğretene gerici gözüyle bakıyorlar. Bir çocuğun başında namaz takkesi görseler yaftalıyorlar gerici diye. 
       Hakbuki yaratan Allah'ı öğretmek, O'nun emirlerine alıştırmak 
       Namaz abdest, gusül, hac, zekat, şehadet gibi, 
       İyilik, doğruluk, Allah korkusu, yalan konuşmamak, 
       Zararlı şeyleri yememek, içmemek, içki kumar, zina gibi 
       Erdemli davranışlar, ahlaki, edepli olmayı öğretmek her mü'minin görevidir.
        "Allah'ım AZZE ve CELLE,
 Biz yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.
       Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; 
       Gazaba uğrayanlarınkine ve Sapıklarınkine değil.
       Allah'ım, bize dünyada da iyilik ver, ahirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru" diyoruz.

Ahmet Aydın*

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,