Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 17:33

Kapat! Dinleme!

Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Ahmet AYDIN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 01-01-2024 15:41

Kapat! Dinleme!

 -"Teyze, dayı, bu nedir? Allah aşkına bunlar da nedir.
  -"Sorma evladım. İki gözümüz iki çeşme dayının da benim de. Baksana şunlara. Çocukları perişan olmuş. Utanmazlar. Göz göre göre birbirlerini aldattığını söylüyorlar. 
  -Peki teyze, bu proğram başlayalı kaç daika oldu, kaç dakikadır izliyorsunuz?
  -"Ne dakikası yavrum. Haftalardır, aylardır Türkiye bunu konuşuyor. Hergün izliyoruz. Hergün iki gözümüz iki çeşme" deyince şaşkınlığım daha da arttı ve,    

ÖLÜ ETİ YEMEK KADAR KÖTÜ
DEDİKODU. GIYBET, NAHOŞ SÖZÜ,
VALLAHİ HARAM. ÇÜRÜTÜR ÖMRÜ,
DİNLEME, KAPATIN! YOKTUR ÖZRÜ,

 dediğimde,
  -"Ne varki bunda hocam. Olmuşu söylüyorlar. Yalan değilki yavrum" dedi. Ben de,
  -"Denileni konuşmak, DEDİKODUdur, GIYBETtir. Engellemeliyiz. Eğer yalan söz söyleseler zaten İFTİRA OLUR. KUL HAKKI olur. O daha büyük büyük günah. Her ikisi de HARAM. Kur'an-da yasaklanmıştır" dedim. Ya, öylemi, deyip,

SEMAYA BAKTI ELİNİ AÇTI,
USULCA KALKTI TV'YE BAKTI,
KUMANDAYLA TV'Yİ KAPATTI,
GÖZ YAŞIYLA DUA TÖVBE YAPTI.

       Kabahatini, kusurunu anladı sanırım. Çünkü bu sene hacca gidecekler karı-koca.
        Kıblemiz Kabe'ye, Hacerül Esved'e el, yüz sürecekler Mekke'yi Mükerreme'de. 
       Hazreti Muhammed Sallallahü Aleyhi Ve Sellem ve Âlihi ve Sahbihi'yi ziyaret edecekler Medin'e-i Münevvere'de
       Acaba hangi yüzle, hangi amelle, hangi hediyelerle hesap verecekler mahşerde. 
       Yoksa elleri boş, yüzleri, gözleri kulaklarını DEDİKODU, GIYBET ile kirletmiş, tozlanmış, kararmış, gözlerinin nuru kalmamış olarak mı varacaklar mahşerde huzuru İlahiye vardıklarında ne diyecekler.
       Hoş vakit geçireceğiz diye farkında olmadan, hantal, boş, işe yaramaz, sadece göz yaşı döken, iradesi, fikri, düşüncesi zayıflatılmış, hatta iradesi, fikri, düşüncesi dolayısıyla aklı elinden alınmış birer insan yapıyor bizleri TV.ler 
       Kimilerinin 'BOŞ KUTU' diye isimlendirdiği TV'ler zamanımızın çoğunu alıyor. Boş kutu oldu HOŞ KUTU. Bir de abdest alırken, namazda, tesbih çekerken, dua ederken o film sahneleri gözümüzün önüne geliyorsaki, gelir gözümüzün önünde olur NAH HOŞ KUTU.
       TV. ekranından yayılan zararlı ışınlar hormanları da bozar. Sinirleri yıpratır. Vücut sistemimizi bozar. Her yürlü hastalık çoğalır. Ruhsal denge bozulur, ergenlik erken başlar, yaşalanma erken başlar, sinirler erken yıpranır, sürekli stresle yüzde donuklaşma ve sonunda kırışıklıklar çoğalır. Bir müddet sonra kendini beğenmezsin vs. 
       Dahası da, insanı gerçek hayattan koparır ve seyrettiklerinle herkesi, hatta en yakınını bile kötü insan olarak hissedersin ve kötüler dünyasına itilirsin.
       Ey her şeyin sahibi Allah'ım Azze ve Celle,
       Bizleri hatasını anlayan, hatalarından vaz geçen ve bir dahi işlememeye söz verenlerden eyle.
       Bizleri Kitabın Kur'an ve Rasulün Hazreti Muhammed'in yolundan ayırma.
       Yaratmış olduğun her şeyin şerrinden bizleri, özellikle de zalimlerin şerrinden Ümmeti Muhammed'i koru. Mazlumlara yardım eyle, Hak yolunda gidenleri zafere ulaştır, diyoruz.

Ahmet Aydın

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI NAMUS NAMUS-U EKBER (Cebrail A.S.) Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin O ALLAH Kİ,
ÇOK OKUNANLAR