Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 17:07
1 Advert

O ALLAH Kİ,

Ahmet AYDIN
Ahmet AYDIN
Giriş Tarihi : 05-09-2022 14:32

[13:18, 15.08.2022] Nazile ŞANAL YAZAR : O ALLAH Kİ, 

Yorgunum. Erken yatmalıyım sabah erken kalkmak için. Ama uyuyamıyorum bir türlü. Gözüme uyku girmiyor. Yorgun da olsam yazmalıyım. Yazmamakla, kendimde o gün büyük eksiklik hissediyorum. Bir kaç kelam yazsam. 

  

Olmaz! Olmaz! Daha önemli, hatta en önemli şeyi yazmalıyım. Allah AZZE ve CELLE'yi yazmalıyım. Ama nasıl. Akıldan olmaz, duymayla olmaz, hayal ile olmaz. Ya aklım yanılırsa, ya djyduklarım doğru değilse. Ya hayallerim gerçekleşmezse. Büyük günah olur. Kaş yapayım derken göz çıkarırım. 

        

"Kur'an-ı Kerimde Allah AZZE VE CELLE" yi yazmalıyım en doğrusu. Açtım Kur'an  mealini ve ALLAH ismi geçen ayetlerin bir kısmını yazmaya başladım. Bazılarını zaten herkes biliyor. Onları yazmadım, Allah AZZE ve CELLE görüyor, duyuyor, biliyor, yaratıyor, öldürüyor vs.   

Ama dahasını da bilmeliyiz ki O'nu hem en çok sevelim hem de O'ndan en çok sakınalım haram ve helallerine, emir ve yasaklarına uyarak. 

"Bismillahirrahmanirrahim 

... Allah büyük lütuf sahibidir.

... Allah da kullarına şefkatlidir.

... Allah sabredenlerle beraberdir... 

... Allah, inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır...

... Allah´ın lütfu geniştir, O herşeyi bilir.  

... Allah zengindir, acelesi de yoktur.  

... Allah dilediğini yardımı ile destekler...   

... Allah kullarına çok şefkatlidir.

... Allah müminlerin dostudur.

... Allah hiçbir kimseye haksızlık etmek istemez.  

... Allah, takvâ sahiplerini çok iyi bilir.

... Siz, hiçbir şey bilmezken Allah, sizi analarınızın karnından çıkardı; şükredesiniz diye size kulaklar, gözler ve kalpler verdi.  

... Allah, gizlediğinizi de açıkladığınızı da bilir.

... O Allah ki, göklerde ve yerde ne varsa hepsi O´nundur...  

... Her dişinin neye gebe kalacağını, rahimlerin neyi eksik, neyi ziyade edeceğini Allah bilir...   

... Görmekte olduğunuz gökleri direksiz olarak yükselten, sonra Arş´a istivâ eden, güneşi ve ayı emrine boyun eğdiren Allah´tır...  

... Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabı bilmeniz için ona (aya) birtakım menziller takdir eden O’dur...

... Bilin ki, Allah sakınanlarla beraberdir.

... Allah da çok temizlenenleri sever.

...Allah hepimizi bir araya toplar, dönüş de O´nadır.

... Allah dilediğini kendisine (peygamber) seçer ve kendisine yöneleni de doğru yola iletir.  

... Allah, kimine binesiniz, kimini yiyesiniz diye sizin için hayvanları yaratandır.  

... Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi.   

... Rablerinden korkanların, bu Kitab´ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah´ın zikrine ısınıp yumuşar. 

... İşte bu Kitap, Allah´ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir.   

... Allah kimin gönlünü İslâm´a açmışsa o, Rabbinden bir nûr üzerinde değil midir?

... Allah dilediğini doğru yola iletir.

... Allah dilediğine kat kat fazlasını verir.

... Allah her şeyi ihata eden her şeyi bilendir. 

... Darlık veren de bolluk veren de Allah´tır.  

... Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.  

... Allah dilediğine rızkını bollaştırır da daraltır da. Onlar dünya hayatıyla şımardılar...

... Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.

... Allah´ın hesabı çok süratlidir.

... Allah zalimleri iyi bilir.

... Allah zalim kimseleri hidayete erdirmez.

... Allah küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez.

...Allah´ın nûrunu ağızlarıyla (üfleyip) söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler hoşlanmasalar da Allah nûrunu tamamlamaktan asla vazgeçmez.  

... Allah, suçlunun hakkından gelen mutlak güç sahibidir.  

... Şüphesiz Allah güçlüdür, intikam sahibidir.  

... Allah´ı anmak hususunda kalpleri katılaşmış olanlara yazıklar olsun! İşte bunlar apaçık bir sapıklık içindedirler.   

... Allah onları lânetlemiştir.

... Allah´ın size l…

[13:19, 15.08.2022] Nazile ŞANAL YAZAR : Saat 2.20 de hastaneye gideceğim bunuda göndereyim sonra kaldığımız yerden devam ederiz

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Erkek ile Kadın Ey Esirgeyen Bağışlayan Malikül Mülk Allah'ım, (C.C) ----Ahmey Bey Aç Gözlü! Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, Yarın Son Gün        Bugün mutluyum. Bugün daha umutluyum. İnsanlar kazanacak. İnsanlık kazanacak diyorum. Çabalar, gayretler boşa değilmiş. Tam da olması gereken yerde. Çoğu insanın arayıp da bulamadığı, ihtiyaçlarını gider Tövbe        Bugün evde hapis kaldım. Hapis diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlığım beni eve hapis yaptı. Lakin bazen evde hapis kalmak da hayra vesile olabiliyor.         Şansımıza HUD SURESİ. Üçüncü ayetinde güzel yaşa Meyveli Ağaç Gibi        Sabahleyin telefonum çaldı. Telefonu açmakta geciktim. Baktım arkadaşım. Whatsup'ta mesajı var.    -"Bugün müsait misin". Cevabım, O Benim Pilanım        Soğuk bir gün. Dışarısı buz kesiyor. İşyerlerinin kapısı soğuk girip de sıcak kaçmasın diye kapalı. Arkadaşımla sözleştiğimiz gibi,   -"Seni binamızın önünde, dışarıda bekliyorum"dedim.  Azîzim, Kadınlar Anadır Olmaz Böyle Şey Çiçek Onlar Hatır İşi Hızlı Gitmek Lazım Kapat! Dinleme! Ya BAL Ya da YAL Bilinciniz Yerinde mi? Ateş Bacayı Sarmadan Tarih Unutmaz Ne Oluyoruz Ya Hu! Böyle Olur mu? Nereye Gitti? Böyle Olur mu? Unutmayın Şükür Rabbime Dikkat! Kedi Var Bir Daha Düşünün Almaz, Çalmaz, Doğrultmaz Kara Yusuf'un Torunları Bir Askerin Günlüğünden Misafir odasının da ışığı yanıyordu. Soran Çocuk: "İyi bilirirdik, İyi bilirdik İyi bilirdik." İman Gücün Var Akıllı mı, Akılsız mı? O Şimdi Cennette Hoş Suluklar Boş AĞAÇ DİKİN, YA DA... Alimler Ölmez Selam Sana Üç Ayetel Kürsi Galatasay'lıydım Susmasam Nere Baksan Gül Açıyor Biraz Sabredin Eğlence Değil Şükretmek ve Şükretmek Sinan Oğanı Dinlerken, Bıkkınlık } "HEZİMET" tir Markamız "Türkiye Yüzyılı" Müslümanı Sevmez SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. SÖYLEYİN YAHU, NE YAPTI SİZE BU ADAM?.. Sizin İçin Yaşarız Yaşı Küçük Kendi Büyük Kulluk Yaraşır Sana, Sanki 33 Yaşında Emmi Dayı Geceleri saymazsanız 30 Tebrikleşme Günümüz. Baksana Birlikten Kuvvet Doğar Ayakkabılarını Çıkar Durup Düşünün Hayırlı Ola Inşallah Kolay Kıl Allah'ım . Eline Koluna Diline Sağlık İşini Takip Et Gençlerin Var Senin