Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 00:52

MURAD-İ ÇELEBİ (Murat Gülşan) ANKARA MÜNİR DERMAN EFENDİ KABRİNDE…

Murat GÜLŞAN ( YAZAR )
Murat GÜLŞAN ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 02-10-2023 10:21

MURAD-İ ÇELEBİ (Murat Gülşan) ANKARA MÜNİR DERMAN EFENDİ KABRİNDE…

Araştırmacı yazar: Murat Gülşan

MÜNİR DERMAN EFENDİ

Belkide bir çoğunuz ilk defa şuan ismini duymuş olacağınız DR. MÜNİR DERMAN efendi hem doktor,hem tasavvuf erbabı

Ankarada yenimahalle ilçesine bağlı memlik köyündedir mezarı bir kez olsun gitmek nasip oldu kabri başında dualarımızı okuduk kabul olsun inşallah. Murad-ı Hayal (Davanın Neferi) İsimli romanımda da talebesinin ağzından da dinlediğim ve çok etkilendiğim Münir Derman efendinin ilginç hayatı kısaca şöyledir.

Dünyada ilk defa kopmuş ayağı diken doktor olarak tarihe geçmiştir. Hacı Bayram Veli camisinde çok kez vaazları vardır. Almanyada kaldığı zamanlar hayvanat bahçesinde aslanla konuşması meşhurdur. Kitap yazmamıştır vefatından sonra sohbetlerini talebeleri ALLAH DOSTU DER Kİ! adında kitaplaştırmışlardır. Kabrinin bulunduğu yerde talebeleri tarafından kitaplar satılmaktadır. Otel odasında yaşayıp ömrünü tamamlıyor son derece mütevazi ve mal mülksüz bu dünyadan göç ediyor. ATATÜRK ile ilgili ve NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE adlı müthiş yazısıyla vatan sevgisini perçinle mişlerdir. 1910 Trabzon doğumlu 1989 yılında Ankara'da vefat ediyor, vaazlarını internetten sesli olarak dinleyebilirsiniz. buyrun azda olsa tanıtalım kendilerini. Kırklardan olduğunu bu ifadelerinden anlıyoruz.

"Kendi kendine itimad eden, şüpheleri kıran bahane aramağa başlar… Bahane habersiz yakalanır… Saklanır, günü geldiğinde senden o bahaneyi sorarlar, o zaman el tutulur… Bizim duamız bize yaramaz başkasına yarar… Çünkü Biz Allah için dua ederiz nefsimiz için değil… Kıymet de buradadır… On Üç senedir Kırklardanım… Kırkların Yedinci, en genciyim… Türkiye’de üç kişi vardır Kırklardan… Üç Suriye, Üç Mısır, Dört Irak, Yedi Medine, Altı Mekke, iki İspanya, iki Hindistan, Bir Kafkasya, Bir Solomon adaları, Bir Cava, Bir Çin, Bir Güney Afrika, Bir Güney Amerika, Dört tanesinin de yeri söylenemez… Bunların yerleri icabında derhal değişir.Hali hazıra göre söylüyoruz"

YORUMLAR