Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 07:51

OKUYUCU SEVGİSİ YAZAR HEYECANI

Beyhan Uygur, Şair, Yazar,
Beyhan Uygur, Şair, Yazar,
Giriş Tarihi : 22-09-2022 19:09

OKUYUCU SEVGİSİ  YAZAR HEYECANI


Yaklaşan  fuarlar  öncesi  bir  iki  kelam  etmek istiyorum.
Yazar  ve okuyucu  sevgisini  ilk fuarım  İstanbul  Tüyap   Fuarı'nda  yaşamıştım.  Nasıl  bir  duygudur, nasıl  sevgidir  anlatılmaz  ancak yaşanır...
  İlk  göz ağrım,  ilk gönül sızım  kitabım "Hem Az Hem  Çok"  çıktığında  yeniden  doğmuş gibi  oldum. Sanki  hastane  odasında  kızımı  kollarıma  almış  gibiydim.
Diyeceksiniz  ki  evlât  ve  kitap  aynı  kefeye  konur  mu?
Elbette  konur... Kitabın  kokusu, içindeki  harfler, cümleler  yüreğimin  yansımasıdır.
Evlât  ise; benim canımdan kanımdan  bir parça. Yaşam onunla  birlikte güzel  ve renkli. Kitabım da; yüreğimden  dökülen acının sızısını döküyorum  boş  sayfalara. Sonra tüm duygularım kitabın sayfalarında buluşuyor.
Bazen  hüzünlerimi, bazen  de  mutluluklarımı döküyorum, ince  duygular  ile  bezenmiş  sürükleyici  hayat serüvenimi!..
    Kimi  zaman  da  kurgularla   buluşturuyorum  harflerin  durağında yeni   yolculuğa  yol  almak  adına, heybeme yüklediğim  umutlarımla  yol  alıp  yeni  yolculuklara  yelken açıyorum.  
      Gelelim  fuarlara. Fuarlar, yazar  için  anlatılamaz eşsiz bir duygudur.
Okuyucunun  gözlerindeki  ışıltıyı  gördüğünde  bir daha  sarılıyorsun kaleme, kâğıda.
Hava  buz  gibi de  olsa bir  okuyucu  eserine  sarıldığında  buz gibi  hava bir anda ağustos  sıcağı  gibi ısıtır  benliğimizi.

    Geçtiğimiz nisan  ayında, Gaziosmanpaşa  Kitap   Fuarı'nda   tam  umudumu  yitirmişken,  tam  toplanmak  üzereyken  bir  okuyucum; Şüra'm geldi  ki  hava  buz  gibi olmasına rağmen, "hocam hocam,"  sesleri  hâlâ  kulaklarımda  dün  gibi. Heyecandan  kitabımı  imzalamışım bile ama farkında olmadan kitabı   vermemişim Şüra'cığıma.  "Hocam  kitabımı  verecek misiniz?"  sözleriyle  kendime  gelmiştim. Kıpır kıpır, deli  dolu  bir  okuyucuyu  kalbimin en  özel  yerine  konuk etmiştim.

   Ve  bugüne  değinecek  olursak, kalemin izinden hayallerime  bir adım  daha  yaklaşırken cuma günü  gerçekleşecek  Pendik Fuarı  için  gün  sayıyorum. Okumak  ve  yazmak  arasındaki  fark ne derseniz, ikisi de birbirinden  ağır  basar ve sonunda teraziyi  dengeler.
     Buradan  sevgili  dostlarıma  ve  okuyucularıma sesleniyorum: Ben pes etmedim ve etmeye de hiç niyetim yok.

#Hayat   sınavında  tek  tek, ince adımlarla  ilerlerken  dün  gerçekleştirmiş  olduğum  bir tv kanalında  canlı  yanımda   Melek'in  dediği gibi  dimdik  ayakta durmaya gayret   göstermek  için   kendim  için  yaşamam gerektiğinin altını çizeceğim. Her  ne  olursa olsun  hayaletlerim  beni bırakmayacak  ben de hayallerimi  bırakmayacağım.
     Su  gibi  akıp gitse de hayat, umuduma sarılıp her geçen gün bir  yenisini daha ekleyeceğim.
Az ama özünde  olacak. Koşarak  gidip ayağım  takılmaktansa, minik adımlarla  en iyisini  yapmaya  tüm  gücümle  gayret  göstereceğim. Önceliği  kızıma  ve kendime verdikten sonra  eşime  tutunup  hayatı  ve yaşamak  istediklerimi, sadece ben istediğim  için yapacağım.

Asla  pes  etmeyin. Pes  ettiğiniz gün  hayat durur.

Sevgiyle..

  Şiire Sevdalı Şaire

 Beyhan Uygur

YORUMLAR