Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 07:54

Geceleri saymazsanız 30

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 04-10-2022 12:58

Geceleri saymazsanız 30
        
"Geceleri saymazsanız 30 yaşındayım" dediğimde yaşımı soranlara, önce duraksayıp, sonra gülümsüyorlar,  

-"Benden 3 yaş büyükmüşsün" veya bir başkası, 
-"Benden beş yaş büyükmüşsün" diye hayretlerini dile getiriyorlar. 

Elhamdülillah, hiç bir şeye erinmem, hiç bir şeye üşenmem, yarar, fayda gördüğüm şeye. Kalkarım, koşarım, koşamazsam yürürüm. Yine de bana ne demem. 
        
Peygamberimizin hayatını defalarca okudum. Okullarımızda dersini gördüm. Öğretmen olduğum okullarda dersini anlattım iki cihan güneşi Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi ve Sellem efendimizin. 

Şunu anladım, son nefesine kadar hiç boş durmadı efendimiz. Hep koştu, koşuşturdu. Yeri geldiğinde koşu yarışları yaptı, ok atma yarışları, deveye, ata binme yarışları ve hatta güreş bile yaptı müslüman sahabeleriyle, müslüman olmayanlarla bile. 
        
Rukâne. Henüz müslüman olmamış. Güreşçi biri. Ün yapmış, nam salmış güreşte. Kendine son derece güveniyor. Hazreti Muhammed S.A.S. Rukâne’yi islama davet ettiğinde, Rukâne, 
  
- "Ey Muhammed. Benimle güreşirsen ve beni yenersen müslüman olacağım" diye söz verir. Peygamberimiz de kabul eder Rukâne'yi ve güreşirler. Peygamberimiz bir hamlede yener Rukâne'yi.   

Rukâne sözünde durmaz ve müslüman olmaz o an ama, Mekke'nin fethinden sonra müslüman olur Rukâne. Tekrar güreş yaptılar mı bilmiyorum ama, sanırım, müslüman olduktan sonra Rukâne, o güreşin tadını hayatının sonuna kadar unutamamıştır. 
        

Spor, Beden Eğitimidir. 
Bedensel gelișimdir, 
Yarışmadır, 
Oyundur, 
Hareketler yapmaktır. 
Ayrıca spor yapmak, İbadetlere istekliliği artırır, 
Uyanık olmaya alıştırır, 
Güçlü yapar insanı. 
Beden sağlığı kazandırır, 
Ruh sağlığı kazandırır, 
Savunma tekniklerini öğretir, 
Takip, nışan alma, hedefi vurma, tekniklerini öğretir, 
Ata binmeyi, araba kullanmayı, ralli yapmayı, yani gerekli olduğunda en hızlı araba kullanmayı öğretir, 
Güreş öğrenmek, yıkılmamayı, ayakta  kalmayı, kalabilmeyi öğretir, 
Kros, koşmayı, koşuşturmayı öğretir, 
Yüzme, suda boğulmamayı, hayatta kalabilmeyi öğretir. 
Okçuluk, savaş tekniklerini öğretir daha neler neler. 
        
Spor, emin ellerde yapılırsa, yani sadece para kazanmak için yapanlar gibi değil de, yukarıda saydığımız faydalar düşünülerek yapılırsa, dini, milli ve manevi değerlerimiz hiçe sayılmazsa, edep ve ahlaklı kalınırsa, her çocuğa, her gence, her yetişkine ve hatta her yaşlıya tavsiyemdir. 

Sporda kavga, şiddet olmamalı, sporda, tesettüre dikkat edilmeli, sporda bahis, kumar olmamalı, sporu seyretmekten çok, sporu bizatihi yapmalı. Yani sahada olmalı. Yaşlanmazsınız kolay kolay. Atmış yaşına da gelseniz, yaşınızı soranlara, 

-    “Geceleri saymazsanız 30” dersiniz diye düşünüyoruz. 
-    Genç ve sağlıklı kalmanız dileğiyle, Allah AZZE ve CELLE’ye emanet olun diyoruz.
Sloganımız;

“SPOR YAP GENÇ KAL” 
Ahmet AYDIN

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,