Fısıltı HABERLERİ
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:06

LANETLİYORUM!

Hayrettin BULUT ( YAZAR )
Hayrettin BULUT ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 25-10-2023 10:14

LANETLİYORUM! 

Sözde insan haklarından bahseden gelişmiş dünya ülkelerını şiddetle kınıyorum. 

Hamas örğütünce İsrail’e yapılan saldırılar sonrasından İsrail Devleti tarafından başlatılan misli saldırılar da binlerce sivil hayatını kaybetmiş,milyonlarca sivilde yerinden göç etmek zorunda kalmıştır.Filistin’de yaşananlar içinde bir parçacık merhamet duygusu olan herkesin şiddetle karşı çıkacağı, kabüllenmeyeceği bir insanlık dramıdır.İsrail’in tüm zalimliğiyle, masum sivillere saldırılarını canlı yayından tv ekranlarından ne yazık ki içimiz açıyarak seyrediyoruz.Meşruluğu olmayan bu saldırılar adeta katliama dönüşmektedir.İkinci dünya savaşının şehrilerde ki yıkımını andıran vahim görüntüler,bizleri derin şekilde hüzne sokmaktadır.
         İsrail’in Filistinli kadın-çocuk demeden sivillere yaptığı vahşi saldırılar asla kabül edilir meşrü bir savaş değildir.Hamas’ın saldırılarıyla,kendi sinsi planlarını uygulama zemini oluşturan İsrail’in karşı saldırıları asla da meşru müdafa değildir.İsrail’in saldırgan ve yayılmacı siyasetiyle topraklarını genişleterek, dar bir alana hapsettiği Filistin Halkı’nın; her türlü temel ihityaç maddelerinin kontrolünü de elinde tutuyor.İsrail’in savaş uçaklarıyla bomladığı Gazze’de fosfor bombası da kullandığı görüntülerden ortaya çıktı.İsrail savaş kurallarının dışına çıkarak insanlık ve savaş suçu işlemeye devam ediyor. Savaşın bile bir mantık ve yazılı kurallarının olduğu günümüz dünyasında, böylesi akıl almaz saldırlarda hedef alınan taraf ne yazık ki masum siviller olmuştur.Ağlayan analar, babalar, çocuk çığlıkları,yıkılan evler,harabeye dönmüş yerleşim yerlerinde sokaklarda kalmış cesetler,evsiz barksız göç etmek zorunda kalanlar;bu gezegende yaşayan tüm insanlığa acımanında insani bir duygu olduğunu hatırlatırken,bu manzaralardan haz alanlar da ellerini büyük bir iştahla ovuşturuyorlardır.Savaşın yolunu dört gözle bekleyen silah tüccarlarına,para baronlarına,kanla beslenenlere acı insan çığlıklarının altında yine gün doğmuş,sömürünün yolu açılmıştır. 
        Arkasında ki Amerika- Avrupa desteğiyle her türlü maddi-askeri olanaklara sahip İsrail bölgenin kabadayısı ve plan uygulayıcısı konumundadır.Öteden berli söylene gelen bölge sınırlarını değiştiren Amerike’nın meşur Orta Doğu Projesi bu saldırılarla uygulanmaya koyulduğu uzmanlar tarafından ileri sürülmekte.İsarail’in Hamas saldırılarını bahene ederek Filistin bölgesine saldırmasının yanında Lübnan’a, suriye’ye de füze saldırısı başlatması ve Filistin’li sivilleri bölgeden uzaklaştırmak istemesi süpheleri doğrular nitelikte görünüyor.Amerika’nın hep iştahını kabartan Orta Doğu çok sinsi planlarını uygulanması için en müsait bir bölge.Böylesi sıcak,kaynayan bir bölgede her taşın altında Amerika,Emperyalizm çıkmaktadır.Dünya’nın dümenini elinde tutmak isteyen Amerika Devleti tüm Orta Doğu’ya kendi ülkesinin 100 yıllık planları-çıkarları doğrultusunda şekil vermek istiyor.

 Gazze’de taraflara sadece itidal çağrısı yapması,gerçeği görmezden gelmesi, İsrail Devleti ile ters düşmemeyi tercih etmiştir anlamına gelir.iktidarın  daha dik duruş sergileyerek Filistin Halkı’nın yanında olmasını bekliyoruz. 
          Ülke olarak Orta Doğu’da uygulanan sinsi planlarının bir paracası olmaktan kaçınmalı ve uyanık olmalıyız millet olarak da mazlum Filistin Halkı’nın yanındayız. 

Filistin’de sivillere uygulanan kirli savaşı üzüntüyle okarşılarken,zalim İsrail’i kınıyoruz.İnsanlık adına savaşın,ölümlerin,acıl durmasını bölgeye tüm insanlığın,uluslararası yardım örğütlerinin yardım elini uzatmasını isitiyoruz ve umuyoruz.

(Bu yazı degerlı dostum Hüseyın hocadan alıntıdır) 

UYAN DÜNYA İNSANLIĞI 
ÇOK GEÇ OLMADAN 

Hayrettin bulut

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!  SANATKAR İNSAN  ROMEN LER SEVGİYLE BAK  HOŞGÖRÜLÜ OL  HOŞGÖRÜ VE ERDEMLİK Hep kazanmak olmaz, insan bazen kazanır, bazen kaybeder. BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! BAHARI GETİRDİK, YAZI'DA GETİRİRİZ BİZ! YAŞAMAK YAŞATMAK İSTİYORUZ KORKMA  !..  DEPREM DEĞİL BİLİNÇSİZ YAPILAŞMA İNSANI ÖLDÜRÜR!  SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR  !  Haydi Bursa şimdi birlik zamanı.Bursa için el, ele Cumhuryet Halk Prtisi inegöl ilcesinin kıymetli üyeleri .  UĞURLAR  ÖLMEZ  !  DOĞAYI SEV ORMANLARI KORU !  Basın Milletin Ortak Özgür Sesidir Üyesi Olduğum      EMNİYETLİ HAYAT DERNEĞİ'nin BURSA'NIN  İLMEK İLMEK SEVGİSİ TÜM YURDU SARACAK.  ATATÜRK  KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR GÜN GELE  HARMAN OLA SARIKAMIŞ YA İSTİKLAL YA ÖLÜM SANATLA BULUŞAN ELLER OYMA SANATÇISI  AHMET USLU  BURSA BURSA'DAN  KARS'A İLMEK İLMEK SEVGİ KÖPRÜSÜ  OLGUN OKTAY DEMİRCAN İLE  DENİZLİ'DE DEĞİŞİM  ZAMANI EY İNSANLIK!...  KADIN OLMAK SUÇMU?  BU  ÇOĞRAFYADA.  BAŞ ÖGĞRETMEN  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATATÜRK DİYOR 'Kİ!  YURT SULH, CİHANDA SULH...  SÜRGÜNDE KAYBOLUP GİDEN HAYATLAR AHISKA!  "Unutma, unutturma" GAZİ MUSTAFA  KEMAL ATATÜRK Ulusların  milli kahramanları vardır.  BURSA'NIN UMUDU  İLMEK İLMEK  SEVGİ GURUBU  !  İLELEBET YAŞASİN  CUMHURİYET!  CUMHURİYET VE KADIN!  EL ATKI YAŞASIN  Muhtar Küçük Ağa Büyük Taarruz ve Başkomutan BURSADA BAL GÖÇ RUZGARI BURSA'NIN HOŞ SEDASINDAN GÜZEL NAĞMELER YAŞANTIMIZI ŞEKİLLENDİREN KADINLAR ! İLK ADIM 19 MAYIS BURSA'YA BAHAR ÇOKTAN GELMİŞ ! HAYIRLI RAMAZANLAR! BEN ANA 'YIM ! ÇÜNKÜ BİR KADINIM! ÜLKEM RANTA KURBAN GİTMESİN GEÇMİŞ OLSUN ÜLKEM ! ZEYTİNİN MUCİZESİ ALTIN YÜREKLİ KADIN ! SESİM OLURMUSUN DÜNYA DUYSUN ! SİYASETTE CESUR KADIN ! BULUT KADIN SİZLERLE !.. UNUTMAYINKİ SEVGİ İLAÇTIR! BAŞ ÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL SEVMEYİ UNUTTUK GALİBA! ŞİİRE KADIN'CA DOKUNUŞ! MİLLİ KAHRAMAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ONLARIN ADI Z KUŞAĞI 29 EKİM YAŞASIN CUMHURİYET ! ŞAİRCE "EZELDEN YARALI"! MOR EŞARP VE SIRLARI ! DUNDEN BUGÜNE KADRO ! TOPRAĞIN ELLERİ ! ANADOLUDAN BİR SELAM VAR ! EĞİTİM CİDDİ . MİLLİ MESELEDİR ŞAKAYA GELMEZ! NERESİNDEN BAKARSANIZ ! SANAT'TA KADIN ESİNTİSİ ! YURTTA SULH CİHANDA SULH! KURTULUŞA GİDEN YOL 30 AĞUSTOS BÜYÜK TAARU ŞANLI TARİHİMİZ ANAFARTALAR KANAYAN YARA EMLAK PİYASASI ! SINIR ÖTESİNDE ATATÜRK KİMDİR!
ÇOK OKUNANLAR