Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 22:27

PİJAMALI ÇOCUK

Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Kerim ÇATALBAŞ ( Yazar & Karikatürist )
Giriş Tarihi : 25-11-2023 10:06

PİJAMALI ÇOCUK
Nazi kamplarında yaşananların anlatıldığı filmleri ilgiyle izlerim. Bunlardan en etkilendiğim ise Pijamalı Çocuk diye düşünüyorum. 
Bir nazi subayının meraklı çocuğunun tel örgülerin öbür tarafındaki pijamalı (nazi kamplarındaki esirlere giydirilen kıyafet) yahudi çocuk ilgisini çeker ve onunla bir şekilde arkadaş olurlar. Bir gün pijamalı çocuk arkadaşına da bir pijama bulur. Çocuk önce tel örgülerden içeri girer ve pijamalarını giyer. Artık askerler onu da esir bir çocuk olarak görür. O gün esirler gaz odasına alınır. İki çocuk her şeyden habersiz oyun oynadıklarını zannederek gaz odasına girer. Nazi subayının çocuğu diğer çocukla birlikte gaz odasında can verir.
Biz nazilerin gaz odalarında yaptıklarını cinayet ötesi, katliam olarak değerlendirdiğimiz için yukarıda anlattığım film ve buna benzer filmler veya diğer yazılıp çizilen beni olağanüstü etkilemiştir.
İkinci Dünya Savaşı'ndan günümüze gelirsek, bugün Gazze'de yaşananlara bakarsak bu da cinayet ötesi, savaş suçu, katliam ve insanlık ayıbıdır.
Olayı siyasi olarak  değerlendirmiyorum. Sivil halkın öldürülmesi ve eski bir sağlık çalışanı olarak hastanelerin bombalanması, sağlık çalışanlarının kat edilmesi, daha yaşama hakkını bile alamamış yeni doğan bebeklerin ölüme terk edilmesi bir insanlık suçu olduğu gibi bu durum bir milletin, bir devletin değil bütün dünyanın ayıbıdır. Sonuç olarak 'damdan düşenin, damdan düşeni' anlamadığı gibi damdan düşen bir başkasını damdan düşürürebiliyor.

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR