Fısıltı HABERLERİ
HV
18 NİSAN Perşembe 14:47

MİZAH SINIRLARI ZORLANMAMALI.

Nesibe TÜKEL ( YAZAR )
Nesibe TÜKEL ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 08-05-2023 10:42

MİZAH SINIRLARI ZORLANMAMALI.

   Mizah için derler ki; zeki insanların özelliğidir. Lâkin ne hikmetse bu zeki insanlar da bu tür mizahları yaparlar iken oku yaydan çıkarıyorlar, bununla da kalmayıp pişmiş aşa su katıyorlar. 
   Yani bir türlü fren veya el frenlerini çekmeyi ya bilmiyorlar yada işlerine gelmiyor. Lâkin ne olursa olsun her ikisi de, her iki tarafa zarar veriyor.
  
   İşte bu esprilerden bir tanesi geçtiğimiz günlerde sivriliği ve aşırılığa ve müstehcenliği ile bilinen Hasan Can tarafından yapılmış.

   Hasan Can Kaya "Elazığ Üniversitesi" nde bir espri yapıyor ve  bu espriye AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’dan büyük tepki geliyor!
   
   Peki nedir bu espri?
Espri; Hasan Can Kaya'nın "Elazığ Üniversitesi bilgisayar mühendisliği ama bilgisayar yok. Abaküs var ya çocuklar için onunla yapıyorlar" sözleri.

    İşte bu sözler AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ı çok kızdırıyor. Doğrudur, normaldir.
   
   Sosyal medya hesabından Kaya'ya sert tepki gösteren başkan Yıldırım, "Fırat Üniversitesi'ne yönelik aşağılayıcı konuşmalarınızdan dolayı sizi esefle kınıyorum. Aziz şehrimiz sahipsiz değildir" ifadelerini kullanıyor.
    
   İşin mahiyetinin açıklığa kavuşması elbette önemli, tabiiki kınamakta önemli. Lâkin bu açıklamayı yaparken diğer yandan

-Üniversitedeki bilgisayar sınıfının dört bir köşesinden resimlerini çekse...
-Bilgisayarların başındaki o güzel evlatlarımızı ders esnasındaki çalışmalarının video veya resimlerini...
-Yıl sonunda veya yıl ortasında yapılan sosyal faaliyetleri bir video bir fotoğraf bir haber ile paylaşsa idiniz, acaba nasıl olurdu?
  
   İş işten geçmiş değil. Hâlâ üniversiteye ve onun güzide bir bölümü için yapılmış mizahı (!) düzeltmek, tashih etmek elinizde.
 
Böyle 

"SİZİ ESEFLE KINIYORUM" 

"AZİZ ŞEHRİMİZ SAHİPSİZ DEĞİLDİR!"  
Sözlerine ilaveten en kısa sürede yapılması gereken bu resimleri ve/veya videolarını yayınlayarak işin mahiyetinin o olmadığını kamuoyu ile paylaşmanızdır.

Sağlık ve afiyet ile
Nesibe Tükel

YORUMLAR