Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 21:03

"İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik."

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 26-08-2023 13:56

"İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik."

Başımızı sokacak bir dal gölgesi arıyoruz.
Lakin biraz da serin olsun. 
Sabah erkenden kalkıp nohut yolduk güneş kızdırmadan önce. 
Bir önceki gün evin girişindeki ön balkonun üzerindeki eskimiş ondulinleri söküp, yerine yenisini, sac döşedik, eşek arıları ile mücadelede ederek. 
Ustam Barış Bey'i de beni de üç beş yerimizden soktu eşek arıları, ne kadar mücadele etsek de.
Allah'tan derin dondurucudaki buz şişeleri imdadımıza yetişti. 
"SOĞUK, ACIYI DİNDİRİR, ŞİŞİ İNDİRİR" diye duymuştum. 
Bu söz bugün işimize çok yaradı. Buz şişeleri basmakta bulduk çareyi. 
Çoktan işi bırakacağım ya da işten kaçacağım, lakin iş benim işim.
Bir önceki gün ise sac döşeyeceğimiz balkonun üzerine demir profil döşedik  ateşler altında. 
İnanın soğusun diye  buzdolabına koyduğumuz sular yetişmiyor bizi serinletmeye.
Bu arada pofili keserken yukarıdan spiral metal kesim makinesinden düşen ateş cıngılarının yaktığı halıyı zor kurtardık. 
Sadece bir karış kadar yanmıştı halımız şükürler olsun. Çabuk fatkettik.
Bugün de köyümüzün sevilen insanı Ali Bey'i defnettik bu sıcak günde. 
Bir kaç gün aralıklarla peş peşe aynı aileden akraba üç, dört kişiyi defnettik. Allah'im sabırlar ihsan eyle geride kalanlarına.
O artık bizim gördüğümüz, çektiğimiz bunaltıcı bu dünyanın ateşlerini bir daha göremeyecek. 
Umarım Ahirette de ateş yüzü görmez inşaallah. 
Evinin önünde de camide namazdan sonra da imam efendi sordu üç kere,
  -"Bu rahmetliyi nasıl bilirdiniz" Hep birden,
  -"İyi bilirirdik, iyi bilirdik iyi bilirdik." dedik hiç tereddüt etmeden. Allah'im bize de öyle bir hayat yaşat ki bizi tanıyan insanlar, öldüğümüzde, arkamızdan, hiç tereddüt etmeden,
-"İyi bilirirdik, iyi bilirdik iyi bilirdik." desinler.
 Bugün evlerin içi de yanıyor dışı da. İçerdekiler kendini dışarı atıyor azcık rüzgar görelim, serinleyelim diye, dışarıdakiler kendini eve atıyor daha serin olur diye. 
Bacanağım Hacı Mehmet beyle kendimizi dışarı attık gölge ve serin bir yer bulalım diye. 
Kendisi benden daha yaşlı, yaş olarak. Tabiki yaşlılar için sıcak daha çekilmez oluyor.
 Nefes almakta zorlanarak ve halsiz bir şekilde dilinden şu mısralar dökülüyor sanki bu dünyanın sıcağına aldırış etmeden.

'Cehennem' dediğin, dal, odun, yoktur,
Herkes ateşini burdan götürür.

       Dedim_
  -"Mehmet Bey bu söz kimin?" Bana,
  -"Ben anamam. Ben sözün manasına bakarım. Beni çok etkiledi. Bu sözü unutamıyorum. Cehennemi sıcaklık olduğunda bu sözü hatırlarım"dedi. 
Ben yine de internetten araştırdım. 
PİR SULTAN ABDAL'in sözü olduğunu gördüm. 
Ne güzel söylemiş söyleyen mübarek İNSAN.

Ahmet Aydın.*

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,
ÇOK OKUNANLAR