Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:14

Genetiğiyle Oynanmış Erkekler

Ravza Zeybek ( YAZAR )
Ravza Zeybek ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 26-08-2023 13:51

Genetiğiyle Oynanmış Erkekler

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…
‘’İçinizden, kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp; aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi, O'nun varlığının belgelerindendir. Bunlarda, düşünen millet için dersler vardır.’’ (Rum suresi 21)
  Gün geçmiyor ki sosyal medyada kendilerini, diğerlerinden daha  farklı daha özel olduklarını, daha konforlu ve gösterişli bir hayat yaşadıklarını ve   diğerlerinden üstün olduklarını ispatlama yarışına girmiş insanların videolarını görmemiş olalım. Kimi zaman ‘’Bu kadar da olmaz’’ dedirtecek kadar şaşırdığımız ya da’’ Bu kadar da küçülmeyin’’ dedirten cinsten görüntülere haberlere ve videolara maruz kalıyoruz. 
  Anlaşılan o ki bu dönem aksi bir durumun önüne geçmek neredeyse imkânsız hâle gelmiş. Aslında bu toplumumuzun  içinde bulunduğu ahlâkî değerler için güzel ipuçları da vermektedir. Eksiğimiz nerede? Nerede hata yapıyoruz? Bu soruların cevapları için çok önemli.
   Geçenlerde gördüğüm bir video ve bir haber var ki sizlerde görmüş olmalısınız, bir nikah merasiminde gelin hanımın kocasının boynuna bir tasma takıp salona bir Yeşilçam tiplemesi olan ‘’Salako’’ filimi kostüm ve müziği ile giriş yapıyorlar.  Allah aşkına ne oluyor bu insanlara? Ne oluyor bu adamlara? Ne oluyor bizim toplumumuza ve töremize geleneğimize? 
  Daha düğün merasiminde kocasını itibarsızlaştıran küçük düşüren kadın erkeği kölesi gibi lanse eden bu zihniyet kime hizmet ediyor. Tabi ki bazı şeyleri normalleştirmek böylesi sansasyönel  haber yapıp insanların beynine kazımakla oluyor. Günümüz dünyası erkeğe düşmandır. Her geçen gün erkeği itibarsızlaştıran fıtratından ayıran gelişmeleri dayatmaktadır.
  Bu toprakların hamuru  Allah’ın emri ve hazreti peygamberin sünnetinin ihyasıyla karılmıştır. Kolay kolay bu hamur bozulmaz! Bizim insanımız aile kavramına ailesine atasına karısına kocasına çocuğuna  her daim sahip çıkmıştır. 
  Kadın Allah’ın çok özel yarattığı çok özel donanımlara sahip olan bir varlıktır. Lâkin kadın gücünü özelliklerini ve değerini Allah’ın onu bir emanet olarak verdiği erkekten alır. Tek başına bu donanımlarını ve özelliklerini meydana çıkaramaz. 
On beş yıldır hanımlarla yapmış olduğum sohbetlerimde kadınlara eşlerine saygı duymaları erkeği yönetmeyi değil beraber yol almayı ama kaptanlığı erkeğe bırakmalarını kendi fıtratlarının farkına varmaları ve dişiliklerini kaybetmemeleri gerektiğini öğütlemiş durmuşumdur.  
  Modern  dünya ise erkeği tam bir canavar barbar bu dünyanın düzeni bozan bir varlık gibi göstermiş. Kadına  bu barbar varlıkla  hayatın her alanında mücadele etmesi öğütlenmiş ve erkek milletine kendini ezdirmeyen onların yaptığı her işi yapabilen ve onlara eyvallahı olmayan  erkekleşmiş kadınları  meydana çıkarmıştır. Günümüzün  en büyük sorunu kadınların  dişiliğini kaybetmiş  eril-kadın haline gelmeleridir. Erkeğe kadını ve aileyi her türlü tehlikeden koruyup kollamak için bu vazifeyi  ‘’Kavvam olmayı’’ Allah vermiştir. 
Kocasını kendisine köle yapmaya çalışan, erkeğin üzerinde güç ve kudretini göstermeyi maharet kabul eden kadın kendi ayağına kurşun sıkan insan misali kendi mutsuzluğunu inşa etmeye başlamış demektir. 
  Ayette yüce Rabbimizin buyurduğu gibi ‘’Kendileriyle huzur bulmak için’’ yaratılmış  olan kadın ve erkek yaratılış gerçeğinden saptığı müddetçe aile sorunları bitmeyecektir. 
  Son zamanlarda yediğimiz içtiğimiz sebze ve meyvelerin genetikleriyle oynandığından konuşuruz. Sağlığımız için endişeleniriz değil mi? Şuan erkeklerin genetikleriyle oynanıyor desek yanlış olmaz. Kadınlardan şikayet eden tüm erkekler unutmasınlar ki bu duruma sizlerin gafletiniz yüzünden gelinmiştir. 
TRT’de yayınlana ve birçok ülkede de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi izlenme rekorları kırmıştı hatırlarsınız. Bir de çok daha önce yayınlanan Kurtlar Vadisi isimli bir dizi daha izlenme rekorları kırdı. Neden? Çünkü her iki dizide  erilliği ve maskülen  erkek karakterleri  ön plana çeken gücü kuvveti korumayı  temsil ettikleri için  bu dizileri izleyen en çok erkeklerdi çünkü iç dünyalarında ki yaratılış kodlarının onlara bas bas bağırdığı tiplemelerdi. Tabii kadınların onları değiştirme çabaları neticesinde kendi fıtratından uzaklaşmış erkekler artık çoğalmış buna mukabil aile ve evlilik sorunları artmış durumdadır.
 Söz konusu olan düğün merasimindeki  görüntüler ki  ben bunun çok maksatlı olduğunu düşünüyorum erkek kavramını yerle bir eden bir anlayışı gösteriyor. Zararın neresinden dönülür ve telafi edilmeyecek bir şey yoktur. En azından gelecek kuşaklarımız için ailemiz için kadını ve erkeği fıtratlarına uygun yetiştirelim. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapalım.         
Ravza Zeybek

YORUMLAR