Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 11:40

İSTİKBAL GÖKLERDE       

Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Giriş Tarihi : 22-01-2024 12:05

İSTİKBAL GÖKLERDE                       İlk Türk astronot Alper Gezeravcı 'nın uzay yolculuğu başladı. Daha başlamadan tartışmalları da beraberinde getirdi. Kimisi o parayla bilet alınarak yapılan turistik bir gezi derken kimisi de tarihi bir anın başlangıcı olarak kabul ediyor. 
Birde benim gibi emekli olup beklentisi olanlar var veya memleketin bu kadar sıkıntısı varken bu kadar para böyle bir iş için harcanır mı? Diye başka başka mazeretleri olanlar. Şüphesiz onlara da hak vermiyor değilim. Ama Türkiye'de artık uzayda yerini almalı diye düşünüyorum. Başta Amerika ve Rusya 'yanın Uzay çalışmalarına bakarsak çok bile geç kaldığımızı düşünüyorum. Artık bir yerden başlamak için çok geç bile kalındı. Çalışmalar hızlandırılmalı ve bu tür çalışmalar için daha fazla ödenek ayrılmalıdır.
Tabii bunlar yaşanırken doğru ve yanlışlar tartışılabilir. Ama tartışmalar eleştiriler olumlu olmalı.
Uzaydan videolu mesaj gönderen Alper Gezeravcı 'nın İlk sözleri ise "İstiklal göklerdedir." Oldu. Gezeravcı " İlk Türk' ün uzaya adım attığı  anda Yüce Atamızın sözü ile bu anı başlatmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 'ün  dahiyane sözü . İstiklal göklerdedir. " Diye konuştu.
Ne diyordu İngiliz başbakanı Lloyd George " Arkadaşlar yüzyıllar nadir olarak bir dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki , o büyük dahi çağımızda Türk ulusuna nasip oldu."
İşte bir asır ve daha sonrasını yüzyılda bir gelen bir lider görebilir. Hangi zamanda yaşadığınız önemli değil. Önemli olan vizyon sahibi olmak.

YORUMLAR