GERİ DÖNÜŞÜM
Sokaklarda çöp konteynerilerini görünce durumun ne kadar? vahim olduğunu görebiliyoruz. Çöpler taşmış, yarısı içeride, yarısı dışarıda. Bir yandan kedi köpek gibi hayvanlar buradan beslenmeye çalışıyor. Dahası geri dönüşüm için toplayan insanların elleri ile çöpü karıştırıp gayet sağlıksız bir şekilde işe yarayanları alması hiç sağlıklı bir durum değil.
Aslında bu konu çok önemli. Özelikle küresel ısınmanın farkına vardığımız bu günlerde.İnsanlar bu konuda acil bir şekilde internet basın televizyon ve hatta sosyal medya yoluyla bilgillendirilmeli. Okullarda eğitimi verilmeli diye düşünüyorum.
Çöpler evlerde toplanırken geri dönüşüm ve diğer atıklar olmak üzere birden fazla çöp kovasında toplanmalı. Aynı şekilde sokaktaki çöp konteynerleride birden fazla olmalıdır ve çöp konteynerlerinin şimdi olduğu gibi kimsenin karıştırmasına müsamaha gösterilmemeli. Geri dönüşüm için uygun olan atıklar mümkün olduğu kadar insan teması en az şekilde değerlendilmeli diye düşünüyorum. 
Kullanılmış kağıt ürünlerinin geri dönüştürülmesi hava kirliliğini ,%73 azaltır. Su kirliliğini % 35 oranlarında azaltır. Kullanılmış çeliğin ise dönüştürmesi sıfır hammadde kullanımına göre madencilik atıklarında %97 azalma sağlar. Yani atıkları uygun şekilde geri dönüştürerek ve yeniden kullanarak ; çöplere karışan okyanuslarda yaşayan ve ekosistemlere zarar veren çevreye zararlı atıkların sayısını azaltmak bu kadar kolay.