Fısıltı HABERLERİ
HV
23 NİSAN Salı 18:31

Hayırlı Ola Inşallah

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 13-09-2022 12:11

Hayırlı Ola Inşallah 

Bugün, yeni bir yılın başlangıcı. Eğitim ve öğretim yılı. Eğitimsizlik cehalettir. Eğitimde inkıta, duraklama, gerileme cehalet demektir. 

Eğitim dediğimiz şey EDEP'tir. Edep eksilmesi sonuç felakettir, yıkımdır. Öğretimde de inkıta, duraklama, gerileme cehalet demektir. 

Öğretim de BİLGİ öğretmektir. İNSANIN VE DEVLETLERİN YÜKSELMESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM İLE, İNSANIN VE ÜLKELERİN GERİLEMESİ DE EĞİTİMSİZLİK, ÖĞRETİMSİZLİK İLE OLUR. Devamlılık arzeder. 
        
Bir gecede, bir gün içinde bile insan cahil kalabilir. Yazdığı yazıyı, okuduğu konuştuğu dili değiştirseler veya konuştuğun dili bilmeyen bir ülkeye gitmiş olsan bir anda, ne konuşulanı anlarsın ne de senin konuştuğunu anlarlar. Anlaşılmaz biri olur çıkarsın. 

Senin gibi konuşmayanların, senin gibi düşünmeyenlerin yanında oldun cahil. Konuştukları anlaşılmayan bir kişi de diğerlerinin yanında yabancı sayılır. Küçümsenirsin Allah muhafaza. 
       
Lakin bu ülkede darbeleri isteyenler, darbelere çanak tutanlar, darbe yapanlar kendini ilerici sayanlar değil mi. 

Hak için, adalet için, alın teri için çalışanların haklarını baskıyla, yalanlarla, boş vaatlerle kandırıp, gasp edenler değil mi. 

Ekonomik, sosyal bunalımlar çıkartıp, halkı sokaklara döküp, öğrencileri dahi kullananlar değil mi. 
        
Darbeye çanak tutanlar, "Bizler aydınız, sizler karanlık orta çağsınız" diyenler değil mi. Babalarımızın babaları, dedelerimiz, şanlı Osmanlı'ya hakaret edenler değil mi. 

Niyetleri belli. 
İslam ile ilgili her şeyi yok etmek. Tahammülleri yok. Ya islah olurlar ya da kinlerinde boğulurlar inşaallah. 
        
Öğlen namazından çıkıp caminin çay ocağında istirahatteyim. Sehpanın üzerindeki SABAH GAZETESİ' ni açıp yavuz Donat'ın VİTRİN köşesini okuyorum. Tavsiye ederim okumanızı. Güzel tesbitleri var. Orada 12 Eylül DARBESİ'nin oluşumunu anlatıyor. Darbeden önceki her gün darbe olsun diye darbe yapacakların kapılarını aşındıranları yazıyor. 

Bazı Siyasetçiler
Bazı Yargı
Bazı Üniversite
Bazı Sendikacılar
Bazı Yazarlar
Bazı Sanatçılar
Bazı İş adamları
Bazı Gazeteci
Bazı Sivil toplum liderleri

Önce bu malum şahıslar darbeye zemin hazırlıyorlar, kaos çıkarıyorlar, sağ sol, alevi sunni, türk kürt, şucu bucu, şeriat gelecek, kahrolsun...... Yaşasın........... Vs. diye. Sonrada darbe yaptırıp, kuyruklarını kıvırıp, kıs kıs gizlenerek gülüyorlar. 
        
12 Eylüller artık acılarla değil, 
'GERÇEK AYDINLAR' ın yetişeceği, 
 "Eğitim Öğretim Başlıyor" 
Bayramı olarak anılmalı. 
Çocuklarımıza büyük hedefler göstermeli. 
Diploma için değil, 
Sınav korkusuyla yaşayan değil, 
mezun olduğunda iş bulamam korkusuyla değil, 
mesleksiz, 
mesnetsiz, 
beceriksiz değil kalifiye eleman, 
kaliteli işe hazır bireyler yetiştirmeli okullarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz. 

        
Bütün Siyasetçiler, Yargı, Üniversiteler, Sendikacılar, Yazarlar, Sanatçılar, İş adamları, Gazeteciler, Sivil toplum liderleri ülkemiz için, bütün dünya için, barışçıl, huzurlu, mutlu, geleceğe güvenle bakan bireyler yetişmesi adına olanca güçlerinini sadece ALLAH AZZE ve CELLE'nin rızasını kazanmak için harcamalı diyoruz. 
        
Ben bu yazıyı yazarken yan masamda oturan amcaların konuşmalarına kukak veriyorum. Emekli bir öğretmenimiz, bazı zengin veya fakir kişilerin top top kalem, kalem tıraşı, defter, tebeşir, silgi, ayakkabı, elbise alıp kendise teslim ettiklerini ve bunları ihtiyacı olanlara nasıl dağıttığını anlatıyordu. 

Yaşlanmış abimize baktım da ne kadar mutlu oturuyor, ne kadar huzurlu, sözü dinlenen kişilikli biri olduğunu etrafındakilerden ve konuşmalarını edeple dinleyenlerden anladım. 

Sağol varol kendinden çok öğrencilerini düşünen öğretmenimiz. Bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLA İNŞALLAH diyoruz. 


Ahmet AYDIN

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,